yv2024215yv2024215a1c01539

VK Sportphoto

Nieuws

Daniele De Rossi: "Beide teams zijn echt aan elkaar gewaagd"

Twan

AS Roma-trainer Daniele De Rossi verwacht morgen een sterker Feyenoord dan afgelopen donderdag. Reden daarvoor is de terugkeer van Quinten Timber en Lutsharel Geertruida. Tijdens de persconferentie laat de Italiaan weten dat hij een gelijkopgaande wedstrijd verwacht.

Zowel Quinten Timber als Lutsharel Geertruida reizen zoals verwacht vandaag af naar Rome. "Als ze weer een beroep doen op de twee spelers die er niet bij waren in de heenwedstrijd, dan worden ze er alleen maar sterker op." meldt De Rossi over de terugkeer van de basisspelers. De vervanger van Mourinho gaf afgelopen woensdag al aan veel respect te hebben voor de Rotterdammers en verwacht een spannende wedstrijd in het Stadio Olimpico. "Beide teams zijn echt aan elkaar gewaagd."

Op de vraag of sterspelers Romelu Lukaku en Paulo Dybala het verschil moeten gaan maken reageert de Italiaan nuchter. "Van zulke topspelers verwacht je altijd iets bijzonders, maar wat voorop staat is dat we door willen gaan naar de volgende ronde. Wie er gaat scoren, maakt mij niet uit, al weet ik dat dat voor aanvallers wel heel belangrijk is. Ik kijk vooral naar het functioneren van het team."

Feyenoord zal het zonder uitfans moeten doen in een volledig uitverkocht Stadio Olimpico. Een gegeven dat volgens zowel de trainer als de aangeschoven Bryan Cristante een belangrijke inmpact kan hebben. "De sfeer in Olimpico is fantastisch," begint de Italiaanse middenvelder die tegen Feyenoord pas drie minuten voor tijd inviel, "De enige manier om de supporters terug te betalen voor hun steun is door te winnen van Feyenoord en weer ver te komen in de Europa League."

De Rossi laat weten vastberaden te zijn om de Roma-supporters een mooi seizoen te laten beleven. "Ik heb op mijn eerste dag voor de groep al gezegd dat ik de band tussen het team en onze fans weer wilde versterken. Ik merkte dat er ontevredenheid heerste bij de aanhang," een overwinning op inmiddels 'rivaal' Feyenoord zou deze band ten goede doen volgens de coach, "Ik heb als speler veel topduels meegemaakt en dit wordt een heel belangrijke wedstrijd voor Roma en voor mij als trainer. Ik ga me daar zo goed mogelijk op voorbereiden."

Delen

Reacties

Die de Rossi zegt toch tot nu toe in zijn trainersloopbaan het juiste en heel respectvol naar alle tegenstanders.
Veel leukere vent dan die Mourinho.

is overigens niet veel voor nodig