Jens Toornstra Thomas van den Belt (VK)

VK Sportphoto

In beeld

Dit is wat Feyenoord in Thomas van den Belt ziet

Stan

Afgelopen week werd bekend dat Feyenoord PEC Zwolle-middenvelder Thomas van den Belt nauwlettend volgt. De 21-jarige spelmaker maakt indruk in de woonplaats van trainer Arne Slot en de oefenmeester zou hem dan ook graag aan zijn selectie willen toevoegen. 

Van den Belt speelt al sinds zijn elfde in de jeugdopleiding van de Zwollenaren en is daarom geen onbekende voor Arne Slot. De middenvelder, wiens vader een goede kennis is van de trainer van Feyenoord, debuteerde op zijn 19e in het eerste elftal van de Blauwvingers, maar beleeft dit seizoen onder trainer Dick Schreuder zijn definitieve doorbraak. 

Bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie maakt Van den Belt onder andere indruk met zijn grote aandeel in aanvallend opzicht: dit seizoen was hij al goed voor 4 assists en 9 goals, waarmee hij tevens topscorer is van PEC Zwolle. Daarnaast heeft de geboren Zwollenaar een goede inspeelpass, waarmee hij belangrijk is in het opbouwende spel van zijn blauw-witte werkgever. Deze prestaties en kwaliteiten leverde hem al interesse op van meerdere Eredivisieclubs. 

Indien Van den Belt, die enkele weken terug in de KNVB-beker nog in actie kwam tegen zijn mogelijke toekomstige werkgever, kiest voor een transfer naar Feyenoord is het nog maar de vraag of die overstap nog deze winter zal plaatsvinden. Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle liet zondag namelijk weten Van den Belt deze winter absoluut niet te willen verkopen. In de zomer kunnen de Rotterdammers een nieuwe poging wagen en lijkt een bedrag van €800.000 genoeg te zijn.

Bekijk hieronder op welke manier Thomas van den Belt indruk maakt bij PEC Zwolle:


Delen

Reacties

Denk niet dat dit het niveau is waar je naartoe wil.Leuke kkd speler
Gewoon halen en iets meer bieden als die 8 ton die jongen heeft een lekkere drive na voren. En scorend vermogen
Lekker in de zomer halen joh. Nu alvast regelen. Zou liever een linksbuiten zien
Vervanger voor Kokcu als hij vertrekt deze zomer.
Ik zou niet gaan dwarsliggen over een half miljoen als je weet dat er na de titel tientallen miljoenen voor ons klaarliggen in de Champions League.. Dat is echt wel een verantwoord risico om nu te nemen. Als Kokcu of Timber onverhoopt uitvalt, is het afgelopen zonder voldoende alternatieven.
Lijkt erop dat erg moeilijk wordt, begrijp standpunt van PEC ook wel. Mocht de vraagprijs voor deze speler te hoog zijn of we die niet willen betalen ga dan deze window niet meer de markt op.
Nu niet moeilijk gaan doen over de vraagprijs van PEC Zwolle. Na het twee keer afketsen van Zerouki hebben we die anderhalf miljoen echt wel liggen. En belangrijker: het is nu of nooit om weer eens kampioen te worden. Bij blessures en schorsingen komt Arne Slot op het middenveld anders vroeg of laat in de problemen. Zeker omdat we ook nog Europees spelen.
We hebben nog een miljoen of 4 zei FTM
Bij de mededeling gisteren dat PEC hem niet wilde laten gaan, schreef ik al dat het slim zou zijn om het contact met zijn zaakwaarnemer warm te houden. Want dit is echt een talent: multifunctionele middenvelder. Dat ik enige overeenkomsten zie met Ruud Vormer is geen reden om hem van de zomer niet te halen. Hij zou zo maar eens een (nog) betere uitvoering kunnen zijn.
@FTM hoe groot acht je de kans dat van den Belt deze winter komt?
Ik snap het enthousiasme niet.
Bovendien zoon van een goede vriend van slot
Dat maakt het op het oog een beetje tricky, net als de sterke oriëntatie van Te Kloese op zijn voormalig werkterrein Mexico en de VS. Maar Van den Belt is wel een groot talent daar doen de vriendschappelijke betrekkingen tussen Arne Slot en Van den Belt sr. niks aan af.
Mooi dat Feyenoord belangstelling heeft.
Maar wat zegt dat " belangstelling" als hij niet komt.
Juist helemaal niets want aan spelers die bij een andere club spelen heeft Feyenoord op dit moment helemaal niets
Word gek van al die namen. Laat er is wat tekenen. Buitenspeler en deze jongen graag.
Zoals ik gister al ergens riep, deze window komt er niks meer bij. Alleen kasanwirjo, en dat is in mijn ogen niet voldoende impuls
Hoop echt dat hij komt, PEC Zwolle speelt echt heel leuk voetbal en hij heeft daar een erg groot aandeel in. Zeer leuke speler voor in de toekomst.
Paspop he zo mag je niet denken.Kelvin92 wil dat je n ban krijgt.je mag alleen meepraten geen eigen mening hebben
Dat is geen mening hebben. Dat is gejank in de marge.