Bevestigd
Santiago Gimenez

Alamy

Nieuws

Feyenoord bezit hoger percentage rechten op Gimenez

FeyenoordTM

Volgens ESPN Mexico kocht Feyenoord afgelopen zomer bij Cruz Azul aanvankelijk 50% van de transferrechten op spits Santiago Gimenez voor €4.000.000. Dat bedrag ligt lager, zegt algemeen directeur Dennis te Kloese in gesprek met NRC.

Over de hoogte wil Te Kloese niets kwijt. Het percentage dat Feyenoord inmiddels in handen heeft, ligt wel hoger. Dit komt omdat Feyenoord bij bepaalde prestaties van Gimenez - zoals het aantal duels en goals - contractueel verplicht is bij te kopen.

Wat het huidige percentage is, kan Te Kloese niet zeggen. Het is in ieder geval meer dan 60%. Deze ongebruikelijke constructie gaf Feyenoord enige zekerheid, aldus Te Kloese. Indien Gimenez weinig zou spelen, zouden ze het geld voor de extra transferrechten niet kwijt zijn.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Toch bijzonder dat deze waardes geheim kunnen blijven, soms jammer, maar ook wel mysterieus!;p
Gewoon tot de Max bijkopen, die jongen gaat het wel opleveren
Hoop dat hij nog paar jaar bij Feyenoord zal spelen. En dit is slim onderhandeld.
Wat is het maximale percentage wat we kunnen bijkopen uiteindelijk?
En kunnen we bijvoorbeeld ook vlak voor een eventuele verkoop nog bijkopen om de winst te maximaliseren, of zitten die clausules alleen gebonden aan het aantal doelpunten/wedstrijden?
90% waardoor de Mexicanen een doorverkooppercentage houden van 10%
Ligt aan de afspraken onderling vaak zal dit tot een percentage van 90% zijn zodat ze zelf nog 10 % houden voor door verkoop.
Deze deal gaat heel goed uitpakken. Bijkopen die laatste percentages!