team

Feyenoord wint met ruime cijfers en gaat als koploper de winterstop in

In speelronde 14 van de Eredivisie stond voor Feyenoord het thuisduel tegen stadsgenoot Excelsior op het programma. Na een vroege achterstand wist de ploeg van trainer Arne Slot vrij snel de achterstand om te buigen en de wedstrijd overtuigend te winnen. Door de winst op de Kralingers gaat Feyenoord als koploper van de Eredivisie de winterstop in.

Na een prachtig eerbetoon en minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd voor overleden clubtopscorer aller tijden Cor van der Gijp, keek Feyenoord na vier minuten al tegen een achterstand aan. Na een fraaie pass van Azarkan wist Goudmijn de Kralingers op voorsprong te schieten. Nog geen twee minuten later was het Dilrosun die de eerste kans voor Feyenoord creëerde, maar raakte de lat. Na 11 minuten schoot Szymański met een prachtige knal de ploeg naast Excelsior. Aanvoerder Kökcü schoot de stadionclub op voorsprong na 20 minuten. Uit een prachtige vrije trap verschalkte de middenvelder Excelsior-doelman Van Gassel in de verre hoek.

Na rust begonnen de mannen van Slot direct scherp aan de tweede helft en wist opnieuw Szymański het net te vinden voor Feyenoord, 3-1. Na 66 minuten vergrootte Kökcü de voorsprong met een mooie volley naar 4-1. Patrik Wålemark pikte ook nog een doelpunt mee door na een mooie actie in de 16 meter via een verdediger de 5-1 op het scorebord te zetten. Door de winst op de Kralingers gaat Feyenoord als koploper van de Eredivisie de winterstop in.

Feyenoord - Excelsior 5-1

4' 0-1 Goudmijn
11' 1-1 Szymański