Primeur Bevestigd
fc-dordrecht-feyenoord-0-2-5-8-2023-jim-breeman-sports-photography-70

Dennis te Kloese | Afbeelding via Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord grijpt naast scouts Vitesse en Groningen

FeyenoordTM

De door Frank Arnesen opgezette scoutingsafdeling valt bij Feyenoord steeds verder uit elkaar. Recent werd bekend dat Bernard Schuiteman de club gaat inruilen voor een nieuw avontuur, terwijl ook Bjarne Hansen uit contract loopt.

Een verlenging voor Hansen, specialist op de Scandinavische markt, zit er momenteel niet in. De 68-jarige Deen heeft een aanbieding van een Engelse club op zak en lijkt Feyenoord na vier seizoenen achter zich te laten. Hansen zijn huidige contract loopt nog door tot eind juni.

Hansen bracht opties als Lucas Bergvall en Yankuba Minteh vroegtijdig in kaart. In de zomer van 2022 was Feyenoord even concreet voor Bergvall, die zijn carrière daadwerkelijk voortzet bij Tottenham Hotspur wat aankomende zomer tien miljoen euro voor hem neertelt. Minteh werd in kaart gebracht als goede optie gedurende de winterse transferperiode van 2023, maar Feyenoord sloeg die winter uiteindelijk niet toe. Een half jaar later waren de Rotterdammer wél daadkrachtig voor de komst van Minteh, die echter gehuurd werd van Newcastle United.

Feyenoord is druk bezig met het werven en selecteren van nieuwe scouts. De club kwam uit bij Arno de Jong van FC Groningen, maar de liefhebber van de Rotterdamse club maakte onlangs een interne promotie en bedankte voor het Rotterdamse avontuur. Er is gesproken met Feyenoord, maar voor een dienstverband werd dus niet gekozen.

Ook Vitesse scout Daniel Ebbert was tot voor kort in beeld. De Duitser sprak uitvoerig met Feyenoord, maar kreeg een aanbieding uit de Bundesliga op zak. Ebbert gaat nu aan de slag als scout voor VfB Stuttgart. De Rotterdammers zoeken daarom verder naar versterking op scoutingsgebied.

Na het lopende seizoen bestaat het scoutingsteam alleen nog uit Christos Akkas (coördinator), Erik Elias en Micha Jansen. Op het gebied van data en analyse worden zij bijgestaan door Govert Soeters en Koen Gerla. De scoutingsafdeling krijgt sturing van nieuwkomer Jelle Goes.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Laatst werd er nog gecommuniceerd dat Feyenoord een hele goede shortlist heeft staan voor aankomende window. Als Feyenoord met de cl miljoenen daadkrachtig optreedt dan maak ik mij geen zorgen. Anders wordt het als het net als afgelopen zomer verliep. Hoe meer scouts in dienst hoe langer het lijstje.
Voor de liefhebbers, op YouTube;
DtK is te gast bij de FC AFKICKEN | De Beslissers podcast en spreekt daar over Feyenoord, Arne Slot en John van ‘t Schip.

Een open gesprek over leiderschap, belangerijke beslissingen en besluitvorming.
Ik heb het geluisterd en het is echt een prachtige podcast. We mogen in ons handen knijpen met zo'n goede directeur binnen Feyenoord.
Toch moet hij ook een TD aanstellen. Maar dat is mijn mening
Als ze nu nog moeten gaan scouten voor de zomer zijn ze te laat. Maar er moeten wel nieuwe bij ja. De aanbiedingen die deze scouts krijgen zijn voor hun interessant.
De continuïteit van Feyenoord moet gewaarborgd blijven met een TD of TM, blijkbaar sluit een RvC zijn ogen voor een stabielere 2-koppige directie omdat het nu goed gaat maar feitelijk is het onverantwoord als Slot, Te Kloese of beiden opeens weg zijn.
@FeyenoordTM ik maak me eerlijk gezegd zorgen over aankomende zomer met het vertrek van onze scouts. Is er al goed voorwerk gedaan van de zomer en liggen er goeie namen klaar uit de scouting of gaan we allemaal spelers uit de koker van DtK krijgen? Die DtK waar je natuurlijk geen kritiek op mag hebben ondanks dat kritiek wel op z'n plaats is. Geen van zijn aankopen presenteert echt goed namelijk.
@FeyenoordTM is die Hadj Moussa inmiddels wel een thema? Die blijft het wel verbazingwekkend goed doen bij Vitesse
Is wel eens bekeken, maar geen thema. Dus ook niet concreet.
Ik vind hem een type pleintjes voetballer, paar leuke akties maar als hij echt zo goed is, vooral over een langere periode, had ie echt niet bij Patro Eisden onder contract gestaan en verhuurd aan Vitesse.
Sorry AZ je ziet, we hebben echt elders geprobeerd maar we gaan toch weer wat staf bij jullie inkopen.
Az haar aankopen vind ik niet echt geweldig. Bijna altijd spelers uit de Eredivisie. De jeugd doet het daar goed maar amper wordt er een goede speler gehaald. Dat is natuurlijk ook de schuld van de TD, maar niet in zijn geheel natuurlijk.
Grappig al die relativerende opmerkingen hieronder maar het is een feit dat naarmate het vertrek van Arnesen verder in de tijd achter ons is komen te liggen, het transferbeleid er iig niet beter op is geworden.
Alle reden om een punt te zetten achter en een streep te zetten door de dubbelfunctie van Te Kloese. Maak Jelle Goes TD en laat Te Kloese doen waarvoor hij oorspronkelijk ook gehaald is. Nu zijn in de technische organisatie allerlei taken gedelegeerd om het Te Kloese mogelijk te maken twee petjes tegelijk te dragen, maar de praktische consequentie is dat verantwoordelijkheden zijn versnipperd, zodat uiteindelijk niemand echt verantwoordelijk is. En dan heb ik het nog niet een s over het feit dat als Te Kloese wel een keer in gaat op een ander aanbod, Feyenoord door één vertrek, twee vacatures heeft. In zekere zin is Te Koese nu belangrijker gemaakt dan de club als geheel en dat is een verkeerde keuze.
Lastig om hier als buitenstaander een mening over te hebben.

Conclusie is wel dat spelers als Aursnes, Hancko, Gimenez, Paixao, Timber, Beelen voltreffers zijn. Maar welke scout is daar nu voor verantwoordelijk? Het enige wat je kan zeggen is dat er echt goed werk is geleverd.

Goede scouts in combi met een goede jeugdopleiding is cruciaal. Kijk maar naar 020.
Het kan zo de andere kant op.

Wat dat betreft vind ik het wat zorgelijk dat personen die mede verantwoordelijk zijn voor het huidige succes nu vertrekken. Daarbij heeft DTK nog steeds twee petten op, lijkt me ook lastig te combineren.
Bij Ajax was een van de problemen juist dat ze de scouts niet doorselecteerden. Het succes van nu, kan morgen alweer achterhaald zijn. Daarom is verandering qua personen helemaal niet erg. Zo wordt je niet te afhankelijk van enkele personen, zoals bij clubs wel gebeurd is. Ze moeten dan wel dezelfde filosofie en denkwijze hanteren.

Iedereen roept telkens over die dubbele pet, maar met Jelle Goes heb je juist iemand die dat ontlast en heb je qua aantallen gewoon evenveel als je gewoon een TD aanstelt. Daarnaast worden (jeugd)contracten gewoon verlengt, hier en daar weer een update over stadion, sponsor etc. Dus in hoeverre is het zo'n ramp die dubbele pet, als de taken die gedaan moeten worden, gewoon worden uitgevoerd? Heb meer het idee omdat het onbekend is in NL, dat men het meteen een beetje wantrouwd, terwijl dit in andere landen gewoon gebruikelijk is.
Uiteraard zijn scouts nog nodig en er zal zeker wat bijkomen, maar voor bijna alle clubs is data veel belangrijker geworden.
In midden en zuid Amerika heeft te Kloese goede contacten, voor Scandinavië is het op zich jammer dat die Hansen weggaat, komt heus wel andere goede voor terug.
En tegenwoordig worden spelers ook vaak aangeboden door hun zaakwaarnemers en Feyenoord is nu erg interessant voor ze. We spelen weer in Europa en is mooie stap voor jonge spelers om daarna naar een betere competitie te gaan met ook betere voorwaarden, puur geld
Scouten doe je juist omdat je een goed beeld wilt hebben van de markt en spelers, voordat spelers worden aangeboden. Dan ben je de concurrenten waarschijnlijk ook nog voor, want aanbieden aan buitenlandse clubs gaat vaak met een schot hagel en dan is de concurrentie een stuk zwaarder.
Heel snel opschalen! Super belangrijk en die hansen binnenhouden
Ik zou ook niet goed weten bij welke clubs nou echt goede scouts zitten. Bij veel clubs in de Eredivisie zijn de aankopen vaak niet echt om over naar huis te schrijven (misschien Ajax uitgezonderd)
Puur naar de aankopen kijken heeft ook geen zin want scouts bepalen zelden of nooit wie er wel en niet komt. Dat doet de TD. Als buitenstaander kan je er eigenlijk niks zinnigs over zeggen.
Dat is waar ook, had ik helemaal niet aan gedacht. Dan zal het wel via via gaan vermoed ik
Genoeg mensen op Twitter die hem er al op attenderen dat er scouts vertrekken
@FeyenoordTM weet jij of ze binnen Feyenoord plannen hebben om een scoutnetwerk in Zuid-Amerika op te zetten? Hoop toch dat dat samen met Scandinavië wel de kant is die ze op willen. Naast natuurlijk onze binnenlandse scouting.
Jansen zit heel goed in de Zuid-Amerikaanse contrijen
Ik betwijfel of Feyenoord daar rouwig om moet zijn.

Wat me wel lichtelijk beangstigt is dat het hele project van Arnesen in sneltempo uit elkaar valt
Ben totaal niet verbaasd moet ik zeggen, arnesen wilde niet weg maar feyenoord nam geen risico met hem en dat snap ik. Maar hij zei dat hij op de achtergrond nog wilden helpen had hem dat laten doen maar moest gelijk weg snap ik niet. Hij heeft voor echt een opschudding gezorgd bij feyenoord en nu lijkt alles weer op de oude plaats te vallen, ook dat is voetbal op technisch gebied.
Hoe kom je daarbij? Onze filosofie ligt gewoon vast en vanuit daar handelen we. Nu inmiddels al 3 jaar. Natuurlijk zullen er aanpassingen zijn, want je moet blijven verbeteren. Als er een scout weggaat, zijn we niet opeens terug bij af.
Dit gaat me niet om de scout even serieus het kampioens jaar hebben we samen met slot te kloese en de scouts van arnesen een goed team neergezet met spelers van slot (idrissi, taabouni, enz.) En spelers van de scouting(gimenez, hancko, szymanski, paixão,) allemaal toppers.

Het ging goed maar komt door de scouting van arnesen waar te kloese op leunde en dit jaar zie je toch dat het veel minder is dan is het toch logisch dat de scouting amper is gebruikt. Want als gimenez van te kloese komt wat niet zo is dan had te kloese toch veel meer Mexicanen gehaald zeker als je dan ziet hoe goed gimenez is maar dat is niet zo. En ueda en ivanušec dure spelers met weinig rendement vindt ik een gok en de verkoop beleid ben ik ook niet positief over danilo die echt belangrijk was voor veel te weinig verkocht. En kokcu verkopen met een afkoopsom dat echt veel te hoog is, wie gaat dat ooit betalen. Dat zijn redenen waarom ik kritisch ben is dat heel gek ik vindt van niet. Maar niemand die mij echt verteld waarom ik het fout heb mocht dat zo zijn i'm all ears.
Je moet even naar beide situaties kijken. In het tweede jaar hebben we de basis gelegd van een Feyenoord in de CL. met Hancko, Wieffer, Timber en Gimenez. Allemaal jonge spelers (op Hancko na) die zich moesten gaan ontwikkelen bij Feyenoord. De meeste spelers hebben een halfjaar kunnen wennen aan Feyenoord. We hebben in dat halfjaar veel slechte wedstrijden gespeeld. Daarna hadden we geluk met het WK in de winter. Dat gaf ons een tweede voorbereiding en sindsdien speelden we alleen maar beter.

Dit jaar moest je concurrenten gaan halen voor Gimenez, Wieffer, Trauner etc. Dat hebben we gedaan. Te Kloese heeft dit ook in die podcast gezegd. We hebben met Ueda (Gimenez), Ivanusec (Paixao) Zerrouki (Wieffer) en Beelen (Trauner) spelers gescout die dit seizoen zo goed mogelijk moeten concurreren en volgend seizoen moeten gaan vervangen. We zullen in de voorbereiding van volgend seizoen kijken of het is gelukt.
Zeker ben het hier met je eens maar vindt het een groot risico, we zullen zien ik hoop dat ik ongelijk heb. en dat we een goede selectie hebben voor de champions league.
We hadden Arnesen in de RvC moeten zetten in plaats van Troost. Helaas zit hij nu al bij PSV.
Termijn kan niet zomaar verbroken worden
Is toch lastig te oordelen. je kijkt inderdaad al snel naar een club, maar je hebt geen idee wat de specifieke kwaliteiten van iedere scout is. Uiteindelijk verwacht ik wel dat er scouts worden gehaald die de club weer verder gaan brengen. Komt wel goed. De filosofie ligt er. Voortborduren op wat we hebben.

En het is niet 'project Arnesen'. Het is project Feyenoord waar Arnesen (maar ook Arne, Stam, Coolen etc) de grondlegger van is en waar we nu op voortborduren komende jaren. Het is niet zo als er een scout weg gaat, dat dat einde project is.
Wat blij dat er nog realistisen zijn. Het is juist goed dat er af en toe veranderingen plaatsvinden. Dat is het hele idee van innoveren, je moet niet met te lang met dezelfde mensen blijven zitten, dan ga je nooti vooruit, want iedereen kent elkaars ideeën en gedachtes dan al. Je ziet regelmatig teams/clubs uit het niets afbreken na een succesformule. Dat komt heel vaak omdat ze niet ververst zijn met nieuwe mensen met nieuwe innovaties binnen dezelfde filosofie.
Precies! Succes moet niet vanzelfsprekend worden. Altijd blijven verbeteren en ook scherp en kritisch blijven. Ik denk dat Ajax ook een heel mooi voorbeeld is. Hoe ze met 1 verkeerde beslissing compleet in een neerwaartse spiraal zijn beland. Overmars deed het geweldig! Kon zijn gang gaan, hoefde niks te rapporteren en vast te leggen qua afspraken. Leuk zolang het goed gaat.
Precies, èver change a winning team! Blijven innoveren, daar groei je van.
https://www.fr-fans.nl/nieuws/61865/minteh-is-niet-breed-gedragen-dat-is-niet-op-voorspraak-van-de-scouting-geweest

Dus eerst is Minteh niet gescout geweest en nu opeens wel?
Huren van Newcastle is zeker niet op voorspraak van de scouting geweest. Eigendom maken wel.
Had je beter kunnen verwoorden dan, want je hebt het regelmatig herhaald het afgelopen jaar. Maar bedankt voor het antwoord.
Regelmatig herhaald, maar altijd met de juiste info 👍
Ze komen wel met andere gegadigden,
Feyenoord is best een interessante club toch voor een scout? Genoeg geld spelers krijgen hier wel de tijd om beter te worden en daar hebben de scouts dan ook profijt van. Kunnen we dan niet een niveau hoger dan scouts van Groningen en Vitesse gaan kijken?
Zeker, maar klaarblijkelijk een Stuttgart dus ook
Nummer drie Bundesliga, ik zou het ook wel weten ;)
Hoe groot is Feyenoord daadwerkelijk in het buitenland. Zo'n RB Salzburg heeft geloof ik een uitstekende scouting. Is het hypothetisch mogelijk voor Feyenoord om daar iemand weg te halen of zouden die scouts op dat niveau liever daar blijven?
Een VFB Stuttgart staat dit seizoen hoog. Maar van 2015 tot vorig seizoen zijn ze 2x gedegradeerd naar de 2e Bundesliga en de afgelopen twee seizoenen werden ze 15e en 16e en bleven ze net in de 1e Bundesliga.
Waarom zouden scouts uit een topcompetitie naar nederland verhuizen krijgen daar waarschijnlijk ook meer betaald. En stuttgart staat bekend om goed scoutwerk maar die halen ook scouts uit de onderste eredivisie regionen dus dat zegt niet zoveel.
De beste scouts hoeven niet persee bij grote clubs te zitten hè? Iemand van Groningen kan een veel betere scout zijn dan iemand van Barcelona. Je moet je niet blindstaren op clubnaam, dat zegt helemaal niks.