Nieuws

Feyenoord meldt zich concreet voor Kamil Piątkowski

FeyenoordTM

Feyenoord heeft zich bij RB Salzburg gemeld voor de diensten van Kamil Piątkowski. Dat melden bronnen aan deze site.

De Rotterdammers zien in de 1.91 meter lange Piątkowski de (tijdelijke) opvolger van de aan de meniscus geblesseerd geraakte Gernot Trauner, die een succesvolle operatie achter de rug heeft. Trauner moet maandenlang revalideren.

Piątkowski is een 22-jarige rechtsbenige centrale verdediger uit Polen. In Oostenrijk draagt hij rugnummer 4 op de achterkant van het shirt van Die Roten Bullen. Feyenoord wil de voormalig Pools-international huren en probeert daarbij ook een koopoptie af te dingen.

De voormalig Pools-international brak in eigen land door bij Raków Częstochowa. RB Salzburg wist Piątkowski in de zomer van 2021 voor een bedrag van €5.000.000 over te nemen. Dat bedrag is volgens Transfermarkt.com nog altijd zijn geschatte marktwaarde. Piątkowski staat in Salzburg tot medio 2026 onder contract.

De rechtspoot kampte in de voorbije maanden met enig blessureleed, maar is weer helemaal hersteld en fit genoeg om de overstap naar Feyenoord af te ronden. De concrete belangstelling biedt voor alle betrokken partijen een goede uitkomst.

Feyenoord hoopt Piątkowski snel aan de selectie toe te kunnen voegen, waardoor hij mogelijk tijdens de aankomende Klassieker al onderdeel uit kan maken van de wedstrijdselectie. Bij Feyenoord kan Piątkowski landgenoot Szymański treffen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Niks meer van gehoord waar blijven in hemelsnaam de versterkingen wat duurt dat toch altijd lang bij Feyenoord er is dus geld 8 miljoen dat wou je geven voir zeroukki waar blijft mansverk wat duurt dat toch lang wat is die te kloesse allemaal aan het doen .waar blijft de td of manager dit kan toch niet .dat krijg je dus als je sjaak troost mee last praten over zaken die hij niet beheerst en die andere droeftoeter ook van Bodegom ....in deze constructie hebben die teveel macht en is het begin van het einde weer ik ingezet.arnesden had het zo goed voor elkaar .g is er beleid waar blijft de man die dat niet bewaken ....slot roept wel ik ben tevreden maar stiekum denkt hij man man wat een amateurisme ..want als je eerlijk bent is er eigenlijk niet 1 aankoop die echt het verschil maakt op hancko na .
lekker positief dit!! Wel knap dat je weet wat Slot denkt.
Lijkt me ook een top vervanger, maar zal hij er direct staan gezien de taal barrière?!
Ik zag sommige niet positief zijn over deze jongen.
Hij is volgens mij redelijk snel, ziet over algemeen vrij gauw de oplossing naar voren en heeft wel een goede pas en hij is 1,91 dus lengte wat slot graag ziet. Ik zou knap vinden als Feyenoord hem weet te huren en hopelijk met koopoptie
Zou een zeer goede vervanger van onze kale klets zijn.
Deze speler kent bij RB Salzburg de manier van hoge pressie en vooruit verdedigen. In het filmpje oogt hij af en toe wat ongepolijst, maar je ziet ook zijn talent. Heeft bovendien al de nodige ervaring en is met z'n 22 nog niet zo oud dat er weinig restwaarde op zit. Dit is uitstekend gescout en lijkt mij een prima aanwinst. Dat geneuzel over eredivisie ervaring en Nederlandstaligen moet echt een keer ophouden, daar wint Feyenoord eens in de 20 jaar een kampioenschap mee. Als we de frequentie van landstitels winnen willen opvoeren zal je moeten accepteren dat de selectie aanzienlijk internationaler wordt (zoals bij vrijwel elke zichzelf respecterende internationale topclub), (betaalbare) kwaliteit komt vaker voor buiten Nederland.
Dat is geen geneuzel maar gewoon de keiharde realiteit. Het is altijd belangrijk om een Nederlandse kern te hebben. Moeten we straks na het vertrek van Geertruida en Kokcu ook weer buitenlanders halen dan is Bijlow straks 1 van de weinige Nederlanders op het veld. En niet alles wat uit het buitenland komt is beter, zie Gimenez, paixao en Bullaude. Spelers die meer dan 5 mil hebben gekost en nog vrij weinig hebben laten zien.
Waarom is dat de keiharde realiteit en waarom is het belangrijk? Afgelopen 40 jaar amper iets mee gewonnen, dus ik zie de meerwaarde niet echt. Liefst zie ik ook een Nederlandse kern, maar de realiteit is juist dat veel spelers in de eredivisie mislukken bij ons en weinig toevoegen qua kwaliteit en (doorverkoop) restwaarde. Wat mij betreft geven we dan gewoon eigen (Nederlandse) jeugd kansen en halen we (betaalbare) kwaliteit uit het buitenland. En ja af en toe zal er wat mislukken, 100% succes met gescoute spelers heb je nergens. Nog altijd beter dan het grotendeels mislukte bord op schoot beleid.
Vraag je nou echt waarom het belangrijk is om een Nederlandse kern belangrijk is voor een Nederlandse ploeg? Dat lijkt me nogal duidelijk, die hoeven zich niet aan te passen aan land, cultuur, speelwijze en competitie. Je kan het ook omdraaien hè, kijk naar de grootste successen, 1993, 1999, 2003, 2017 en vorig jaar, allemaal gedaan met een grotendeels Nederlandse kern. De extra kwaliteit moet je uit het buitenland halen, maar dat is met Feyenoords budget niet zo makkelijk.
Je bewijst alleen maar mijn punt zonder dat je het doorhebt blijkbaar, je kan nauwelijks andere kampioenschappen noemen omdat die er niet waren. Die Nederlandse kern blijkt dus niet zo heel belangrijk kwalitatief gezien, anders waren er wel meer kampioenschappen te noemen. Er zouden veel meer grote successen behaald kunnen worden als onze club zich eerder had opengesteld voor kwaliteit uit het buitenland, i.p.v. altijd maar die middelmaat uit de eredivisie (veelal Nederlandstalig). Dat is namelijk wat onze twee concurrenten wel hebben gedaan, waardoor ze aanzienlijk meer geld te besteden hadden na de verkoop van zulke gescoute spelers en navenant ook meer kampioenschappen konden vieren.
Feyenoord heeft ook vrachtladingen vol met buitenlandse miskopen gedaan in de loop van de jaren. Goed dat Feyenoord zijn scouting heeft verbeterd, maar Feyenoord is natuurlijk niet de enige die op de goedkopere markten kijkt. Het grote voordeel van Nederland is dat Feyenoord hier gewoon een grote naam heeft en voor veel talentvolle spelers daardoor alleen al interessant is. In pakweg Peru is het gewoon een van de vele clubs die talent scouten. Volgens mij heb je gewoon het meest baat bij een mix van (deels zelf opgeleide) Nederlandse spelers en goed gescoute buitenlandse spelers. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je een mix van talent en ervaring hebt.
Ik bewijs je punt helemaal niet. Die twee hebben meer kampioenschappen behaald omdat ze een veel beter visie hadden en meer geld door het beleid wat ze voerden. Jij hebt het over Nederlanders die niet goed genoeg waren maar datzelfde kan je zeggen over de buitenlandse spelers die werden gehaald. De scouting is bij Feyenoord al 20 jaar een enorm probleem geweest, omdat het er nou net om wat dat je de juiste spelers haalt. Een mix met goede Nederlandse spelers met extra kwaliteit uit het buitenland is het ideaalplaatje alleen als je naar de spelers kijkt die de afgelopen zomer zijn gehaald is er op na Hancko na niet 1 die Feyenoord voorlopig beter heeft gehaald, daarom: niet alles wat je uit het buitenland haalt is per defenitie beter.
Door Giminez zitten we nog in Europa slappe. Met je niks laten zien
Oh ja doordat de keeper gigantisch in de fout ging na een hele matige aanname.
@FTM; Wat is de haalbaarheid van deze transfer?
Aardige beul wel, je ziet hem op basis van dit filmpje behoorlijk vaak vooruit verdedigen, zou denk ik wel een mooi centrum kunnen vormen met Hancko. We ontberen wel echt een 6! Die het tempo bepaald, die aangeeft wanneer het team naar voren moet.
Wat een negatieve k*t reacties weer. De beste stuurlui staan weer massaal aan de wal. 🤮🤮
Eens. Gewoon een top aanwinst, mocht het rond komen
Hoe groot acht je de kans dat het rond komt en op welke termijn?
Geen td ,scouting al 6 maanden op zoek naar een 6 weken verspild aan trekken aan een dood paard bij Twente ,en nu Vilhena .vergane glorie en een belabberde keuze want dat is ook geen 6 .en als vervanger van trauner een geblesseerde pool die net fit is .en als je daar kritiek op hebt ben je een nep supporter .dat krijg je dus als je die twee idioten in het maasgebouw mee laat praten over voetbal technische zaken van Bodegom en troost .zeer triest voor zerrouki 8 miljoen gaat niet door en vervolgens kom je dan bij Vilhena uit .raar verhaal haal mansverk een jonge gozer die geld op kan leveren.compleet wanbeleid en bord op schoot scouting .wat wordt Arnesen gemist .ik denk dat slot echt behoorlijk teleurgesteld is in dit bestuur die schijnbaar geen ambitie hebben om prijzen te winnen .ook te kloesse laat zich nu niet gelden waarom nu wel 8 miljoen voir zerrouki en in de zomer niet dan was hij er al geweest .dat zal slot zich ook afvragen .
"een jonge gozer die geld op kan leveren". Ja super leuk. Alleen jammer dat die pas ergens in maart in kan vallen wellicht. We staan eerste he. We hebben deze zomer alleen maar lange termijn spelers gehaald die geld op kunnen leveren. Iets op korte termijn halen, omdat je op 3 fronten nog meedoet, lijkt me niet heel raar.

Ik ben zelf ook geen groot fan van Vilhena, maar de Vilhena die wellicht nu bij Feyenoord komt, is een andere Vilhena die wij in het Feyenoordshirt hebben gezien. Onder Slot gaat hij anders spelen dan onder Gio.

En die geblesseerde Pool.. Tja, het is een heel groot talent en ze zijn bezig met een koopoptie. Dus dat is een mooi 'lange termijn speler'.
Was je bij de onderhandelingen met Zerrouki? Negatieve prietpraat
Wat een ongelooflijk bestuur of RVC. Veel te laat begonnen! Zonder td en geen inzicht in een proffesionele organisatie!
Zoals van Noordwijk aangaf is alleen Zerrouki goed voor 6?
Alles op laatste moment en weer miskopen? Als de scouts geen alternatieven kunnen aanbrengen waar werken zij dan aan? Arnesen mis ik nu al, het is treurig en klote voor de supporters. Weg met dat RVC, klungelaars!
De scouting draagt wel namen aan, maar die worden niet altijd overgenomen. Deze verdediger zal wel uit de koker van Schuitema komen. Bord op schoot scouting is ook niet altijd slecht. Nederlandse spelers hebben het voordeel dat ze de voetbalcultuur kennen en er loopt hier ook talent rond. Kijk maar naar timber en Wieffer. Maar om nou bij Vilhena uit te komen is wel het andere uiterste. Als je dan toch een nr 6 wil huren dan zou ik eerst bij Galatasaray informeren naar Midtsjo. Prima speler, kent de speelwijze van slot en daar meestal geen basisspeler.
Bord op schoot scouting levert alleen vrijwel nooit prijzen op. We hebben die transferstrategie al eindeloos geprobeerd en vaak mislukken dat soort spelers. Laten we voor de verandering echte scouting omarmen en kwaliteit voorop stellen ipv criteria als 'kent het land', 'kent de stad', 'spreekt Nederlands' en 'veel eredivisiewedstrijden in de benen' waarbij de halve (ex)eredivisie in aanmerking zou kunnen komen.
Niet alles wat uit NL komt is bord op schoot scouting en niet alles wat uit het buitenland komt is een aanwinst. Voorlopig is Hancko de enige buitenlandse aankoop die echt een meerwaarde is.
De markt is net open man. Negatieve prietpraat
Compleet mee eens waarom rvc mee laten praten in aankopen uit verleden gebleken dat die twee er niks van kunnen .voir financieel accoord dat is normaal maar niet voetbal technisch
Maak je niet zo druk. Als slot zijn hersens uit zijn anus haalt dan ziet hij voldoende potentie op varkenoord. Zijn aankopen renderen ook niet lekker met jehambakz, bjorkan etcetc. Slot is niet de beste scout en varkenoord heeft ons vaker uit de malaise gehaald maar ook prijzen opgeleverd.

Ik vind het nog steeds gek dat we zoveel rechsvoor hebben terwijl slory een toptalent op varkenoord rondbanjert. Hetzelfde geld voor dermane etcetc. Mooi voorbeeld is hartman, opeens gebeurt er iets en zijn ze eredivisie waardig.
Of jij moet gewoon je stompzinnige bek houden randdebiel. Je kraamt alleen maar onzin uit. Haal die ****** uit je ogen want gasten van Varkenoord zijn er nog lang niet klaar voor met je Dermane en Slory. Slory is 17, we hebben nu spelers nodig die er direct staan ongelofelijke clown.
Genoeg Polen op Rotterdam-Zuid tegenwoordig dus kent waarschijnlijk de stad, en zo niet past hij zich vast zeer snel aan!

Hoop dat het wat is, ken hem zelf niet qua speler. Ben eigenlijk wel blij dat we niet met zo'n oude knar van 36 komen opdraven ofzo.
Eerste indruk is goed. Rustig aan de bal, snel, sterk en weinig overtredingen nodig. Zou wel iets kunnen zijn.
Waar is eigenlijk die CV uit de jeugd die we tijdje aan NAC hadden verhuurd. Maakte een solide indruk destijds bij NAC .. zou nu niet gek zijn als back up of evt. Als tijdelijke oplossing.
hendriks is dat volgens mij. kruisband blessure
Had inderdaad een kruisband blessure en weet eigenlijk niet goed of de verhuur optie met Utrecht nog geldig is, die hadden namelijk ook een optie tot koop afgedwongen. Daarnaast helaas een links poot dus die had ons niet uit de brand kunnen helpen bij het zoeken naar ene rechter CV
Ja nog steeds onderdeel van Utrecht .na transfer ongeluk en blessure
Een hele andere vraag, maar zal Feyenoord scouts sturen naar Conmebol Onder 20? Goeie kans om leuke talenten te bekijken in Zuid Amerika. Vooral Oscar Perea uit colombia vind ik een topper.
Grappig, ik vroeg mij af of Slot naar deze speler zou kijken. Past in ieder geval in het plaatje erg interessant deze.
Let's Go!
🙂!!!

Dit is echt topper in spee, kopsterk wendbaar, kan goed slidings maken, redelijk snel, pas 22 jaar dus er zit nog rek in en restwaarde op.

Ik zie hem 10 x liever komen dan Zerrouki.., laat Wieffer en Vilhena het maar op middenveld uitzoeken.
Lijkt me een prima optie! Mooie primeur!
Zal niet goedkoop zijn, wanneer hij een jaar geleden voor 5 mio overstapte met een contract voor nog 5 jaar. Ben benieuwd!
"De rechtspoot kampte in de voorbije maanden met enig blessureleed, maar is weer helemaal hersteld en fit genoeg om de overstap naar Feyenoord af te ronden."

Naar mijn weten een risico maargoed wie ben ik
Zeker als je weinig tijd hebt. Het is veel te laat, Slot is laaiend. Ik begrijp de organisatie niet!
Is alles te duur soms? Zerrouki voor 8 miljoen en een goed alternatief moet er toch zijn?
Zeker een extra groot risico, was de afgelopen 1,5 jaar de helft vd tijd geblesseerd. Kan ook wel even duren voor hij in vorm is.
Zou fijn zijn als ze Szymański ook een contract aanbieden. @FTM is het echt een geld kwestie of wil de speler zelf niet?
Feyenoord heeft dat budget niet, like we always said
@FTM waarom niet? Mocht er wat verkocht worden in de zomer kan Feyenoord dit toch wel doen? Szymanski is een echte aanwist echt de 10 miljoen waard!!
De optie moet volgens mij op de eerste dag van het opengaan van de transfermarkt worden gelicht. Dan is er nog niemand verkocht. En ze moeten er natuurlijk ook met hem persoonlijk uit komen. Als ze hem halen moeten we denk ik kampioen worden. Dan hebben ze alvast het geld van de CL. Die kans is wel wat kleiner nu Zerrouki niet komt.
Moet volgens mij voor 1 juli beslist worden. Terwijl mogelijke transfers van bv Kockcü pas later zullen zijn.
Ze verkopen Aursnes voor 14 miljoen en een alternatief mag dan niets kosten?
Zeker als je weinig tijd hebt. Het is veel te laat, Slot is laaiend. Ik begrijp de organisatie niet!
Is alles te duur soms? Zerrouki voor 8 miljoen en een goed alternatief moet er toch zijn?
Dan had je hem dus ook niet moeten huren. Talentvolle jongen maar die zal ook niet de goedkoopste zijn qua huur/salaris. Dan kun je wel zeggen; 'Nu heb je hem tenminste voor een jaar' maar ondanks zijn talent is hij ook heel wisselvallig. Niet gek gezien de leeftijd maar je bent dan eigenlijk gewoon weer aan het 'opleiden' of in de etalage aan het zetten voor anderen en loopt hij andere contractspelers in de weg.
Eens, naar verluid 2 miljoen voor huur? Als je hem niet gaat kopen is dat wel een beetje gortig. Maar ik denk dat Ballaude volgend jaar CAM zal gaan moeten invullen. Die koste ook een hoop geld. 2 dure spelers op 1 plek is teveel nog voor Feyenoord denk ik.
10 mln is teveel voor Szymanski. Hij heeft een geod schot en inzicht, maar is te licht en heeft geen duelkracht. Dat kon je tegen Utrecht goed zien want toen viel hij in negatieve zin op en lag eigenlijk alleen maar op de grond.
Gelukkig “draagt hij rugnummer 4 op de achterkant “. Geen Kris Kross toestanden…
En waarom dan niet Jan Paul van Hecke is ook een beest in wording.

Hetzelfde leeftijd, Nederlands en komende zomer transfervrij....
Omdat die momenteel verhuurd is en je dat niet zomaar kan verbreken.
Omdat van Hencke niet gehuurd kan worden en Feyenoord voor deze positie op zoek is naar een speler die gehuurd kan worden.
Zijn huidige club zit aan de Max betreft uitgehuurde spelers
Van Hecke kan vanwege regelgeving niet verhuurd worden en Brighton wil nog centen zien die wij niet willen betalen nu.
Die bij Heerenveen niet uitblonk? Is meer iets voor een middenmoter denk ik.
Brighton heeft al 8 spelers verhuurd en dat schijnt het maximum te zijn. Kan dus niet...
samen met Hansko heb je een geweldig centrum staan voor de toekomst
toppertje , groot sterk snel en heel makkelijk bewegend ondanks zijn 1.91 , zou geweldig zijn als dit lukt
Ze verkopen Aursnes voor 14 miljoen en een alternatief mag dan niets kosten?
@FTM hoe groot acht je de komst van zerrouki en deze speler?
Waarom wil Salzburg van hem af dan? Heeft daar nog een contract tot 2026
Voor alle partijen het beste na wat blessureleed
Zoals Wieffer? Dan heb je een brede selectie nodig hoor. Lees kritiek van Noordwijk zou ik zeggen. RVC opdoeken, daar zit het probleem!
Itsss happening deze pool met zerrouki en we staan einde van het seizoen op de coolsingel met z'n allen
Met die twee aanwinsten moet je minimaal tot het eind mee doen om 1 prijs :-)
Dat is wel het minimale wat ik van ze verwacht en ze ook natoe probeer te schreeuwen elke week 🫵🏻
Amsterdam en Eindhoven hebben betere spelers. En tegen Utrecht zo slecht spelen...
Op zich ben ik hier wel enthousiast over maar hoe realistisch is dit?
Kan me niet voorstellen dat Feyenoord deze speler kan halen. Misschien wel een half jaartje huur, maar niet overnemen. Die gaat echt geen 5 mil kosten als hij nog een contract voor 3 seizoenen heeft.
Kamil P. heeft al 2,5 maand geen wedstrijden gespeeld.. zal er dus niet gelijk staan, verwacht ik?
Voordeel is dat hij bij RB Salzburg al gewend is aan een vergelijkbare speelwijze. Vraag is wel waarom hij daar niet echt is doorgebroken. Ben benieuwd!
Spel vol op de wagen. Alle partijen willen dit.
Dan zal het niet lang meer duren.
Wendbaar, lang en redelijk snel.
Groot talent, zou mooi zijn als hij z.s.m. aan kan sluiten!
Lekker maat, mooie primeur weer 🎖️🙏🏼
Fijn dat je zo snel reageert en deelt , Rutger.
Eerst zien en dan geloven. Grote talenten zomaar verkopen voor een lage prijs?
Dan nog dit, het Scouting team heeft geen grote talenten voor redelijke prijs gevonden ? Want daar zitten ze toch voor neem ik aan? Van vorige transfer periode tot nu weinig gebracht niet? Scouten gelijk Arnesen? Voor 2 miljoen Aursnes halen en in 1 jaar naar 14 miljoen.
Ik blijf het zeggen Arnesen word gemist! Hij had al lang twee spelers gevonden. Amateurs in RVC!
Doukoure kan dus een streep doorheen of later nog een optie?
Lijkt me een goede verdediger. Goede intercepties. Mooie slidings.
Koopoptie is leuk, maar wordt wat veel met alle andere koopopties. De buidel lijkt nu al leeg na Zerrouki.
Stel dat het een voltreffer is en we worden kampioen...
Dan kan je met de cl inkomsten wel gelijk zaken doen
Koopoptie is dan ook voor de zomer wanneer Lutsha en Kokcu weggaan.
Heel nice, Red Bull achtergrond is altijd goed en zal goed passen bij hoe wij spelen. Goede leeftijd dus ook meteen een versterking met oog op de toekomst. Knappe vondst die ik niet zag aankomen.
Woww lekkere primeur weer! Zijn er al kenners die weten of dit een (potentiele) topper is?
Geloof het maar niet. Red Bull wil hem graag kwijt,dat zegt toch iets?