Primeur Bevestigd
ivanusec-feyenoordweb3 [bron: vecernji]

vecernji | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord nadert Zagreb met derde bod op Ivanušec

FeyenoordTM

Feyenoord heeft een derde miljoenenaanbieding neergelegd bij GNK Dinamo Zagreb om een transfer van linksbuiten Luka Ivanušec te bewerkstelligen. De Rotterdammers zagen twee eerdere aanbiedingen afgeslagen worden, maar zijn nu zéér hoopvol.

De club hoopt de deal binnen enkele dagen rond te maken nadat het eerder Calvin Stengs bij OGC Nice wegplukte als vervanger van de vertrokken Sebastian Szymański. Feyenoord heeft een derde aanbieding ter waarde van om en nabij 8.3 miljoen euro neergelegd in Kroatië om Ivanušec te strikken. Zagreb kan de deal aangevuld zien worden middels variabelen en een doorverkooppercentage.

Ivanušec zette eerder een rits clubs in de wacht, hopende op een spoedig akkoord met Feyenoord. Afgelopen weekend werd duidelijk dat ook Olympique Marseille belangstelling voor Ivanušec heeft, maar dat is vooralsnog bij informeren gebleven. Er ligt géén formeel Frans bod op tafel in Zagreb.

Mocht de nieuwe aanbieding geaccepteerd worden, dient de Kroatisch international vervolgens nog wel persoonlijk rond te komen met Feyenoord. Desalniettemin zien de randvoorwaarden voor een totaalakkoord er erg goed uit.

Dinsdagavond trapte Dinamo Zagreb om het thuisduel tegen Astana af voor de tweede voorronde van de UEFA Champions League met Ivanušec in de basis. Feyenoord-target Ivanušec liet een ontketende indruk achter met een hattrick. Daags na afloop van het duel steken Feyenoord en de Kroatische club de koppen bij elkaar om een definitieve transfer van de grond te krijgen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als in 2 dagen niks is veranderd denk ik dat zagreb wacht totdat ze de voorrondes hebben gehaald, zodat het een mooi afscheid word en dat ivanusec zelf met een goed gevoel de club kan verlaten.
@FTM klopt het wat de telegraaf schrijft?
Misschien leuk om te lezen voor wie net als ik minder bekend is met de Kroatische competitie ;-)

https://www.rijnmond.nl/nieuws/1695768/waarom-feyenoord-luka-ivanusec-naar-de-kuip-wil-halen-veel-gelijkenissen-met-idrissi
Prima analyse en ook een leuk stukje voor alle Idrissi-haters:
"Ivanusec heeft in zijn hele carrière een gemiddelde van 0.35 goals/assists per wedstrijd. Bij Idrissi staat dat op 0.56, dat is echt heel hoog. Idrissi heeft ook in betere competities gespeeld. Op papier levert Feyenoord dus in. De Kroatische competitie is gewoon een stuk minder dan de competities waar Idrissi al gespeeld heeft."
Die komt niet. Dat is gewoon wat ik denk.
Dinamo heeft weer een nieuwe buitenspeler gehaald, dus Feyenoorders het komt goed!!
Geschatte waarde 12 miljoen derde bod 8,3 miljoen. Exclusief bonussen. Daar snap ik niks van en zal zagreb ook niet doen toch.
Ik snap alleen niet dat als deze Jongen een geschatte waarde van 12 miljoen heeft en een contract tot '26 wij m voor 8 denken te kunnen halen...of gaan ze nog 4 miljoen aan bonussen en of doorverkoop regelen? Ik ben bang dat dit niet goed gaat komen
Status update? @FeyenoordTM? Zitten ze vandaag aan de onderhandelingstafel? Zijn we klaar voor nu als zowel Ueda en Ivanusec komen?
Vraag ik me ook af. Of ze al contact hebben?
Zo, die laatste goal. De ****** wat een streep.
ik zit net het filmpje te kijken.
die gozer neemt alles aan en doet alles met rechts. Wel magistraal overigens

daar is nog zoveel winst te behalen. doet me denken aan de discussie tussen bosschaart en Gullit. Die liet even op een training zien dat het sneller is om links aan te nemen en dan gelijk goed voor je rechtervoet te leggen.

hoop dat hij snel komt! zit me al te verheugen met hem als tandem met hartman (buitenom) en Stengs (afwisselende posities)
Eens. Stijf rechts deze man. Links gebruikt hij alleen om op te lopen.
Snel 10 neerleggen. Dit lijkt me van alle aankopen deze zomer degene met de meeste potentie om in waarde (paar x) over de kop te gaan. Geen zin in dat Marseille onze deal komt kapen
Zou me niks verbazen als er al een akkoord ligt maar het pas later bekend word gemaakt na de CL kwalificatie wedstrijden van Zagreb... Al hoewel ze nu al zo goed als zeker door zijn naar de volgende ronde...
Die eerste 2 had de keeper wel wat meer kunnen doen maar die 3e zit er lekker in zeg
Die eerste deed me denken aan de doelpunten die Kokcu vaak maakte, niet hard maar wel geplaatst.
Dacht dat er na het vorige bod nog maar paar ton verschil zat volgens deze site. Was niet helemaal zo.
We gaan het zien ben benieuwd.
Als het maar een paar ton was, waren ze er wel uitgekomen
Ziet er goed uit wat die gozer laat zien!!
Hopelijk zijn we niet te laat!!
@FTM Even een vraag: Welke NR krijg Santiago? NR9 als Danilo alles heeft afgerond, En welk NR kan Ivanusec krijgen?

Zat er toevallig aan te denken
Dat nummer boeit echt geen ene ****. Laten we hem eerst maar binnen harken. Al krijgt hij nummer 99.
Santi heeft al sinds Cruz Azul nummer 29. Heeft het nummer op zn been getatoeëerd. Waarom zou die 9 pakken?
Huilen die hattrick. precies op het verkeerde moment.. Te hopen dat er geen club komt met geld die een miljoentje meer biedt zoals Feyenoord jammergenoeg bij Stengs gedaan heeft.
Ik denk dat hij tussen de 8,5-10 milj vast te leggen is. Speelde met name de 1e helft erg sterk. Had nauwelijks balverlies, verdedigde goed mee, had intercepties kortom een complete speler die Idrissi zou moeten kunnen doen vergeten. 2e Helft speelde hij wat nonchalanter but who cares? Een hattrick en 4-0 voor! Let's go DtK make it Happen! ;-)
Is geen hattrick, de rust zit tussen doelpunt 2 en 3 dus gewoon 3 doelpunten in 1 wedstrijd
'In theorie' is het officieel binnen 1 helft. Maar in de praktijk spreekt met in de volksmond voor 99% over een hattrick als men 3x in 1 wedstrijd scoort.

Nou blij blankesabel.
En ook geen doelpunt van een andere speler of tegenpartij er tussen dus.
Klopt. Heeft niets met "janken" te maken, dat zijn mensen die niets beters te melden hebben, schijnt een trend te zijn :). Links laten liggen. Een hattrick is inderdaad officieel 3 doelpunten in helft. Het is gewoon een statement en meer niet.
8.3 is een beetje een karig bod. De bonussen en door verkoop moeten wel heel flink zijn willen ze Ivanusec voor 2/3 van z'n marktwaarde laten vertrekken
Hopelijk geen andere clubs wakker gemaakt met de 3 goals vandaag
Zo grappig dat iedereen hier gelijk in de stress schiet nu hij er 3 in legt tegen Astana. Het bod is waarschijnlijk al een tijd geleden gedaan. We gaan het meemaken, maar ik denk dat het wel goed gaat komen. En zo niet dan niet 🤷‍♂️
Het is fucking Astana, haha. Geen paniek.
Nou een beetje stress kan best. Als je 3keer een bal kan hooghouden staat de Europese (sub)top al op de stoep.
Dat is alleen als je bij mokum voetbalt....
Het is Astana maar behalve die kopgoal zijn het wel 2 fantastische goals..
Gimenez maakte ook tegen Panama een beslissende goal en zie wat het teweeg brengt, al was dat in een finale maar toch.
Afgaand op reacties op Twitter vam supporters van Dinamo zou dit bod nogsteeds niet genoeg zijn. Toch benieuwd wat er dan in de kroatische media wordt gemeld. Maar wij schreven kokcu ook minimaal 40 miljoen toe
Tja, een bod van 8 miljoen is 2/3e van zijn marktwaarde. Niet gek dat het dan niks wordt. Kokcu hadden we ook niet verkocht voor 15+5
Ook onder zn marktwaarde, helaas. Al was ik kokcu inmiddels al vergeten na alle nieuwe namen die zijn langsgekomen
Mocht het rond komen, mag hij dan voor Feyenoord in actie komen in de CL voor de winterstop?
Dacht dat je maar voor één club uit mocht komen.
Ik dacht alleen als de desbetreffende club word uitgeschakeld in de voorronde. Hierbij moet dus dinamo uitgeschakeld worden en dan zou hij voor Feyenoord mogen spelen.

Verbeter me als ik het fout heb
Dit soort kwaliteit heb je nodig in de CL. Al is elke mening van wie ook gebaseerd op enkele filmfragmenten. Bovendien heb ik niet de indruk dat er tijdens de interlands laatst in de kuip op hem gelet is. Maar een vaste waarde in de nationale ploeg van topland Ķroatië moet wel een goeie zijn.
Foxwild wat een super beleid echt een topclub wat kan het keren allemaal ongelofelijk dit......
Foxwild wat een super beleid echt een topclub wat kan het keren allemaal ongelofelijk dit......
Wat zou dit ziek zijn. Ben alsnog bang dat dit misloopt, maar dit zou het wel mooi afmaken zeg
Zou toch wel een ongelofelijke blunder zijn als nu een club langskomt en gewoon even 12 neerlegd terwijl je em vanochtend nog voor 10 had binnen kunnen hebben. Vind het knap dat ze het willen riskeren, dan moeten ze toch wel bijna zeker zijn dat Ivanusec echt alleen naar ons wil van de clubs die geïnteresseerd zijn, tot nu toe......
Dat is toch geen blunder? Je kan niet hoger springen dan je polsstok lang is. Als je nog wat meer wil doen op de markt zoals ueda wie weet nog rechtsback of nog een top cv kan je niet alles naar Zagreb toe schuiven.
Die Franse club had met malacia vorig jaar ook beet tot Man U tussendoor kwam.
Ik zou het een blunder vinden er vanuitgaande dat wij 1.7 extra kunnen neertellen zonder dat we ons veel zorgen hoeven te maken om het budget. Ik denk dat omdat we voor net voor 4 jaar Stengs 10+7 miljoen aan salaris en transferkosten aftikken.
Heb het gevoel dat deze week de belangrijkste knopen worden doorgehakt.
Dan heb je week instroom, JC schaal en dan begint het echte werk
Genieten man...onwerkelijk...

In Slot we trust
Toch vraag ik me af of we sterker zijn dan vorig seizoen.

In de breedte wel, maar de basiself...

Kokcu > Zerrouki / v/d Belt (of Timber of Wieffer).
Szymanski vs Stengs > moet blijken.
Idrissi < Ivanusec (maar moet nog wel rondkomen).
Danilo (?)
Als je spelers 1 op 1 gaat vergelijken, worden in principe alleen clubs als Man City en Real Madrid er in een transfer window sterker op. Aangezien die clubs de beste spelers houden en eraan toevoegen. Nederlandse Clubs verkopen als het goed is hun beste spelers om vervolgens de beste spelers van een catagorie lager te halen. Zo is het altijd gegaan, kijk maar naar onze concurenten.
Hoe kun je verwachten dat je voor de speler die je een uitgaand transfer record oplevert een kwalitatief gelijkwaardige of betere speler haalt?
Niet helemaal waar, aangezien de portemonnee van Feyenoord gegroeid is de afgelopen jaren + dat je ook goede spelers kunt scouten die in mindere competities spelen. Kijk naar een Hancko, Giménez, etc.

Feyenoord gaat de CL in, dus de selectie moet sterker worden dan vorig jaar.
Mijn punt is dat de spelers die je haalt over het algemeen niet gelijk even goed of beter zijn dan die je verkoopt. Hancko was bij aankoop niet beter dan Senesi, anders had Bournemouth hem wel gehaald voor 1/3 van het geld. Achteraf heeft hij zich wel ontwikkeld naar een betere speler. Gimenez ander verhaal, die verving een 30+er en huurspeler, maar speelde pas na een half jaar dus op moment van aankoop ook geen versterking, achteraf pas gebleken.
Achteraf kan natuurlijk blijken dat spelers zich ontwikkelen naar een hoger niveau, maar dit kan met Zerrouki en Stengs net zo goed gebeuren als met een buitenlandse verrassing. Wieffer is hierbij een mooi voorbeeld.
Bij Hancko wist ik al direct dat hij (een stuk) beter was dan Senesi.

Senesi is een zeer matige verdediger.
Als je de vergelijking per mei 2023 maakt, zijn ze wellicht of niet veel beter… Als je vergelijking maakt met juli 2022 zijn ze al veeeeeeel verder….
Waarschijnlijk op het moment nog niet.
Maar je bent wel van 2 huur spelers naar 2 eigen spelers gegaan.
En als je dat vergelijkt met 2 jaar terug is helemaal bizar. Hoeveel waarde er nu op het veld staat van ons zelf en hoeveel toen met alle huur en transfervrije spelers.
Bij Stengs komen ze zonder nadenken en zonder onderhandelingen direct over de brug met een schandalige hoge prijs en bij deze Kroatische topper doen ze er een eeuwigheid over en gaan ze liggen mierenneuken…

Het lijkt wel alsof Feyenoord expres naast de speler willen grijpen zodat ze Idrissi kunnen halen onder het excuus dat ze het wel hebben geprobeerd…
Ondanks deze goals weinig vertrouwen in deze man, ik ben voorstander van een Nederlandse kern. Ekkelenkamp (kan hangend op de vleugel) of jayden braaf lijken mij prima spelers.
Mag ik vragen wat jij dagelijks drinkt?
Geintje zeker?

"Prima" is niet goed genoeg
Ga lekker een vrouw zoeken ipv op Feyenoord sites te trollen joh ****** neus
Heb je wat gerookt?🤣🤣🤣
Ekkelenkamp??? Wat heb je gezopen?
Braaf is net verkocht aan hellas verona en ekkelenkamp laten we van bommel niet nog verder pesten
Ja, dat snap ik als je op een dinsdagavond coke, alcohol en temazepam door elkaar mixt! ;)
En ik maar denken dat 1 april nog iets meer dan 8 maanden op zich zou laten wachten...
Leg die crackpijp maar weer weg hoor.
@FTM voor welke spits is feyenoord nu het concreest en is het realistisch ?
Het feit dat exact €8.3M genoemd wordt betekent dat óf Dinamo óf de zaakwaarnemers de interesse willen opvoeren.

Dennis zou nooit dit exacte bedrag laten lekken want dan komen andere partijen zich bemoeien.

Ook al wilde Ivanusec niet naar Italië, Spanje of Duitsland, dit is een stiekeme hint naar OM om te proberen de deal te kapen. Want als ze dat doen dan koat het ons meer salaris.
Er staat om en nabij 8,3 vreemd genoeg hahah
Precies. Als een bedrag als 8,3 genoemd wordt is dit gelekt. Als het grote duim is zegt men ruim 8 of 8,5
Scherpe analyse, het is daarnaast ook gewoon te weinig, 8 miljoen voor zo n speler op die positie. Hopelijk begint ten Kloese morgen toch zo zenuwachtig te worden als ik van dit afwachtende gedoe. Gewoon ultiem bod van 10 miljoen en binnenhalen.
Hopen dat die nu wel een keer komt. Met Ivanusec als linksbuiten in een vrije rol, Stengs op 10 en Timber of Van den Belt op 8 kan het nog wel eens leuk tiki-taka voetbal worden. Over nummer 8 gesproken: Ilaix Moriba was een megatalent dat nu wegkwijnt bij Leipzig en op transfermarkt nog maar op 4 miljoen wordt geschat. Maar ik denk dat Leipzig op dit moment niet zo makkelijk medewerking aan Feyenoord zal besteden 😉
En daar heb je alweer een opstelling van een leek terwijl Slot er gewoon over gaat. Wie is de volgende?
Als leken geen mening over Feyenoord mogen hebben dan kun je dit forum net zo goed opheffen.
Blablabla. Waarom lees je de commentaren eigenlijk als je alleen maar geïnteresseerd bent in de mening van Slot? Misschien kun je dan beter naar je blanke sabel staren. Hoef je trouwens ook niet echt een professional voor te zijn om te snappen dat Stengs vaak op 10 gaat spelen (speelde hij vaak bij Antwerp), Ivanusec als hij komt vaak in een vrije rol als linksbuiten zal spelen (speelt hij al een tijdje bij Zagreb) en dat Timber zijn kans gaat krijgen op 8. Of je het nou leuk vind of niet: Slot ruimt altijd een plekje in voor Timber als die fit is. En ja, natuurlijk zal Slot ook geregeld gaan schuiven omdat hij de beschikking heeft over veel multifunctionele spelers.
Dat kan hij beter dan aanvallende middenvelder of verdedigende middenvelder. Ik ben er bijna zeker van dat hij zijn kans gaat krijgen op de 8 positie. Slot stelt Timber tot nu toe altijd op als hij fit is.
Hij mist overzicht en handelingssnelheid. Daardoor, loopt hij te veel met de bal
Ik ben tot nu toe ook niet kapot van Timber. Hoewel hij dus nog niet of nauwelijks op 8 heeft gespeeld wat volgens mij wel zijn eigenlijke positie is. Toch denk ik dat Slot hem in eerste instantie gaat doorschuiven naar de 8 positie als Stengs op 10 speelt omdat hij aanvallender is ingesteld dan Wieffer. Als hij een paar wedstrijden door de mand valt kan het natuurlijk weer veranderen. Maar ik geef toe: de invulling van de 8 positie lijkt me nog een beetje een vraagteken. Dat Ivanusec (als die komt) in eerste instantie voor linksbuiten wordt gehaald en Stengs voor 10 lijkt me duidelijk aangezien Slot letterlijk heeft gezegd dat ze vooral een linksbuiten en een nummer 10 zoeken.
Ik heb deze aankoop, nooit begrepen. Het middenveld gaat nu gewoon uit Zerrouki, Wieffer en Stengs bestaan.
Nee denk dat een potje met geld na deze gozer wel op is. Dat wordt een spits huren
Ga ervan uit dat als het moet er nog genoeg budget is. Hebben Kokcu ook nog verkocht he!
Ueda maffia vind ik leuker klinken.
Vind het nog een aardig koud avondje
Wordt hij ook een grootverdiener in de selectie?
Zagreb fans lijken behoorlijk stellig dat dit veel te weinig is en dat ze verwachten dat hij niet weggaat onder de 12 miljoen. We gaan het zien...
Ja net zoals je hier las dat Kökcü niet voor minder dan 50 zou moeten gaan
Dat roepen wij ook bij elke uitgaande transfer.
Wij zeiden ook dat Kokcu niet weg zou gaan voor onder de 40 miljoen...
Waarom vrees ik dat we deze toch gaan mislopen.........
Die derde zat er lekker in trouwens
Wederom gekeken. Erg goede speler speelde alleen niet echt als linksbuiten maar zwervend over het veld. Tis geen Idrissi die aan de zijlijn staat en vanuit daar zijn acties maakt.

Ben benieuwd wat slot met hem van plan is.
Een ding staat vast. Deze man zit op voetbal!
Ivanusec kan dan vanaf links doen wat Berghuis vroeger op rechts deed. Die stond ook niet aan de zijlijn geplakt.. Als je aan de andere kant wel een diepgaande buitenspeler zoals Paixao of Minteh hebt kun je wel aardig variëren.
Dat klinkt goed. Heb er sws vertrouwen in dat Arne weer een machine van Feyenoord maakt.
Ik hoop echt dat hij komt. Met hem in een zwervende rol en met Stengs op 10 kun je het creatieve gat vullen dat Kokcu en Szymanski achterlieten.
Gelukkig hebben we Hartman die er overheen kan via de buitenkant, of stengs die vanaf de 10 de hoek in kan duiken
Gimenez ook. Heb zin in het nieuwe seizoen!
Stengs en Ivanušec zullen wel behoorlijk van positie gaan wisselen tijdens de gemiddelde wedstrijd
Dat zal lastig te verdedigen worden voor onze tegenstanders. Hopelijk komt hij snel zodat hij al snel kan wennen aan zijn nieuwe teamgenoten.
Zo doel is bereikt voor Dinamo. Verkopen die Kroaat hij heeft z'n taken daar volbracht.
Waarom zijn ze ineens zéér hoopvol als er 3 tonnetjes bijgelegd is?
Je zou denken dat er zich nu meer clubs voor hem gaan melden???
@ftm, mis ik een its happening als ik nu ga slapen?🤣😜
Ga je slapen? Jaaaaa, it's happening!
Het zou heet worden op de site?

Of was dit het?
Dit was het ja. Daar kan je wel vanuit gaan.
Was een klein beetje sarcasme, maar dat is niet altijd makkelijk te herkennen
Speelde overal behalve linksbuiten. Erg netjes 3 goals. Hopelijk gaat de prijs hierdoor niet omhoog of komen er andere clubs met interesse.