yv2022716yv2022716a1b07753

Nieuws

Feyenoord O21 vrij gemakkelijk langs NAC Breda O21

Ference

Feyenoord Onder 21 heeft de goede lijn in de voorjaarscompetitie doorgetrokken. Zaterdagmiddag wonnen de beloften met 0-3 van NAC Breda O21. In de tweede helft trok de ploeg van trainer Melvin Boel de wedstrijd naar zich toe door drie keer te scoren. De goals van de O21 kwamen van de voeten van Mimeirhel Benita, Leo Sauer en Jaden Slory.

Na het vrije weekend van vorige week was de eerste helft tegen NAC verre van sprankelend. De O21 was zeker de betere in Breda, maar was vooral in de eindfase erg slordig. Zo kreeg Jaden Slory na een kwartier de ideale mogelijkheid om de openingstreffer te maken. Slory zette zelf de aanval op met een flitsende beweging, nadat hij de bal had ontvangen van Leo Sauer, maar kreeg de bal echter niet tussen de palen. De actie was kenmerkend voor de eerste helft waarin beide ploegen het net niet vonden.

Dat het anders moest in de tweede helft was duidelijk binnengekomen bij de beloften. De ploeg had nog geen drie minuten nodig om de openingstreffer te maken. Benita kreeg de voorzet van Sauer voor zijn voeten en schoot met een droge knal op doel. De bal belandde via en NAC-verdediger achter de doelman. De mooiste goal van de middag volgde een kleine twintig minuten later. De net ingevallen Gjivai Zechiël gaf een beeldschone crosspass op het hoofd van Sauer, die vervolgens knap de 0-2 binnenkopte.

Slory gooide de wedstrijd in de laatste minuut in het slot. Wat in de eerste helft niet lukte, lukte hem in de slotseconden namelijk wel. Nadat Slory wederom door Zechiël werd weggestoken rondde hij koeltjes af en bepaalde hiermee de eindstand op 0-3.

De beloften vervolgen de competitie op 18 maart met het uitduel tegen De Graafschap O21 om 14:30 uur op Sportpark De Bezelhorst.

NAC Breda O21 – Feyenoord O21 0-3 (0-0)