fotoverslag10

Vrouwen

Feyenoord V1 sluit voorbereiding af met nederlaag (4-1)

Van de redactie

Feyenoord V1 heeft gisteren de (lange) voorbereiding afgesloten met een nederlaag tegen Bayer Leverkusen Frauen. De Duite vrouwen, die vorig als 5e eindigde in de Frauen-Bundesliga, waren met 4-1 te sterk voor de Rotterdammers. De enige Feyenoord-goal kwam van de voet van Maxime Bennink.

Feyenoord V1 kwam al in de 4e minuut op achterstand en de eerste helft bestond vooral uit tegenhouden. Uiteindelijk ging de ploeg van Torny rusten met een 3-0 achterstand. Na rust veranderde er niet veel al vielen er wel minder doelpunten. Na de 4-0 redde Bennink de eer met de 4-1. Een slechte generale voor de start van de Eredivie.

Er vanuitgaande dat Torny met haar gewenste basiself starten is het in ieder geval duidelijk dat Weimar de aanvoerdersband van de vertrokken Boshuizen heeft overgenomen. Daarmee is Weimar de 2e aanvoerder ooit van de Feyenoord Vrouwen. Nieuwkomers van Bentem en van de Westeringh kregen een basisplek. Jno Baptiste, in de tweede helft van het seizoen basisspeler, mocht samen met van den Goorbergh op de bank plaatsnemen. Van de andere nieuwkomers zat Folkertsma nog niet bij de selectie en zaten Geenen, Henry en de keepers Geenen en Szymczak op de bank.

Volgende week start de Azerion Vrouwen Eredivisie met een uitwedstrijd bij debutant FC Utrecht. De entree van FC Utrecht Vrouwen is direct in stadion Nieuw-Galgenwaard. Een mooi affiche. Met de doelstelling "om de top 3 aan te vallen" zal Torny alleen tevreden mogen zijn met 3 punten.

Delen

Reacties

Wel mooi dat hier de vrouwen ook in meegenomen worden.Tuurlijk het is geen mannen voetbal maar er is wel meer plezier en ze liggen minder vaak op grond dan de mannen
Ik sta er iets anders in vind de vrouwen echt niet interessant. Omdat het Feyenoord is gun ik ze succes, maar verder boeit het me niet. Dan lees ik veel liever over de jeugd.
Hahaha dat kan natuurlijk. Vind vrouwen voetbal wel leuk om naar tekijken.Vind de jeugd ook wel interessant hoor.Vroeger was er vaak nog dat er samenvattingen tezien waren meen op veronica.