fifa-world-cup-worldcup-wk-wk2022-wereldkampioenschap-wc-logo

FIFA World Cup Qatar 2022 logo ©

Series

FIFA World Cup potentials: Deze spelers uit poule D zijn interessant voor Feyenoord

FeyenoordTM

De winterstop is aangebroken. Er gaan veel spelers richting het wereldkampioenschap in Qatar, wat volgende week begint. Diverse spelers van Feyenoord krijgen de kans om zich te laten gelden op het hoofdtoernooi: Justin Bijlow en Sebastian Szymański.

1908.nl volgt het toernooi op de voet. Wij willen het toernooi nog net wat interessanter maken om bepaalde spelers -geheel uit eigen kennis en data- voor jullie uit te lichten. Er lopen vrij veel interessante spelers rond op het eindtoernooi. spelers die wellicht ooit neer kunnen strijken bij Feyenoord. Disclaimer: Het wil dus niet zeggen dat Feyenoord deze spelers daadwerkelijk volgt, maar wij willen deze jongens graag aanstippen alszijnde 'interessant'.

Wij maken per poule een verslag over deze spelers. Waarom zouden zij goed bij onze club passen? Wat kunnen ze toevoegen aan Feyenoord? Je leest het in deze serie, waarvan wij per dag in aanloop naar het toernooi één poule (A tot en met H) voor jullie uitlichten.

In het derde artikel van de serie komen de volgende landen uit poule D aan bod:

  • Frankrijk [FIFA ranglijst: 4de]
  • Denemarken [FIFA ranglijst: 10e]
  • Tunesië [FIFA ranglijst: 30ste]
  • Australië [FIFA ranglijst: 38ste]

De meest interessante spelers komen in deze groep uit Australië en Tunesië. Natuurlijk, de beste spelers komen bij huidig wereldkampioen Frankrijk en ‘dark horse’ Denemarken vandaan, maar nagenoeg alle spelers in die selectie zijn onhaalbaar. Hoe graag we ook Kylian Mbappe als aanvalsleider van Feyenoord willen zien: Dat gaat niet gebeuren. Daarom zullen we ons voornamelijk focussen Australië en Tunesië in dit stuk. Maar ook in die landen lopen meer dan voldoende spelers rond die een toegevoegde waarde in de Eredivisie en voor Feyenoord kunnen hebben.

We trappen deze keer af met een spits. Jamie Maclaren van Melbourne City. Op de vraag wat zijn specialiteit is, kan snel antwoord worden gegeven: Hij maakt goals. Veel goals. Vanaf 2020 speelde hij 52 volledige wedstrijden, waarin hij 48 keer wist te scoren. Daarbovenop gaf hij nog eens 7 assists. Het lijkt makkelijk waarom we hem hier tippen als one to watch. Zeker gezien zijn eerdere mislukte Europese avontuur (bij Darmstadt en Hibernian kwam hij niet uit de verf en scoorde hij in iets meer dan 17 volledige wedstrijden ‘slechts’ 9 keer) en het feit dat hij dit jaar alweer 30 jaar wordt, is een laatste overstap naar Europa het overwegen waard. Maclaren is een spits in de ‘what you see is what you get’-categorie. Denk hier aan een type pinchhitter. Hij schiet veel (gemiddeld meer dan 3 keer per wedstrijd) en goed: bijna de helft van de schoten gaat op doel. Nogmaals, het is verstandig om hem echt als eindstation te gebruiken omdat hij in het voetballende deel weinig toevoegt met slechts 14 gegeven passes en 11 ontvangen passes per wedstrijd, maar van zijn weinige aanrakingen weet hij wel altijd gevaar te stichten. Een bijkomend voordeel is dat het absoluut geen luie spits is. Met 1.7 hoge balveroveringen per wedstrijd past hij perfect in het huidige spel en zal hij er meteen staan.

Voor de tweede speler verhuizen we naar Tunesië en komen we uit bij Anis Slimane van Brøndby. De middenvelder, nog altijd maar 21 jaar oud, speelt in Denemarken vlak achter de aanval en is hier de spelverdeler in het laatste deel van het veld. Tussen de linies voelt Slimane zich het meest thuis – hier kan hij zich vrijspelen en zijn vele dribbels (meer dan 5,5 per wedstrijd!) etaleren. Spelintelligentie is dan ook een van zijn sterkste punten: medespelers weten hem ruim 25 keer per wedstrijd te vinden en dat is zeer veel gezien zijn hoge positie op het veld. Meestal worden spelers bij het vijandelijke doel namelijk sneller en korter gedekt. Daarnaast is hij, net als Maclaren, niet vies van meeverdedigen. Met bijna 7 heroveringen na balverlies geldt hij als een belangrijke eerste ‘verdediger’. Ook wanneer we in plaats van een herovering kijken naar een verovering scoort Slimane uitmuntend met 3,5 intercepties per wedstrijd. Ook dit geeft blijk van zijn spelintelligentie. De positie van Brondby dit seizoen in de Deense competitie is teleurstellend, maar zowel de aanvallende cijfers van Brondby als de cijfers van Slimane zelf laten zien dat het niet allemaal slecht is.

  • Klik hier voor deel 1 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep A uitgelicht wordt.
  • Klik hier voor deel 2 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep B uitgelicht wordt.
  • Klik hier voor deel 3 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep C uitgelicht wordt.

Delen

Reacties

Volgens mij is de bondscoach van Denemarken het meest interessant. Hij zou een perfecte opvolger zijn mocht Slot vertrekken komende zomer. Met een matig getalenteerde selectie liet hij Denemarken fris aanvallend en herkenbaar voetbal spelen afgelopen EK.
Het is Ben Slimane. Ben is onderdeel van z'n achternaam. Net als Ben Arfa.