Primeur Bevestigd
03-1

VK Sportphoto

Nieuws

Géén loting bij grootschalige verkoop bekerfinale

FeyenoordTM

Bij de bekerfinales van 2016 en 2018 wilde Feyenoord een zo eerlijk mogelijke kaartverkoop voor zijn supporters verstrekken. De club verzorgde destijds een live-loting in het bijzijn van een notaris, maar de Rotterdamse finalist heeft dit jaar wat anders bedacht.

Feyenoord wil voor het treffen met N.E.C. Nijmegen wederom een zo eerlijk als mogelijke kaartverkoop waarborgen en de club denkt er nu aan om een online wachtrij in te zetten. Daarvoor zou de techniek tegenwoordig betrouwbaarder zijn dan zes en acht jaar geleden onder Eventim.

Informatie wanneer de kaartverkoop start, volgt op een later moment. De club brengt de meest trouwe aanhang in de eerste gelegenheid om een kaart te bemachtigen, waarna duizenden anderen aan kunnen sluiten in de wachtrij. Er zullen zeker zo'n 16.500 kaarten verstrekt worden aan Feyenoordsupporters.

Het aantal supporters wat per club aanwezig is bij de bekerfinale, ligt wat lager dan in voorgaande seizoenen: de KNVB geldt namelijk als wedstrijdorganisator en wenst de parterre vakken van De Kuip te sluiten. Ook zullen er weinig tot geen veiligheidsnetten aanwezig zijn bij het duel.

Op vrijdag 15 maart volgt de definitieve vaststelling van de wedstrijdinformatie. In de dagen/uren daarna zal de kaartverkoop van start gaan.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Het allereerlijkste is gewoon kijken welke supporters alle bekerwedstrijden geweest zijn. Wij gaan altijd naar alle Europese wedstrijden inde Kuip en ook naar de bekerwedstrijden. Al 30 jaar.Nog nooit bij een finale geweest. Altijd mis geloot. Waardeloos!!!!!
Heb 3 seizoenskaarten maar sta dan 1x in de wachtrij? Lijkt me ook niet fair.

Vorige bekerfinales altijd 2 van de 3 kaarten gehad d.m.v. loting.
Dit gaat niet eerlijk worden. Heb het pas Feyenoord al aangegeven toen ik werd opgebeld naar aanleiding van mijn negatief ingevulde enquête. Er zijn teveel accounts gekoppeld waardoor je nagenoeg niet aan de beurt komt. Sommige kunnen(door hun gekoppelde accounts), 15 kaarten afnemen. Feyenoord gaat hier in de toekomst wel naar kijken, maar daar hebben we nu niks aan. Helaas.
Eigenlijk belachelijk. Met uitwedstrijden t zelfde gezeik. Als silver kom je in de competitie bijna nergens tussen joh. Europese uitwedstrijden zijn geen optie vanwege werk dus enorm balen
Europees lukt je ook niet...werkt met gekoppelde accounts precies hetzelfde. In de laatste drie jaar 1 keer een kaart kunnen krijgen, Union berlin uit, omdat het uitvak groot was. Zelfs Celtic lukte niet.
Op de bonnefooi samen met mijn zoon wel elk jaar een Europese wedstrijd kunnen bezoeken met hulp van locals
Werkelijk een grote corrupte bende. Heel dat ticketsysteem. Werkt ook perfect bij concerten. Is volgens mij hetzelfde systeem als ticketmaster en daar wordt je ook genaaid.
Niks eerlijk aan. Je wordt te pas en en te onpas uit de wachtrij gedonderd en het is random als je aansluit in de wachtrij. Dat moet je dan maar geloven....
Het is random ja, dus feitelijk komt het dus op hetzelfde neer als een loterij. Het irritante is natuurlijk dat het aanbod heel veel kleiner is dan de vraag. Daardoor het is gewoon een kwestie van pech of geluk hebben, dat heeft niks met 'genaaid worden' te maken.
De netten waren er vooral om de Feyenoord supporters te straffen en niet zozeer om de veiligheid te waarborgen... zo lijkt het wel
Dat ticket systeem hangt met draadjes aan elkaar..... Maar is nu ineens stabiel genoeg om minstens 33 duizend mensen in een wachtrij te managen....ja hoor, dat geloven we.
Slimme computer nerds blijven constant ingelogd of bovenaan staan. De lul zoals oa ik die een Commodore 64 gewend was met cassette bandjes, snapt er nu geen klote van.
Jonge gassies zien de mazen die wij vroeger zagen in de jaren 80/90....
Hoe dan? Net als bij Europese uitwedstrijden? Da's ook een soort loting.
Dus seizoenkaarthouders hebben na de silver- gold- en diamondkaarten geen voorrang op iemand zonder seizoenkaart? Of heb ik iets gemist?
Nee je hebt niets gemist, zo lees ik het ook
Ik vind het wel terecht dat supporters die altijd gaan Diamond, Gold en top 500 Silver voorrang krijgen.

Vanuit marketing oogpunt is het beter om mensen die alle bekerwedstrijden zijn geweest voorrang op een finale te geven. Dit zorgt er in de komende jaren ook voor dat de Kuip vol zit tegen mindere tegenstanders. Met de systemen kan je gemakkelijk zien welke “kaarthouder” er wel of niet naar een wedstrijd is geweest.
Dure grap, we loten immers altijd thuis 😅
Nou ben elke bekerwedstrijd geweest dus kom maar op met de kaarten
Hoe kan je top 500 silvercard worden als je nooit een uitkaart kan kopen? De laatste 3 jaar alleen uit naar Union berlin een kaart kunnen bemachtigen. Voor de rest misgegrepen. Zo heb je niets aan een silvercard
Hoe willen ze t doen met gekoppelde kameraden dan? Lekker eerlijk als iemand met 20 man gekoppeld is
Kennen beter gewoon weer naar de primera, dat was pas eerlijk. De personen die er het meest voor over hadden, hadden kaarten. Nu kan iemand die een beetje verstand van computers heeft de boel hacken zoals die bots allemaal doen.
Niet waar. Ik ben een paar weken geleden door Feyenoord gebeld naar aanleiding van mijn ingevulde enquête. Dit was oa 1 van mijn punten. Je kan met 10 kameraden gekoppeld zijn. Ik heb hier een aantal dingen over gezegd (ik schijnbaar niet alleen), want Feyenoord denkt er serieus over na, dit naar 5 terug te brengen.
Klopt, ik heb ook een app gestuurd hierover. Was eerst wel maar 4. Dus even kijken voor de finale hoe we dat in het vat gaan schieten.
Zie mijn reactie elders. Hier heb ik het met Feyenoord over gehad, toen ik gebeld werd naar aanleiding van mijn negatief ingevulde enquête.
Er zijn teveel accounts gekoppeld. Je ziet filmpjes op youtube en ik zag het ook zelf in Glasgow en Madrid (had zelf geen kaart ben wel gegaan) dat veel supporters met stapels taarten van Feyenoord vak liepen. Aan silvercard heb je ook geen klote. De laatste uitkaart die ik met silvercard heb gekocht, was Union berlin uit. De rest zwarte markt
Gewoon netten en een vol stadion dan hebben we ook meer kaarten doe eerst de gold en diamond kaart dan de mensen die afgelopen jaren alle beker wedstrijden geweest zijn dit moet in de tegenwoordige tijd toch wel na te gaan zijn het blijft altijd een discusie wie wel en wie niet we hebben nu eenmaal te maken met meer dan 30.000 seizoenskaarten dus niet iedereen kan de gelukige zijn
Inderdaad Emile, gewoon lekker die netten neerzetten. Eerlijk gezegd zie ik ze al geen eens meer. Grappig hoe snel zoiets went.

Al helemaal als dit ten koste gaat van zoveel plekken.
Dit lijkt mij nou niet beter dan een lotingssysteem
Eens, loten bij Notaris vond ik juist een prima oplossing.
Als die wachtrij een keer goed zou werken in de ticketshop zou ik dat alleen maar toejuichen. Helaas is dat amper het geval
Op ieder systeem valt iets aan te merken,
Scalpers moeten wel hard aangepakt worden
Sowieso, maar met één kaart per seizoenkaart zal dat wel meevallen toch?
is het zelfde als een loting vind ik.