Gimenez-Arena

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez over moeilijke periode: "Mijn carrière leek al voorbij, nog voordat deze begonnen was"

Karst

Gimenez en zijn verloofde Fer Serrano hebben een waanzinnige tijd in Rotterdam. Het tweetal wordt op handen gedragen en kan niet meer stuk bij Het Legioen. Toch is het niet altijd zo geweest. In 2018 werd er in zijn schouder Trombose ontdekt. "De artsen vertelden mij dat ik nooit meer kon voetballen. Het nieuws sloeg in als een bom."

De documentaire van Gimenez, die afgelopen woensdag in première ging, liet het ene na het andere hoogtepunt zien. Gimenez is blij met de documentaire die over hem gemaakt is. "Ik denk niet dat je iemand kunt vinden die slecht over me spreekt", vertelt de Feyenoord-spits aan RTV Rijnmond.

Trombose
In 2018 krijgt Gimenez de schrik van zijn leven nadat er trombose in zijn schouder wordt ontdekt. In aanloop naar zijn loopbaan als profvoetballer vertellen de artsen hem dat hij waarschijnlijk nooit meer kan voetballen. "Het was tijdens de training dat ik ineens voelde dat mijn arm dik was. Ik vertelde dat aan de dokter en hij haalde me van het veld om snel naar het ziekenhuis te gaan. Daar hoorde ik dat het trombose was en werk ik geopereerd."

God
Na veel scans en onderzoeken volgden uiteindelijk drie operaties aan dezelfde arm. Daarna brak een periode van zes maanden aan waarin Gimenez niets kon doen. "Zelfs mijn benen reageerden raar, omdat ik weer wilde voetballen. Deze periode was onzeker en mijn vader adviseerde me om mijn toevlucht te zoeken tot God. Medische professionals gaven aan dat mijn schouder voor 94 procent moest herstellen, wat volgens hen als onmogelijk werd beschouwd. Het leek alsof mijn toekomst als profvoetballer al voorbij was, nog voordat deze begonnen was. In mijn wanhoop riep ik de hulp van boven in en vroeg om precies dat percentage herstel. Bij de laatste controles stonden de artsen perplex. Het was precies 94 procent," vertelt Gimenez nu. "Elke goal draag ik daarom op aan God, en voor elke minuut op het veld ben ik dankbaar. Ik kreeg een tweede kans en probeer in elke wedstrijd alles te geven."

Delen

Reacties

Bijzonder mooi! Na trombose is er nog een lange weg te gaan en soms zijn er dingen die niet meer helemaal goed terug komen. Daarom zeker goed om elk moment dat het goed gaat te koesteren. Veel kracht, sterkte en wijsheid toegewenst ❤️🙏 Santi!
Oef wat heftig. Nooit geweten dit. Hierdoor krijg ik nog meer respect voor onze held!
Dank God maar thuis. Al die religieuze uitingen voor,tijdens en na de wedstrijd irriteert me mateloos.
Was de azijn in de aanbieding? Waar maak je je druk om.
Is verwijderd, Ja was een echt schofterige reactie van mij. Had ik niet moeten doen. Bied mijn Excuses aan de directie aan jou en de Here Jezus. Zal me eigen een ban geven voor de rest van deze maand
Druk maken, weet je wel waar trombose voor staat?