Bevestigd
yv2023521yv2023521a1b04503

VK Sportphoto

Transfers

Jurisprudentie moet tot maximale deal óf afketsen leiden

Van de redactie

De onderhandelingen tussen Feyenoord en zaakwaarneemster Rafaela Pimenta zijn woensdag stroef verlopen. Feyenoord hoopt hoofdtrainer Arne Slot nog minimaal één seizoen binnenboord te houden, terwijl de Zwollenaar aanstuurt op een vertrek richting Noord-Londen. Donderdag staat er een vervolggesprek op de agenda.

Pimenta werd namens Tottenham Hotspur gestuurd om de eerste onderhandelingen met Feyenoord te voeren. De landskampioen is woensdag bij het treffen met de zaakwaarneemster teleurgesteld geraakt door de houding waarmee zij de onderhandelingen voerde. Niet de enige lichte bron van ergernis: Feyenoord verwijt Slot ook enigszins dat hij zich laat piepelen door de zaakwaarneemster.

Joris van Benthem en co wijzen in de onderhandelingsprocedure op het tot medio 2025 doorlopende contract van Arne Slot, maar de huisjurist trekt nog meer uit de kast. De directie van Feyenoord wil met veel jurisprudentie tot een maximale deal zien te komen. Komt die deal er niet, wil Arne Slot zelf het niet zó ver laten komen dat er een arbitragezaak aan te pas moet komen.

De keiharde onderhandelingen van beide kanten kunnen Slot uiteindelijk dwingen tot het maken van een lastige keuze. Mensen in de directe omgeving van Slot, die deze site ooit mede aan de trainersprimeur in 2020 hielpen, verwachten dat daardoor enige twijfel kan ontstaan bij de trainer.

Door de opstellingen van beide kanten is de kans met een enkel procent toegenomen dat Arne Slot niet naar Tottenham Hotspur gaat. Mocht de deal niet doorgaan, ligt er in Rotterdam nog altijd een megacontract klaar voor ondertekening.

yv20221022yv20221022a1a07270

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dit was dus, zoals alles hier de laatste tijd omtrent Slot complete onzin. Je kan niet goed blijven gokken.

@FTM hoe zit het met die Kroatische vleugelaanvaller? XD
Wat klopt er nou van dit artikel na de mededeling van Slot dat hij blijft en dat er eigenlijk alleen werd gesproken over een langer verblijf??
Dat vrouwke zal nou thuis wel aan het uithuilen zijn dat ze geen tekengeld van Tottenham meer krijgt. Klasse Slot.
JAAAAAAAA!!!! ZO ZIE JE MAAR HOE BELANGRIJK JURISPRUDENTIE IS!!!!
Gisteren nog wist ftm te melden dat Slot zeker weten weg ging, begint op een juice channel te lijken. Misplaatste arrogantie, hopelijk schrijft hij nu een artikel dat hij helemaal mis zat en krijgt slot de credits die hij verdiend!!
Verdraai de woorden anders even lekker, hahaha.
Dan kijk je toch lekker niet op deze site. Die kerel doet zijn best en zit er meestal goed bij.
Begrijpend lezen is heel lastig voor een groot aantal supporters hier.
Gewoon wegsturen met de mededeling dat haar taak erop zit als haar cliënt niet wil blijven en dat de vertegenwoordigers van Spurs contact kunnen opnemen voor de verdere afhandeling.
Feyenoord moet gewoon nee zeggen tegen spurs en als spurs hem echt willen dan 30 miljoen pond vragen en geen cent minder en geef slot 4m per jaar
20 miljoen voor de trainer 2 assistenten en nog iemand van de staf dus Rutger had gelijk dat het ongeveer op 10 zou uit komen voor alleen Slot.
Maar niet de hele staf meenemen, alleen Pusic( waar ze dan ook nog voor moeten betalen natuurlijk)
Wil met veel jurisprudentie..welke jurisprudentie? @ftm
Las op een Engelse site dat trh nu de coach wil van brighton
Volgens Telegraaf gaat het dus ook om Hulshoff en Peeters voor de hele deal. Dat wordt dus andere koek als we technisch nagenoeg uitgekleed worden, zie dat maar weer op te vangen.
Inderdaad. Slot maar zeggen dat Feyenoord niet in elkaar zakt mocht hij weg gaan maar ondertussen neemt hij de hele staf mee. .
Keurig redactie , beter kun je het niet verwoorden. .
Werd vooraf zo'n beetje geschreven dat die zaakwaarneemster alleen nog maar ff het bedrag kwam bepalen waarvoor Slot naar Tottenham ging... Dat verhaal kan nu dus gewoon de prullenbak in...
Keurig redactie , beter kun je het niet verwoorden. .
Lees net dat iniesta beschikbaar is na dit seizoen.
Komt uit de barca school
Speelt 433 met veel pressie aar voren en veel druk met tiki taka voetbal
Miss een optie
Het is heel simpel: 20 miljoen of Slot blijft. FTM met zijn 10 miljoen zit er compleet naast.
Helemaal geen afkoopsom voor Slot. Hij heeft een dichtgetimmerd contract tot 30 juni 2014. Daar houden we hem aan. Zet hem op Dennis en Joris, Slot BLIJFT, basta!!
Als slot blijft dan moet feyenoord hem geen nieuw contract geven,want hij wil weg nou dan mag die weg na dit seizoen voor 6 miljoen
Maar denk dat tth en feyenoorf er wel uitkomen
Wat levert de eerste ronde doorkomen in de CL ? Ik heb gelezen dat hij ook Hulshof en Hoofd performance trainer mee wil nemen
Dus dan mag er wat mij betreft wel meer dan die 20 betaald worden
Als je door gaat naar de volgende ronde levert dat 9 5 miljoen extra op
Ok ik zeg DtK poot stijf blijven houden. Het schijnt ook dat hij het hoofd van de performance trainer mee wil nemen. Dat zegt de Telegraaf tenminste of dat betrouwbaar is weet ik niet

https://www.telegraaf.nl/sport/929027488/feyenoord-directeur-te-kloese-vecht-door-voor-zijn-trainer
Ja en dat moet niet gebeuren
Maar 20 miljoen en dan pusic en slot
T is toch bizar dat we vanaf de titel al aan het F5’en zijn, en dat het over serieus geld gaat. Notabene voor de trainer, het spel rondom de spelers moet nog beginnen zelfs.. Geweldig dat ons Feyenoord weer zo opgeleefd is.

Slot nu voor 18+ milj verkopen, en over 2 maanden weer gratis ophalen nadat die wispelturige spurs voorzitter hem er in een dronken bui uit gegooid heeft ;-)
En leden die het nodig vinden om FTM af te zeiken op berichtgeving mogen wat mij betreft hun eigen hersenen en fatsoen ook aanspreken voordat ze hun reactie plaatsen. Laten we vooral de ‘journalisten’ die niet pro-Feyenoord zijn afzeiken, en de fan FTM die ons als enige echt op de hoogte houdt niet aanvallen.
Gebruik je verstand voordat je op de ‘plaats reactie’ knop drukt
..."Laten we vooral de ‘journalisten’ die niet pro-Feyenoord zijn afzeiken"...

Waarom zou ik een journalist afzeiken als wat hij/zij schrijft wel gewoon de waarheid is?!
Als iemand mij goed op de hoogte houdt en het inhoudelijk juist is wat er geschreven word maakt het mij niks uit of hij/zij voor Feyenoord is of niet...
De Valentijns van deze wereld vertellen toch niet de waarheid, en zijn voornamelijk bezig met stemming makerij.
Dus de onzin afzeiken, niet de oprecht objectieve stukken waar ook journalistiek onderzoek aan vooraf is gegaan
Dan moet je dat ook zo zeggen... En niet iedere journalist die geen Feyenoord fan is over 1 kam scheren...
Dat had vollediger gekund, daar heb je gelijk in. Echter ging mij het vooral over enkele berichten hier die persoonlijk aan FTM zijn. Dit is een fan-site, en als hater zie ik liever dat je dat op andere journalisten richt die wel met een dubbele agenda hierover schrijven. We leven niet in Rusland, dus objectief nieuws is ten allen tijden wel gewenst uiteraard.
Inderdaad. Als je vindt dat FTM niets moet vermelden, moet je hier gewoon weg zijn. Wat doe je dan nog hier? Er blijven genoeg dankbaren over dan.
Exact. Mensen die de moeite nemen om hier in te loggen en vervolgens alleen maar haat, belediging, of persoonlijke aanvallen jegens FTM schrijven hebben vóórdat ze posten de keuze om dat gewoon niet te doen.
Dat is echter mijn mening, aangezien ik de moeite en het werk van 1908 wel waardeer, en als ‘super objectieve’ ;) rotterdammer dagelijks van geniet.
Zodra Rutger moeilijke woorden gaat gebruiken, gaat het mis.

Als je niet weet wat het betekent gebruik dan ajb een ander woord.

Of het is puur een partij interessant doen.

Maar jurisprudentie slaat hier als een tang op een varken.
De term is zo slecht gebruikt dat zelfs de tang het varken nog niet eens raakt.
Doe anders zelf even lekker interessant joh betwetertje. Als het je niet zint dan ga je lekker maar een andere site.
Hoe jij zeurt slaat als een tang op een varken
Misschien is er jurisprudentie over een werknemer die willens en wetens een contract heeft ondertekend en na een paar maanden wil vertrekken onder het mom van positieverbetering en heeft Van Benthem die zaak als voorbeeld genomen ? Ik weet niet, roep ook maar wat
Als hij blijft ga je op zeker in nieuwe seizoen hoop heisa krijgen. Niet doen, kijken wat je kan pakken uiteindelijk en dan gaat die maar weg.
Hij wil zelf weg en deze Raiola mevrouw die werkt voor 2 partijen, dat las ik al in Engelse sites.
Denk dat het meevalt.
Alleen als de resultaten echt tegen zitten, maar dat verwacht ik niet. Supporters gaan hopelijk echt niet denken dat we de CL gaan winnen.

Als je de meeste spelers behoudt, nog kan investeren dan heb je gewoon een echt goede basis staan
Ik denk dat Slot blijft. Don Dennis blijft gewoon hoog in de boom zitten en Tottenham vindt dat bedrag simpelweg te hoog voor een trainer met het statuut van Slot (1 kampioenschap ED).
Ja, we willen die wijzig-optie hier hebben.. 👍
Lang leven Jurisprudentie!! Echt fantastisch dat wij dat hebben weten te strikken. Alleen verkopen voor minimaal 37 miljoen, want een andere jurisprudentie krijg je niet snel.
Kan die ook op linksbuiten die Juris? ;-)
Wat een smet op t kampioenschap.....triest
@FTM klopt het dat er met extra aandacht wordt gekeken naar het WK onder 20 op dit moment? Zijn toch nog best veel talenten die nog in het land van herkomst spelen (continenten Zuid Amerika, Azië en Afrika)? Zoja staan Oscar Cortes, Dor Turgeman, Adama Bojang, Fabricio Diaz, Ignasio Miramon, Kevin Mantilla
Hoezo jurisprudentie? Welke jurisprudentie?
Weet de schrijver van dit stukje wat dit woord betekent?
De juridische voorwaarden of richtlijnen zoals beschreven in bijvoorbeeld een contract
Dat dacht ik niet: Jurisprudentie is de in een rechtsstelsel heersende opvatting, op basis van uitspraken en vonnissen, aangaande een specifieke rechtsvraag. Dus is er in gerechtelijke uitspraken eerder vonnis gewezen aangaande de hoogte van een afkoopsom bij het verbreken van een gelijkaardig contract (in combinatie met bv doorlooptijd van het contract, hoogte van het overeengekomen salaris, etc.) dan dienen die uitspraken en vonnissen als jurisprudentie.

Daarnaast zijn er mensen als Kalouless die jurisprudentie gebruiken om zonder kosten gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar volgens jurisprudentie in het daartoe geldende strafrecht is er dan nog steeds sprake van 'zwart rijden' en dat mag niet!
KeesPijl heeft gelijk. Jurisprudentie is niets anders dan de huidige opvatting van de wet op basis van courante gerechtelijke uitspraken.
Graag gedaan. Ik vond die van Kalouless zelf ook heel goed. ;-)
Maar zolang er geen sprake is van een arbitrage zaak heeft jurisprudentie niet zoveel nut volgens mij . Voorlopig is het gewoon onderhandelen over voorwaarden. Vraag me wel af of ze het alleen over Slot hebben,of ook over evt andere stafleden, waarvoor in principe ook een afkoopsom gevraagd kan worden.
Jurisprudentie is het nieuwe goud. Als je over jurisprudentie bezit, gaan alle deuren voor je open. Sinds ik jurisprudentie heb betaal ik niet meer voor de bus bijvoorbeeld. Ik loop gewoon recht op de chauffeur af en laat hem een beetje jurisprudentie zien, en ik mag zo doorlopen. Staat er in het festival een rij bij het toilet? Vleugje jurisprudentie tonen en je staat vooraan. Laatst was m'n vlucht gecancelled. Ik loop naar de balie, ik zeg, moet ik mijn jurisprudentie erbij halen? Ik doe het graag hoor!" Hoppa, meteen een piloot gevonden en we waren op pad. Kun je nagaan wat er gebeurt als Joris echt heel veel jurisprudentie gaat gebruiken. Denk dat er zomaar 30 miljoen bij komt.
Precedentschepping is niet hetzelfde als jurisprudentie, jeweettoch
Hoewel een precedeent wel weer tot jurisprudentie kan leiden....
Als te kloese nee zegt blijft slot word nu gezegd.
Slot wil absoluut geen arbitrage.
Denk dat slot ook niet op deze manier weg wil, en er ligt natuurlijk ook bij feyenoord nog steeds een miljoenen kontrakt ligt te wachten
Dat nieuwe contract moeten ze slot niet eens meer aanbieden of de clausule moet eruit
Hele situatie lijkt vooral door de zaakwaarnemer geïnitieerd te zijn om weer geld te graaien
Jurisprudentie dit. Keiharde opstelling dat. Totaal onwerkbare situatie. Zoveelste trainer die met bonje vertrekt. Het is een patroon.
Die Pimenta heeft een dubbele pet op.
Enerzijds vertegenwoordigd ze dus blijkbaar Tottenham in dit gesprek. Anderzijds vertegenwoordigd ze dus ook Slot.

De belangen zijn dus verstrengeld en ze kan Slot niet meer onafhankelijk adviseren.
De kans is daardoor groot dat Slot inderdaad vertrekt.

Ik denk dat Te Kloesse gewoon prima onderhandeld. Tottenham has to make an offer we cannot refuse..
Slot vertrekt inderdaad, maar dan wel bij Pimenta als zaakwaarnemer. Want die is nu met teveel verschillende belangen bezig, waaronder haar eigen belang en dat gaat ten koste van haar cliënt.

Volgens mij denkt ze dat ze a la Riola het wel allemaal even kan regelen en er flink aan kan verdienen, maar had niet op de harde opstelling van Feyenoord gerekend en is niet zo machtig en overtuigend als die pizzabakker was.
Die zaakwaarnemers zouden eens gestopt moeten worden. Was een heerlijke dag dat Riola er niet meer was, maar het is net onkruid en andere nemen makkelijk zijn plek in.
Wordt er met jurisprudentie gedoeld op de transfer van Nagelsman naar Bayern van circa EUR 25 mln.?
Ja dat heeft voor precedent gezorgd.
Tja, uiteindelijk is Slot natuurlijk wel verantwoordelijk voor het in zee gaan met Pimenta.

Slot kan wel duidelijkheid willen, maar hij is nog altijd de hoofdpersoon die ook zelf duidelijkheid kan scheppen door tegen Spurs te zeggen: jullie willen mij zo graag, betaal wat Feyenoord vraagt. En dan is het klaar.
Hoorde ergens dat Pascal Jansen op de eerste plaats staat. Vind ik persoonlijk geen goed nieuws,dus hopelijk niet waar
Bizarre situatie: PSV heeft een gespleten selectie waar geen trainer in wil stappen. Amsterdam heeft grote bestuursproblemen en moet de hele selectie renoveren en een achterban die zich roert. En wij hebben een directeur die rustig aanstuurt op een win win. Of een mega bak geld of nog een jaar Slot. Ervaring met een Mexican stand off is best waardevol. Viva Guerero!
´Mensen in de directe omgeving van Slot, die deze site ooit mede aan de trainersprimeur in 2020 hielpen´. Waarom toch elke keer die zelfverheerlijking met ´deze site had de primeur´.
Totaal nergens voor nodig.
Ik gok dat dit puur is om de betrouwbaarheid van de bron weer te geven, dan dat het zelfverheerlijking is. Bovendien is er niks mis met trots zijn op primeurs hebben.
Onzin. Het is gewoon. Zelfverheerlijking. Een journalist doet aan gedegen onderzoek. Rutger denkt dat hij God is en bij moeilijke vragen haakt hij af en geeft geen antwoord behalve dat de ander een domoor is. Hou je bij je leest. De site is meer dan prima.
Lekker boeiend dat hij toch ook, en met deze bron wil hij laten zien dat ze het toen ook juist hadden.
Hij kan het niet laten, die man is zo vol van zichzelf echt ongekend.
Dacht dat Rutger overal zo zeker was dat hij voor rond de 10 gewoon weg mocht? Maakte Gouka daarmee nog belachelijk. Nu toch maar snel hetzelfde bericht maken wat in het AD en VI stond. Heel doorzichtig.
Ik denk dat Rutger uiteindelijk gokt dat beide partijen water bij de wijn doen, dat Slot zal vertrekken voor ±10M. Hij heeft ook niet gezegd dat 10M de prijs van Feyenoord is als een feit, hij heeft meerdere malen verklaard dat dat simpelweg zijn verwachting is.
Hij heeft gouka gister letterlijk uitgelachen want 20 mil was de Fabeltjeskrant volgens hem. Altijd kleinerend tegen journalisten en vooral z’n gelijk willen halen.
Ik lees nog steeds geen bevestiging eigenlijk dat Feyenoord momenteel een harde 20M vraagt. Heb ik dit ergens gemist?

Ik wil ook niet zijn gedrag op social media goedpraten hoor, socials zijn vergif en maken iedereen gek. Maar alleen maar de persoon afvallen i.p.v. het nieuws te bespreken lijkt me ook niet dat we daar ver mee komen.
Valentijn driessen zei 20 miljoen in vandaag inside voor zover je dat een betrouwbare bron vindt 😉
Je kunt veel van de Telegraaf zeggen maar ze hebben het vaak bij het juiste eind. Zijn altijd prima ingevoerd.
Precies, Telegraaf is een ongelofelijke kutkrant met galbakken maar qua nieuws zijn ze beter op de hoogte dan het ad.
Prima verhaal dit. Ook goed te begrijpen van alle partijen, ook van Slot tbh.

Evengoed zijn dit natuurlijk slechts inleidende beschietingen. Wel complex dat die zaakwaarneemster die ook namens Spurs lijkt te praten. Dat is gewoon onwenselijk. Vooral voor Slot lijkt me, juist als er een conflict zou ontstaan met zijn werkgever (Feyenoord) door haar acties. Zij heeft ook een eigen bv-tje natuurlijk. Belangenbehartiging kan zo al snel belangenverstrengeling worden...
"Twee heren dienen" is juridisch glashard verboden (artikel 7:427 BW jo.7:417 BW) tenzij de inhoud van de tot stand te brengen overeenkomst zo nauwkeurig vast staat dat er geen strijd tussen de belangen van partijen kan ontstaan.

Het zou kunnen - maar ik ben geen jurist - dat er zo'n nauwkeurige overeenkomst is tussen Slot en Tottenham waardoor er tussen die twee geen strijdige belangen meer zijn. Dat zou betekenen dat Slot en Tottenham echt alles helemaal uitonderhandeld hebben en Slot zijn handtekening al heeft gezet onder een conceptovereenkomt. Dat kan m.i. de enige manier zijn waarop Pimenta zowel Slot als Tottenham kan vertegenwoordigen.
En dat kan dus formeel dan weer niet, want Feyenoord zal geen toestemming gegeven voor gesprekken tussen Tottenham en Slot, zolang er geen zicht op een deal is. Er zou dus officieel niet onderhandeld mogen zijn.
Lees: Pimienta wil een flink deel van het geld dat Spurs wil betalen in haar zak steken.
Kom maar op met dat ultimatum DtK. Zet Slot en de Spurs maar onder druk. Betalen of opzouten, en snel ook (Spurs dan he).
eindelijk weer eens een sterke leider op de stoel na al die zwakkelingen.
betalen of opzouten en niet anders.
het siert slot dan wel dat hij er niet wil tegen procederen.
heeft ie toch nog respect voor de club en zal die gewoon zijn best doen volgend seizoen.
dat is hoe ik het nu begrijp.
Ik verwacht overigens nog steeds dat hij naar Tottenham gaat
Op basis van gevoel of inside informatie?
Zal er morgen of een deze dagen toch echt een kogel door de kerk moeten
Op zich prima, als het maar voor de hoofdprijs is.
Klopt het volgens jou dat Pascal Jansen de beoogde opvolger wordt van Slot?
PSV aast op Bosz of Jansen
.. kunnen ook sneller handelen want Ruudje is al weg.
Alleen als het ook goed is voor Feyenoord. Zijn de woorden van Arne.
Tuurlijk gaat slot,alleen feyenoord moet gewoon 20 miljoen eisen en dat van dat bedrag niks naar die teef gaat
Slot kan niet meer terug hij heeft gekozen voor tth en hij moet gaan
Ik gun het hem en wij kunnen echt wel zonder hem
Maar niet de hele staf meenemen, alleen Pusic( waar ze dan ook nog voor moeten betalen natuurlijk)
Die gaat gewoon hoor. Tottenham gaat over de brug komen met 25 miljoen, die zijn wanhopig op zoek naar succes.
Tip. Gebruik geen woorden waar je de betekenis niet van weet
Dat zou toch ongekend zijn als we morgen een Its Happening krijgen dat Arne blijft😂
@FTM Je schrijft: "Feyenoord verwijt Slot ook dat hij zich enigszins laat piepelen door Pimenta."

Op welke manier?
Pimenta oefent druk uit op Slot om een beste deal voor haar eruit te halen en kijkt niet perse naar wat het beste is voor Slot. Denk ik
Typisch iets dat ook Stefan de Vrij is overkomen met zijn "vriend" spelers(club)makelaar. Dat was ook bewezen belangenverstrengeling en ordinaire zakkenvullerij....... Pimenta neigt daar ook naar begrijp ik. Slot laat je niet piepelen!!
Ik denk dat ze bedoelen. Dat die zaakwaarneemster het meest aanstuurt om Slot naar Spurs te laten gaan.
Ik vind het een belachelijk stukje om er bij te zetten. Heeft geen enkele toegevoegde waarde en zorgt alleen maar voor negativiteit. Vooral bij onze emotionele supporters
@DeeSanto Zonder verdere uitleg of onderbouwing vind ik het inderdaad een hele vreemde zin.
Precies, ook dat stukje dat Slot zal gaan twijfelen is totaal overbodig. Lekker stemmingmaken heet dat.
Dat ze zelf een succesje nodig heeft en geld wil verdienen over de rug van slot
Ftm probeert recht te lullen wat krom is. Ftm is een amateur journalist, hopelijk stopt het lekken naar hem ook een keer