opendag-jim-breeman-sports-photography-161

Jim Breeman Sports Photography

Lopez verliest met Peru van Bolivia; weg naar WK lang

Karst

Op een hoogte van meer dan 3000 meter in La Paz slaagden Lopez en Peru er weer niet in om een WK-kwalificatiewedstrijd te winnen. Peru moest een nederlaag van 2-0 incasseren tegen Bolivia, waardoor de weg naar het WK 2026 voor de Peruvianen bijna onmogelijk lijkt. Met slechts één punt uit vijf gespeelde wedstrijden staat Peru momenteel op de laatste plaats.

Lopez startte in de basisopstelling voor het duel tegen Bolivia, maar kon geen potten breken. Na 30 minuten kwam Peru op achterstand door een doelpunt van Henry Vaca, die de bal hard voorbij doelman Gallese schoot. In de 69e minuut werd Lopez vervangen door Sergio Pena. Vlak voor tijd schoot Ramiro Vaca de 2-0 binnen waardoor de wedstrijd was beslist.

Het Zuid-Amerikaanse kwalificatiesysteem verschilt van dat in Europa, Azië en Afrika. Tien Zuid-Amerikaanse landen vormen één poule, waarbij ze twee keer tegen elkaar spelen. De zes best geklasseerde teams na 18 wedstrijden plaatsen zich voor het WK. Lopez bevindt zich momenteel met Peru na vijf wedstrijden op de laatste plaats en zal behoorlijk aan de bak moeten om zich te kwalificeren voor het WK 2026.

Volgende week, in de nacht van dinsdag op woensdag, staat Lopez voor de volgende uitdaging. Dan zullen de Peruvianen het opnemen tegen Venezuela, dat na vier wedstrijden op zeven punten staat.