@KayneKVisuals

Europees

MATCHDAY • Feyenoord heeft genoeg aan een gelijkspel in Rome

Twan

In De Kuip won Feyenoord het bloedstollende duel tegen Roma dankzij de volley van Mats Wieffer. Om te zeggen dat Feyenoord revanche heeft genomen voor de verloren Conference League-finale is voorbarig. Er wacht een zwaar duel in Rome, waarin een gelijkspel genoeg is om AS Roma uit te schakelen. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Laatste ontmoeting
Voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen donderdag zei Arne Slot dat een minimale overwinning een 'geweldig resultaat' zou zijn. In de ogen van de trainer zal de 1-0 overwinning dat dus zijn. Gemakkelijk was de overwinning niet.

Feyenoord zag al vroeg in de wedstrijd Dybala, de sterspeler van Roma, gewisseld worden vanwege een blessure. Hierna krijgt Feyenoord twee grote kansen via Szymański en Geertruida. Toch is het Roma dat de grootste kans zal krijgen in de eerste helft. Vijf minuten voor rust mag Pellegrini het vanaf elf meter proberen na een zwaar bestrafte handsbal van Mats Wieffer. De Italiaan raakt uiteindelijk de buitenkant van de paal waardoor de ruststand 0-0 is.

Een aantal minuten na rust ontploft de Kuip na de 1-0 van dezelfde Wieffer die in de eerste helft een strafschop veroorzaakte. Een voorzet van Idrissi die eigenlijk totaal mislukt, landt op zo'n manier dat Wieffer de bal met een fantastische volley binnen kan werken. Na de 1-0 creëert de uitploeg nog meerdere kansen, met een bal die van de lijn wordt gehaald door Idrissi als grootste. De eindstand bleef 1-0.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord (4-3-3): Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Vermoedelijke opstelling AS Roma (3-4-2-1): Rui Patricio; Ibańez, Smalling, Mancini; Spinazzola, Cristante, Matic, Zalewski; Pellegrini, Dybala; Abraham.

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Laat jouw voorspelling achter via de onderstaande reacties!