img-2159

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen: Feyenoord - Ajax

Van de redactie

In aanloop naar de Klassieker in de Azerion Eredivisie tussen Feyenoord Vrouwen en Ajax Vrouwen, staan de zaken er niet best voor bij de Rotterdamse ploeg. Feyenoord heeft een slechte start van het seizoen gehad, met een drie nederlangen op rij die het team tot nu toe op de onderste plek van de competitie heeft gebracht. Maar ook Ajax kan met niets minder dan 3 punten genoegen nemen. Een Klassieker onder hoogspanning.

De tegenstander

Tegenstander Ajax Vrouwen heeft een tegenvallende start van het seizoen. Door Europese verplichtingen speelde de Amsterdammers pas 2 rondes in de competitie. Na een moeizame 1-3 overwinning bij Excelsior kwamen de vrouwen van Ajax tegen Telstar niet verder dan een teleurstellende 0-0.  Gezien de resultaten van de laatste jaren kan ieder puntverlies dodelijk zijn in het verdedigen van de landstitel. Als Ajax die titel met succes wil verdedigen mag er niet verloren worden op Varkenoord.  Natuurlijk wil Ajax de Klassieker winnen al zal in het achterhoofd ook de wedstrijd van aankomende woensdag meetellen. Dan treft Ajax FC Zurich als laatste horde om de Champions League te halen.

Onderlinge resultaten

Bij veel mensen zal bij het denken aan de Vrouwen-Klassieker direct de allereerste Klassieker opppoppen. Op een regenachtig Varkenoord verraste Feyenoord vriend en vijand door Ajax met 4-1 op zij te zetten. De daaropvolgende Klassieker werden geen succes. Na grote nederlagen pakte Feyenoord vorig jaar wel een punt in de Arena. Die wedstrijd staat nog in de boeken als beste bezochte Eredivisie-wedstrijd aller tijden.

Vooruitblik

In de eerste 3 wedstrijden gaf Feyenoord te veel ruimte weg. De 5-mans-verdediging moest al 11 doelpunten incasseren. Het is de vraag of Torny in zal grijpen. De wisselingen tot nu brachten nog niet het gewenste effect. . Voorin kreeg Noëlle van der Sluijs vorige wek een basisplek maar werd ze ,ondanks haar goal, al in de rust gewisseld. Torny lijkt nog zoekende naar haar ideale basis-elf. Een zoektocht die met een steeds fittere Folkertsma wellicht wat makkelijker wordt. Los van het resultaat is Feyenoord vooral gebaat bij een verdediging die veel minder ruimte weggeeft. Natuurlijk zijn punten nodig maar een beter spelend Feyenoord kan wat meer hoop geven voor het vervolg van de competitie.

De wedstrijd wordt komende zaterdag om 14:00u gespeeld op Varkenoord. Tevens wordt de wedstrijd uitgezonden op ESPN1.

Delen

Reacties

Zolang ze geen één of twee goede spitsen hebben is het dweilen met de kraan open. Ook vorig jaar scoorden ze moeilijk. Raar dat daar niet is op ingekocht
Wat gebeurt er bij degradatie? Ook een keukendivisie?
Er is in de Vrouwen Eredivisie (nog) geen degradatie-regeling