yv2022410a1a04243

VK Sportphoto

Nieuws

“Niet zomaar weggeven waar Feyenoord sinds 1908 voor gevochten heeft"

Van de redactie

Achter de schermen van de Eredivisie is het al tijden onrustig. Er woedt een machtsstrijd over geld en macht tussen de klassieke top-3 en de rest van de profclubs. Feyenoord directeur Dennis te Kloese reageert in VI.

Een van de punten waar reeds lang over wordt gesproken, zijn de UEFA-afdrachten. “Het gaat om grote bedragen en langdurige afspraken”, aldus Te Kloese. De topclubs staan nu vijf procent van de Europese premies af, wat miljoenen euro's betekent. Met dit geld worden de clubs beloond die natuurgras in hun stadions hebben liggen. Vanaf 2025 wil de Eredivisie echter kunstgras in de ban doen, waardoor deze beloningsstructuur in principe niet meer nodig is. Toch eisen de andere profclubs dat de vijf procent ook in de toekomst blijft worden afgedragen.  

Te Kloese ziet het algemene belang maar wijst ook op de belangen van Feyenoord. “Wij willen dat er meegedacht wordt over de starttijden van de wedstrijden en goede velden. Dat kost geld. Daar zijn we ons van bewust. We willen meedenken, maar wel tot op zekere hoogte. We hebben ook onze eigen huishouding”. 

Daarnaast ziet de algemeen directeur de rol van Feyenoord in de Eredivisie als een verworven recht. “We kunnen niet zomaar dingen weggeven waar Feyenoord sinds 1908 hard voor gevochten heeft."

Delen

Reacties

Ik ben blij met ten kloese, hij denkt echt aan de club, alleen jammer dat frank weg is, feyenoord is weer een top club in Europa ga zo door forever feyenoord
Best een lastig verhaal. In Rotterdam hoef je anders dan bijvoorbeeld in Eindhoven (48m EURO in 2011) of Enschede (25m EURO) niet op grote bijdrages van de gemeente te rekenen. In Amsterdam werd door de overheid een nieuw stadion voor de helft door de overheid betaald.

Dus Feyenoord mag best op de centen letten. Daar staat tegenover dat een een sterke competitie helpt bij het vasthouden van een voldoende hoge positie in Europa (ergens tussen 5 en 7), het aantrekken van interessante spelers en het verkopen van de rechten van de eredivisie aan de rest van de wereld. Dat zou de 5% wel waard kunnen zijn.
Alles is bespreekbaar.
Feyenoord gaat akkoord met het blijven afdragen van de 5%, in ruil voor de instroom van het jong team in de eerste divisie.
ShakeyourConteehh
ShakeyourConteehh
Ik moet zeggen tot nu toe heeft Te Kloese het meer dan prima gedaan. Transferzomer krijgt een ruim voldoende, het afblazen van FeyenoordCity goede zet, Netjes en duidelijk richting de media waar Feyenoord naartoe gaat. Alles wat Te Kloese wil en voor streeft is in het belang van de club vergeleken met De Jongh zijn we wel echt hele grote stappen vooruit gegaan als Feyenoord zijnde.