aursnes-benfica

VK Sportphoto

Nieuws

Oud-Feyenoorder Aursnes zet punt achter interlandloopbaan

Twan

Frederik Aursnes stelt zichzelf niet meer beschikbaar voor het Noorse nationale elftal. De 28-jarige middenvelder die in de zomer van 2022 Feyenoord verliet voor het Portugese Benfica speelde in totaal 20 interlands namens zijn land.

"Ik wil andere dingen dan voetbal prioriteit geven in mijn leven", laat Aursnes weten op de site van de Noorse nationale voetbalbond, "daarom heb ik besloten om te stoppen bij de nationale ploeg." De Noor geeft aan dat de combinatie van clubvoetbal en interlandvoetbal teveel voor hem werd.

De Noorse bondscoach Ståle Solbakken reageert teleurgesteld maar met begrip op het besluit van Aursnes. "Fredrik is zowel op als naast het veld een verrijking voor ons geweest. Ik weet al een tijdje hoe hij over de nationale ploeg denkt en heb hem een paar keer kunnen overtuigen om door te gaan. We respecteren zijn besluit.” 

Aursnes speelde uiteindelijk geen Europees- of Wereldkampioenschap met Noorwegen. Ondanks topspelers als Erling Haaland en Martin Ødegaard wist de Noorse selectie zich ook niet te kwalificeren voor het aankomende EK in Duitsland.

Delen

Reacties

Hij moet het natuurlijk zelf weten, maar een topvoetballer kan op een leeftijd met pensioen waarvan 99.9 procent van de wereldbevolking alleen maar kan dromen. Dan heb je zeeën van tijd. Maar goed, ik ken zijn prive omstandigheden niet. Misschien heeft iemand in zijn directe omgeving wel veel zorg nodig.
Misschien vindt hij al het reizen voor ek/wk kwalifikatie niet waard als je land zich toch niet plaatst. En als je ouder wordt ga je andere dingen belangrijk vinden. Kan het me goed voorstellen.
Je mist wel alles met je kinderen..
Oude nieuwe gisteren kwam het al op AD naar buiten