Wieffer oranje

VK Sportphoto

Nieuws

Overzicht internationals: welke Feyenoorders komen wanneer in actie?

Karst

Deze week begint de laatste interlandperiode van het jaar, waardoor alle Feyenoord-internationals nog één periode in actie komen voor hun nationale teams. De Rotterdammers moeten deze week maar liefst veertien van hun geselecteerde spelers missen. 1908.nl biedt een overzicht van wanneer elke Feyenoorder in actie komt voor zijn thuisland.

Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Calvin Stengs - Nederland
Bijlow (8 interlands), Stengs (7), Geertruida (6), Wieffer (6) en Hartman (2) zijn door bondscoach Ronald Koeman geselecteerd voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Ierland en Gibraltar. Oranje heeft aan één zege genoeg in deze twee duels. Dat kan toch niet misgaan, zou je zeggen.

Wedstrijden:
Zaterdag 18 november, 20:45: Nederland - Ierland (EK-kwalificatie)
Dinsdag 21 november, 20:45: Gibraltar - Nederland (EK-kwalificatie)


Dávid Hancko en Leo Sauer - Slowakije

Hancko (33 interlands) en Sauer (0) zijn wederom geselecteerd voor het Slowaaks nationale elftal. Hancko is de vaste linksback, waar Sauer tijdens de vorige interlandperiode genoegen moest nemen met een plek op de tribune.
Het tweetal heeft nog slechts één punt nodig om zeker te zijn van deelname aan het EK 2024 in Duitsland.

Wedstrijden:
Donderdag 16 november, 20:45: Slowakije - IJsland (EK-kwalificatie)
Zondag 19 november, 20:45: Bosnië en Herzegovina - Slowakije (EK-kwalificatie)


Luka Ivanusec - Kroatië

Ivanusec (16 interlands) is na zijn enkelblessure weer terug bij de Kroatische selectie. Het wordt voor de Feyenoorder nog spannend of zijn ploeg zich zal kwalificeren voor het EK 2024. Kroatië heeft momenteel evenveel punten als Wales (10) en staan daarmee op een gedeelde tweede plaats, zes punten achter Turkije. Echter is het onderling resultaat doorslaggevend, en dat is in het voordeel van Wales. Kroatië staat dus niet tweede, maar derde. De Kroaten moeten hopen op puntenverlies van de Welshmen, die zelf nog tegen koploper Turkije spelen.

Wedstrijden:
Zaterdag 18 november, 18:00: Letland - Kroatië (EK-kwalificatie)
Dinsdag 21 november, 20:45: Kroatië - Armenië (EK-kwalificatie)


Ondrej Lingr - Tsjechië 

Lingr (9 interlands) ligt goed op koers voor deelname aan het EK 2024. Tsjechië staat nu tweede in de poule met één punt voorsprong op Polen, dat ook nog is een wedstrijd meer gespeeld heeft dan Tsjechië. Bij een gelijkspel of zege tegen Polen is deelname aan het EK voor Lingr en Tsjechië heel dichtbij, al is ook outsider Moldavië nog in de race. Twee heerlijke affiches dus voor de Tsjechen.

Wedstrijden:
Vrijdag 17 november, 20:45: Polen - Tsjechië (EK-kwalificatie)
Maandag 20 november, 20:45: Tsjechië - Moldavië (EK-kwalificatie)


Santiago Gimenez - Mexico

Gimenez (22 interlands) speelt aankomende week de kwartfinale van de CONCACAF Nations League tegen Honduras. De kwartfinale wordt afgewerkt over twee duels. De topschutter wordt door het speelschema van de Mexicanen pas laat terug verwacht in Rotterdam.

Wedstrijden:
Zaterdag 18 november, 03:00: Honduras - Mexico (CONCACAF Nations League)
Woensdag 22 november, 03:00: Mexico - Honduras (CONCACAF Nations League)


Marcos López - Peru
López speelt met Peru twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. In Zuid-Amerika strijden er tien landen voor zes WK-tickets. Peru staat na vier gespeelde wedstrijden op de negende plek met slechts één punt, en dus is de weg naar het WK nog lang voor López. 

Wedstrijden:
Donderdag 16 november, 21:00: Bolivia - Peru (WK-kwalificatie)
Woensdag 22 november, 03:00: Peru - Venezuela (WK-kwalificatie)


Ayase Ueda - Japan

Ueda (17 interlands) zal met zijn Japan deze week starten aan het kwalificatietoernooi voor het WK 2026 in Noord-Amerika. Japan stroomt in de tweede fase van dit traject in en zal, in een poule met Noord-Korea, Myanmar en Syrië, bij de eerste twee moeten eindigen.
De wedstrijd tegen Syrië wordt in het Saoedische Jeddah afgewerkt. Dat betekent een voordeel voor Ueda; zijn jetlag zal een stuk minder zijn vanwege het relatief kleine tijdsverschil met de Golfstaat.

Wedstrijden:
Donderdag 16 november, 11:00: Japan - Myanmar (WK-kwalificatie)
Dinsdag 21 november, 15:45: Syrië - Japan (WK-kwalificatie)


Alireza Jahanbakhsh - Iran

Iran zal net als Japan deze week starten met de tweede fase van de kwalificatie voor het WK 2026. Jahanbakhsh (74 interlands) zal het in de poule op gaan nemen tegen Hong Kong, Turkmenistan en Oezbekistan. Ook de jetlag van de Iraniër zal meevallen. Het tijdsverschil met Oezbekistan bedraagt vier uur.

Wedstrijden:
Donderdag 16 november, 15:30: Iran - Hong Kong (WK-kwalificatie)
Dinsdag 21 november, 14:00: Oezbekistan - Iran (WK-kwalificatie)


Ramiz Zerrouki - Algerije 

Zerrouki speelt deze week met zijn Algerije de eerste kwalificatieronde voor het WK 2026. Algerije zit in de poule met vijf andere Afrikaanse landen en is de grote favoriet voor de winst. Zerrouki, die afgelopen zomer overkwam van FC Twente, is over het algemeen een vaste kracht op het Algerijnse middenveld.

Wedstrijden:
Donderdag 16 november, 17:00: Algerije - Somalië (WK-kwalificatie)
Zondag 19 november, 14:00: Mozambique - Algerije (WK-kwalificatie)


Neraysho Kasanwirjo - Jong Oranje

De speler van Rapid Wien, die nog altijd onder contract staat in Rotterdam-Zuid, is opnieuw opgeroepen voor het O21-team van Nederland. Het team van bondscoach Michael Reiziger speelt twee EK-kwalificatieduels.

Wedstrijden:
Donderdag 16 november, 20:00: Jong Oranje - Jong Gibraltar (EK-kwalificatie)
Maandag 20 november, 18:00: Jong Zweden  - Jong Oranje (EK-kwalificatie)


Antoni Milambo en Givairo Read - Nederland O19

Selectiespeler Milambo, die zijn Champions League-debuut maakte in Stadio Olimpico, mag zich samen met O18-speler Givairo Read melden bij Oranje O19. Zij spelen in Luxemburg een oefendrieluik. 
Lugene Arnaud, Mike Kleijn en Jaden Slory haalden de laatste schifting niet.

Wedstrijden:
Woensdag 15 november, 18:00: Nederland O19 - Luxemburg O19 (oefenwedstrijd)
Zaterdag 18 november, 16:00: Nederland O19 - Azerbeidzjan O19 (oefenwedstrijd)
Dinsdag 21 november, 18:00 uur: Bosnië en Herzegovina O19 - Nederland O19 (oefenwedstrijd)

Delen