fey-emmapijnenburg

Vrouwen

Pijnenburg geselecteerd voor Nieuw-Zeeland; debuut blijft uit

Van de redactie

Het zijn mooie tijden voor Emma Pijnenburg. De aanvalster van Feyenoord V1 is als een komeet opgeklommen in de hiërarchie van de selectie en werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland.

Het gaat de afgelopen maanden hard met Pijnenburg. Sinds dit seizoen maakt zij deel uit van de selectie van Feyenoord V1. Haar debuut maakte ze in de gewonnen bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag om de daaropvolgende wedstrijd direct in de basis te starten. Vorige week wist ze haar eerste doelpunt te maken voor de Rotterdammers, in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Telstar (3-0). 

Haar prestaties in het keurkorps van trainer Jessica Torny bleven niet onopgemerkt. De 19-jarige middenveldster kon dan ook rekenen op een uitnodiging van het nationale elftal van Nieuw-Zeeland. Pijnenburg was al jeugdinternational en mocht zich melden nadat Kate Taylor geblesseerd moest afhaken. 

Nieuw-Zeeland speelde afgelopen interlandperiode twee wedstrijden duels tegen Thailand. Het debuut van Pijnenburg laat nog op zich wachten. Coach Jitka Klimková gunde haar geen speelminuten. In beide wedstrijden (0-0 en 4-0 winst) bleef Pijnenburg op de bank.  

Delen

Reacties

Nog geen reacties