Betrouwbaar
Sjaak Troost - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Transfers

Sjaak Troost bemoeit zich nog altijd met transfers

FeyenoordTM

De winterse transferperiode is alweer bijna een week aan de gang. Feyenoord is direct in de markt gekomen voor Ramiz Zerrouki, maar voert de onderhandelingen nog altijd zonder gebruik te maken van een technisch manager.

Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft bij Feyenoord nog altijd geen vervanger voor de vertrokken technisch directeur Frank Arnesen (66) gevonden. Presentator Bart Nolles vraagt in FC Rijnmond aan clubwatcher Dennis Kranenburg hoe de hazen lopen in het Maasgebouw bij transfers.

"Te Kloese overlegt met Arne Slot, met de technische staf en uiteindelijk ook met de scouting om te kijken welke spelers er geschikt zijn. Als daar groen licht uit komt voor een bepaalde speler, dan moet er uiteindelijk toestemming worden gegeven vanuit de Raad van Commissarissen. Toon van Bodegom, president, en Sjaak Troost, voetbaltechnische zaken, hebben een flink aandeel in het wel of niet door laten gaan van transfers."

Troost nam in de zomer van 2019 de transfers voor zijn rekening als interim-technisch directeur, nadat de club geen vervanger voor de destijds vertrokken Martin van Geel wist te vinden. In de winter van 2020 werd Troost opgevolgd met de komst van Frank Arnesen, die 2.5 jaar later werd uitgekocht door Feyenoord.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

onbegrijpelijk dat deze pis in *** nog in het maasgebouw rondloopt , heeft al diverse functie's gehad en in geen ene gefunctioneerd , ipv de laan uit sturen wordt er voor hem weer een nieuw baantje gezocht en zo overleeft die gladjanus weer zonder maar iets bij te dragen
Er wordt bij het fragment gesuggereerd dat Troost inspraak heeft op het voetbaltechnische aspect van transfers. Door dit te plaatsen op 1908 lijkt het alsof dit ook de waarheid is.
1908 wordt gezien als een medium waar Inside info wordt gedeeld uit eigen onderzoek. Geen "plak en knip" site
Conclusie: er zitten nog altijd te weinig mensen met voetbal know how en visie in de (RvC) organisatie. Dat Troost hier nog altijd onderdeel van uitmaakt na dat interim fiasco is echt een afgang voor een professionele BVO.
Feyenoord had gewoon Frank Arnessen moeten houden die heeft meer verstand van aankopen en verkopen dan het hele bestuur en "RVC" bij elkaar.
Wat een nieuws.kan deze site kan iedere vergelijking met het eerste en beste roddelblad gemakkelijk aan.
Nu komt de aap uit de mouw. Sjaak Troost als technisch directeur was een ramp. En hij juist hij moet beslissen over transfers. Hoe is het mogelijk zo een amateur aan te stellen als beslissings nemer over transfers.
Nu begrijp ik waarom Arnesen de zak kreeg. Hij was te goed!
Hij reorganiseerde hele club inclusief 1908. En hij haalde Slot binnen 6 maanden voor de transfer periode.
Wat Feyenoord vele jaren niet lukte deed Arnesen in twee jaar.
Vandaar nu geen spelers die er echt al moesten zijn.
In december had het rond moeten zijn met Zerouki en ze zijn nu nog aan het steggelen.
Slot wilde hem vorige zomer al en Troost zei nee,te duur. Je kreeg 14 miljoen van Aursnes en je krijgt een betere speler voor 8 miljoen wat doe je dan Troost? Zeiken over 1 miljoen?
Schei uit amateur, volg Slot en het komt goed.
Titel van niveautje Yvonne Coldeweijer dit, zonde!
Ik kijk hier niet van op. Het beeld dat er mensen binnen de RvC zich met de beleidsuitvoering bemoeien is er al langer. De opmaat voor bestuurlijke inteelt.
Ik kan mij voorstellen dat Financieel Directeur Pieter Smorenburg met de RvC om tafel zit om te bekijken wat verantwoord is als transferbudget voor een bepaalde transferwindow en of daar nog specifieke randvoorwaarden voor gelden.
Dan is het aan die Financieel Directeur om dat te bewaken bij de keuzes die een Technisch Directeur maakt. Die TD maakt de keuzes in overleg met de scouting en de technische staf. Maar bij Feyenoord gaat de Algemeen Directeur voor Technisch Directeur spelen en is in overleg met de trainer-coach en leden van de RvC miljoenen aan het uitgeven.
Alle lessen die geleerd waren uit de Van den Herik-jaren toen de verdeling van taken en verantwoordelijkheden net zo'n zootje was als het nu weer is geworden en de periode Gudde-Van Geel toen de organisatie klopte en ook behoorlijk functioneerde maar het zelfkritisch vermogen te wensen over liet, zijn weer in het vuilnisvat geflikkerd. Alle zalvende teksten van te Kloese over een beleidsbewaker die nodig zou zijn in plaats van een beleidsbepaler zijn slap gezever. Juist als je de ingeslagen weg wilt blijven volgen verander je niks aan je organisatie maar ga je op zoek naar een competente vervanger als er eens een directielid vervangen moet worden. Ik vrees dat we dus weer overgeleverd zijn aan een zakkenwassersbrigade.
Soms laat de werkelijkheid zich niet vangen in één 'sweeping statement'.
''De vraag is of het daarbij alleen om het financiële aspect gaat, of dat de commissarissen ook naar het sportieve plaatje kijken. Volgens Kranenburg zou dat laatste in het geval van Troost wel degelijk kunnen.''

Er is een verschil tussen 'zou wel degelijk kunnen' en definitief stellen dat Sjaak Troost zich buiten het financiële aspect met transfers bemoeit.

Of jij moet zelf hier aan toevoegen dat volgens je bronnen dit daadwerkelijk zo is, of je moet het originele interview brengen zoals het is gezegd.

Nu voeg je alleen maar toe aan de onduidelijkheid.
Duidelijk dat Rutger het niet zo op Troost heeft. Met zo'n site verwacht je toch meer objectiviteit.
Troost was als td gewoon een ramp, Jorgensen presteerde niets en kreeg een grove loonsverhoging. De soap met Berghuis die bijna vrije transfer kreeg.
En deze Troost en van Bodegem gaan beslissen over mogelijke transfers?
We kunnen nu al zien dat een td onmisbaar is maar mensen met weinig inzicht in voetbal gaan beslissen over transfers...
Inderdaad dit is gelijk aan van Geel - Gudde periode.
Complete waanzin.
Hij reageert op het feit dat RVC beslist. Als dat dan ook met Sjaak Troost gebeurt dan ben je echt de Sjaak.
Een td die fout op fout maakte en dat kostte miljoenen.
En hij gaat beslissen over transfers... Zo een lange winterstop en dan effe gauw nog een transfer organiseren.
Maar eerlijkgezegd, zodra je straks een nummer 6 hebt en een verdediger krijg je dezelfde discussie over de buitenspelers. Is ook niet bepaald lekker….
Sjaak Troost, samen met Joop Hiele, de enige Feyenoorders die Europees kampioen zijn geworden met Nederland.
Feyenoord ook altijd trouw gebleven.
Toen niemand op stond, heeft hij de shit van waarnemend TD, wat totaal zijn vakgebied niet is, op zich genomen.
Heeft dat inderdaad niet gedaan als gehoopt, maar goed, niemand anders deed het.

Achter de schermen al jaren werkzaam voor Feyenoord.

Respect Sjaak.
Laat die meepraters maar lullen.
Er zit wel een verschil tussen "niet zoals gehoopt" en de club nagenoeg failliet maken met je beleid...... Hij is gewoon ver voorbij zijn houdbaarheids datum, ongeacht voorgaande prestaties. Been is ook een echte Feyenoorder, zullen we hem dan maar weer trainer maken?
Bananenprut reactie..

Gedurende de HCS tijd was Feyenoord bijna failliet maar niet tijdens de ‘Troost als TD’ periode..
Begrijp me niet verkeerd… ook ik hoop dat het nooit meer noodzakelijk is om zo’n noodgreep uit te halen maar op één of andere manier worden verhalen en/of gebeurtenissen altijd sterker en sterker met de jaren..
De club nagenoeg failliet maken?? Wat een lachwekkende reactie
Zo omdat zij op het veld goed presteerden mogen zij de club leiden zonder kennis van constructies van contracten en dergelijke.Ook het inzicht mankeerden over talenten en jeugdwerking?
Arnesen deed in twee jaar wat Feyenoord nooit deed. Ik loop mee vanaf 1970 en zagen andere clubs groeien en professioneel worden. Niet op Zuid, altijd aanmodderen op tweede plan als club met de meeste supporters. Super talenten konden niet opgehaald worden en gingen zelfs naar Willem 2 omdat ze weinig vertrouwen hadden in Feyenoord. Arne Slot moet aan Troost vragen voor een nummer 6 , wat een stakkers op Zuid. Weer de verkeerde mensen op zo een belangrijke plaats. Word wakker Feyenoord!
Sorry, maar dat Troost zelf in moest stappen had te maken met het wanbeleid van de RvC zelf. Die hadden (met druk van de RvC leden vanuit de VvF) veel teveel haast met het afscheid nemen van MvG en dachten dat ze ‘wel even’ een nieuwe TD aan zouden kunnen stellen. Dat ze vervolgens nul op rekest kregen van alle kandidaten zorgde voor paniek. Ze vroegen zelfs de AD Jan de Jong of hij het TD schap er niet bij wilde doen, maar die bedankte daarvoor. Toen moest Sjaak het zelf maar gaan doen en dat kon volgens eigen zeggen nooit ingewikkeld zijn. Nou, dat hebben we geweten.

Was gewoon een grove inschattingsfout die opnieuw werd gemaakt toen ook de AD opstapte (of werd bedankt, daar twijfel ik nog steeds over). Ook toen lukte het niet een geschikte kandidaat te halen en moest er weer voor een noodoplossing
gekozen worden door de commercieel directeur maar te promoveren.
Sjakie zit er tot z'n schouder in.
Dan was hij toch ook mede verantwoordelijk voor Arne Slot de beste trainer en Hanco, Trauner, Timber Symanski.
Dat geloof je zelf toch niet kan mij ook herinneren dat hij er ook een hoop ellende van heeft gemaakt en dat deze man er nog zit ongelooflijk
En Bjørkan, Idrissi, Wellenreuther, Sandler, Hendrix, Cojocaru, Teixeira, Antonucci, Pratto, Conteh, Diemers..
Ik begin toch te vrezen dat paixao onderhand ook wel bij dat lijstje geplaatst kan worden. Wat valt die tegen zeg
Alleen sinisterra was een heeeeeel stuk jonger
En terecht, maar we doen het niet slecht. Maar je 6 verkopen voor 14 miljoen en dan zeiken over aankoop van 8 miljoen die volgens mij beter is dan Aursnes.
Waar gaat dit nu weer over wat een stemmingmakerij, afgelopen zomer stond iedereen te juichen geweldige aankopen. En nu valt door een journalist de naam Troost en er worden vraagtekens geplaatst.
Altijd maar azijnzeiken.
Maar de zoon van arnesen was een probleem waardoor je Gnonto misgelopen bent, ziek hypocriet dit!
Die speelt nu echt voortreffelijk bij Leeds.
Heb laatst nog een wedstrijd zitten kijken, als je dan gnonto en summerville ziet en onze vleugelspelers begin je toch spontaan te janken.
SinterSjaak heeft inmiddels toch wel aangetoond dat ‘ie de TD/TM niet echt in de vingers heeft, dus hoe kan hij dan ‘controlerend’ zijn in de rol van commissaris?! Hier zou juist Arnesen op z’n plek zijn en zo kunnen zorgen voor continuïteit van het beleid van de afgelopen paar jaar.
Sjaak Troost aan het roer. Dat verklaart wel het een en ander ja...
RvC is controlerend…. Dit is ballotage commissie
Is onjuist! Zij beslissen,lees het nogmaals.
Wanneer stapt deze beste man nou eens op? Weg ermee
Waarom zou hij dat doen? Hij kan zichzelf belangrijk vinden en verdient bakken met geld. En niemand die hem op de vingers tikt dat hij alleen maar slechte keuzes maakt. Zo'n parasiet gaat niet vanzelf weg, die moet je weg jagen.
Een beetje respect is nodig. Maar juist de eind beslisser zijn van transfers is ridicuul. Heb juist in transfers geen inzicht, dat hebben we gemerkt.
Ongelofelijk dat deze man onze club leid.
Vandaar dat er een clausule in slot ze contract zit haha
Wel duidelijk waarom het dus allemaal zo jezus lang duurt..
Laat zich in ieder geval niet in de maling nemen door Tapia.
Als dat de verdienste moet zijn van Sjaak Troost,? Knap dat je iets vond.