ondrej-lingr-iii

slaviapraha

Nieuws

Slavia-trainer over vertrek Lingr: "Nu hij naar Feyenoord gaat, kan ik het beter verdragen"

Stan

Nadat er eerder deze week een akkoord werd bereikt zal Ondřej Lingr zo snel mogelijk gepresenteerd worden als Feyenoorder. De transfer van de 24-jarige Tsjech kwam begin deze week snel op gang en persvoorlichter Michal Býček bevestigde gister dat Lingr naar Rotterdam was gevlogen voor zijn medische keuring. Tegenover de Tsjechische media reageert Jindřich Trpišovský, manager van de Slavisten, enigszins verbolgen op de aanstaande transfer. 

Nu voor Slavia Praag vanavond het Europa League play-off-duel met Zorya Luhansk op het programma staat, komt een vertrek van Lingr zeker niet gelegen. "Het overheersende gevoel is dat we voor de beslissende wedstrijd een uiterst belangrijke speler hebben verloren. Ik geef toe dat ik me er dinsdag heel slecht over voelde. Ik wilde hem in ieder geval in Luhansk hebben."

De toekomstige overstap van Lingr kwam voor Slavia-trainer Trpišovský dan ook uit de lucht vallen. "Alles ging heel snel: het eerste contact met de club vond begin deze week plaats. Ik hoorde er maandagmiddag pas voor het eerst over en moet toegeven dat ik er in eerste instantie geen goed gevoel over had."

Fenomenale club
"Het doet me pijn dat we hem nu verliezen", laat de Tsjechische manager optekenen. Wel erkent hij dat de stap van Lingr naar Rotterdam-Zuid een hele mooie is. "Vroeger had hij aanbiedingen waarvan ik vond dat ze niet bij hem pasten. Ik vertelde hem dat Slavia meer is dan sommige teams, maar Feyenoord is een fenomenale club. Nu hij daar naartoe gaat, kan ik het toch beter verdragen."

Ook de Nederlandse Mick van Buren, die in Praag samenspeelde met Lingr, is verheugd over de transfer van zijn teamgenoot. "Mick van Buren was eigenlijk het meest blij. Hij is een grote Feyenoord-fan en leek nog blijer dan Ondřej zelf. Van Buren begon al Feyenoord-liedjes te draaien op de club toen hij van de transfer hoorde."

Toch weet Trpišovský dat Slavia en hij het gemis van de 24-jarige middenvelder gaan voelen. "Ik had een geweldige relatie met Ondřej. We hebben samen veel meegemaakt. We verliezen niet alleen een geweldige speler, maar ook een sterke teamspeler en leider."

Delen

Reacties

Jullie hadden leugens verspreid hè. Er waren geen 8 spelers in de verkoop.
Lekker. Weer een speler die expliciet voor Feyenoord kiest.
Mooi nieuws en wacht nog op Kroaat maar tis nu wel tijd voor uitgaande transfers

Ben benieuwd wat we nog kunnen verpatsen
Deze man is wel erg fan geworden van onze club na de wedstrijden tegen Slavia Praag. Krijg een steeds beter gevoel bij deze transfer.
@FeyenoordTM volgens oprui site Football Transfers is Hancko op weg naar Liverpool..bullshit lijkt me?
Ja staat ook dat Tete naar Bayern gaat en Geertruida niet meer nodig is.
Klopt..er staat ook dat die ploeg uit 020 nu gewoon F.C. Amsterdam heet 🤣🤣🤣
Hier spreekt de opvolger van Slot. Open sollicitatie van de beste man.
Hij kan zeker het Slot voetbal continueren! Daarnaast heeft hij er verstand van welke clubs fenomenaal zijn...
Nou klinkt alsof hij heel goed is. Ben benieuwd. Ik moet toch even wennen aan het nieuwe Feyenoord. Vroeger hadden wel 11 basisspelers en 2-3 spelers die alle posities moesten opvangen als er een blessure of schorsing was.
Nu heb je elke positie 3 dubbel bezet.

Wmb mogen veel spelers weg/verhuurd worden, maar dan zal je ook net maar zien.
Er zullen op zeker nog spelers vertrekken
Ik neem aan dat Feyenoord daar ook op inzet, maar moet wel belangstelling voor zijn en dan moet de speler zelf ook nog willen.
Walemark, Kasanwirjo, Ali, Dilrosun mogen wat mij betreft verkocht worden.
Als je die 4 kan slijten, doe je het heel goed. Wordt wel lastig overigens. omdat ze vrij veel salaris vangen bij Feyenoord.
Ja, momenteel negen verdedigers, acht middenvelders en negen aanvallers, als je Ivanusec en Lingr meerekent en Bitello (nog) niet. Zou er eentje kunnen keepen 😅?

Hoe dan ook, 22 spelers is natuurlijk wel de max, dus dan moeten we er nog vier of vijf (!!!) kwijt. Komen we weer terug op: hadden we maar een Jong Feyenoord.
Benieuwd wat deze jongen gaat brengen, heeft wel de specifieke kwaliteiten die wij missen.
Dat medische keuringen niet meer uitlekken vanuit Rotterdam zelf… 🤔. Vroeger dook er nog weleens een foto uit het ziekenhuis op…..
Inderdaad, gaat de goeie kant op, alle lekken dichten en we horen wel als de speler binnen is.
Dat heet professionaliteit. "vroeger" kon je gewoon bij de deuren van de kuip staan en de speler om een handtekening vragen voordat hij zelf getekend had.
Gebeurt nu allemaal achter gesloten deuren op 1908. Jammer, zoals het in sommigr landen gaat, waarin je al beelden ziet van de aankomst oop het vliegveld, is toch prachtig
Rutger wat is hier van waar? Of zit footballtransfers weer uit haar nek te lullen?
-geen links, dank-
Hij heet Lingr, niet links…. En ja, dat is dus waar…..
Dat gaat over de (vermeende) interesse van Liverpool voor Wieffer/Hancko. Er stond een link, maar die heeft de mod verwijderd.
Oké Rutger kun je wel melden of er wat speelt?
Dit komt vanuit de media in tsjechië, dit was een vraag tijdens de persconferentie van slavia en heeft geen ruk met FT te maken.