arne-slot-lachend

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Dat is een kans om een ander geluid te laten horen"

Karst

Arne Slot werd twee dagen geleden uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid van het jaar 2023. Deze prijs mocht de trainer van Feyenoord in ontvangst nemen voor de tijd die hij structureel neemt voor de pers. Journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad heeft waardering voor Slot. "Hij is altijd bereikbaar om toelichting te geven. Ook als het minder goed gaat met Feyenoord, blijft de trainer uitgebreid tekst en uitleg geven."

De Feyenoord-watcher vindt dat Slot vaak het tegenovergestelde doet van andere trainers. ''Slot breekt wel een beetje met de trend die is ingezet. Rinus Michels vertelde ooit tegen Dick Advocaat: zo weinig mogelijk zeggen, dan kunnen ze je op de minste dingen pakken. Slot doet het tegenovergestelde. Hij zegt heel veel, en als je heel veel zegt, dan zou je ook weleens dingen kunnen zeggen die mensen misschien in het verkeerde keelgat schieten.

Slot legt altijd alles zo uitgebreid mogelijk uit. "Daar hebben wij als journalisten waardering voor", gaat Gouka verder. "Maar je ziet ook wel de verbazing. Aan het einde van vorig seizoen kwamen er Engelse cameraploegen, omdat die naar Spurs dreigde te gaan. Die zijn gewend om met een heel kort citaat en een ontkenning naar huis te gaan. Gary van Sky Sports belde terug naar de redactie en zei: 'Ik heb gewoon acht minuten tekst van hem, over een deal waar hij eigenlijk niets over wilde zeggen.' Dat zit er bij Slot heel erg in, dus die prijs is terecht."

Zoals Slot altijd doet, neemt hij na het ontvangen van de prijs uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden. Zo vertelt Slot graag een ander geluid te willen laten horen. "Journalisten hebben bijna allemaal een podcast of een programma tegenwoordig. Ze blijven dus hun mening voor Nederland uitspuwen. Die meningen deel ik niet altijd. Het uurtje dat ik dan per week heb, is ook een kans om de mensen een ander geluid te laten horen. Daar maak ik dan met enige regelmaat gebruik van. Het is niet zo dat ik daar uren over nadenk, maar het is wel zo dat ik vaak een aantal dingen in mijn hoofd heb die ik graag wil zeggen."

Slot krijgt niet de indruk dat hij veel kritiek krijgt. Ook niet van Valentijn Driessen, waar Slot nog wel eens mee botst. Toch heeft hij vaak lol met de journalist van De Telegraaf. "Je kunt niet zeggen dat hij minder kritisch op mij is geworden. Maar uiteindelijk moet je het allemaal ook niet te serieus nemen. Journalisten hebben een mening, ik heb een mening. De dag erna gaat het er even over, maar daarna heeft niemand het er meer over. Ik heb een hoop plezier met mijn eigen spelers en ook met de media."

Delen

Reacties

Top coach , sterke persoonlijkheid , beschaafd en met humor, die het spelletje goed ziet. Hoop dat hij nog lang bij de club blijft.
Dit zouden veel meer mensen binnen de club moeten doen. Vooral richting supporters over supportersbeleid, want dat blijft toch een partij cringe, achterbaks en vies.