Bevestigd
slot

VK Sportphoto

Transfers

Slot spreekt uitgebreid over transfers

FeyenoordTM

Arne Slot prolongeerde maandag de titel 'beste trainer van Nederland'. Na het binnenslepen van de Rinus Michels Award sprak de oefenmeester van Feyenoord met RTV Rijnmond. Het gesprek ging onder andere over de transferzomer.

Feyenoord liet Orkun Kökçü een transfer maken voor 30.000.000 euro naar SL Benfica. Op de vraag of er de komende weken nog meer basisspelers vertrekken, kan Slot geen zeker antwoord geven. "Ik kan heel stoer roepen dat er niemand weggaat. Maar dat kan je in de voetballerij volgens mij niet zeggen. Ik denk wel dat wij anders dan andere jaren veel sterker staan als er interesse voor onze spelers komt."

"Maar wij voelen nog altijd de naweeën van de periode waarin jarenlang niets verkocht werd. Dan is het misschien wel eens goed om te benoemen dat dat niet volledig is opgelost met de 70 miljoen aan verkoop vorig seizoen, de 30 miljoen voor Kökcü en de Champions League-gelden. Al de pijn van de jaren ervoor is nog niet verdrongen. Ik vind het jammer, niet alleen voor mezelf, maar ook voor de Feyenoord-supporter, dat de transfersom voor Orkun niet een-op-een terug geïnvesteerd kan worden."

Op naam van de mogelijke versterking Crysencio Summerville wil de oefenmeester vooralsnog niet ingaan. "Ik ben nu twee jaar trainer bij Feyenoord. In elke transferwindow lukt het de media vrij aardig om allerlei namen boven water te halen. Eigenlijk is mijn antwoord dan altijd hetzelfde geweest: Ik praat alleen over spelers die van ons zijn, niet over spelers waarvan men zegt dat we daar interesse in hebben." 

Feyenoord zag deze zomer huurspeler Oussama Idrissi terugkeren naar Sevilla. Op de vraag of Feyenoord's prioriteit nu op de linksbuitenpositie ligt, verklaart Slot het volgende: "Er blijven nog een aantal uitstekende buitenspelers achter. We hebben ook Minteh nog gehaald. Dan hebben we nog Paixão, we hebben nog Dilrosun en we hebben nog Jahanbakhsh. En Wålemark ook, maar het duurt nog wat langer voor hij aan kan sluiten. Qua aantallen zitten we goed, in de buitenspelers. Oussama heeft in de laatste periode veel voor ons gespeeld en hij is belangrijk voor ons geweest. Zijn situatie heeft onze aandacht, evenals Szymański."

Over Szymanski: "Het is geen geheim dat we Szymański graag willen behouden. Of dat kan en in welke vorm is iets dat nu uitgezocht moet worden. Wij zijn hartstikke tevreden met hem, maar hij staat onder contract bij een andere club. Het is moeilijk te zeggen hoe snel daar duidelijkheid over komt."

Feyenoord sloot het seizoen 2022/2023 in eigen huis af tegen Vitesse (0-1). Slot liet na afloop van dat duel weten dat hij hoopte dat zijn spelers op vakantie pushmeldingen over versterkingen zouden ontvangen, waarmee iedereen wist dat ze in het nieuwe seizoen serieus aan de bak konden. Die pushmeldingen bleven vooralsnog uit. "Ik had natuurlijk graag gezien dat spelers er waren. Het is heel wenselijk om je elftal al vroeg bij elkaar te hebben. Maar ik ben al heel tevreden met de jongens die we nu hebben. Het feit dat we met Kökçü, Szymański en Idrissi slechts drie basiskrachten kwijt zijn geraakt is al een voordeel ten opzichte van vorig seizoen. We gaan met heel veel enthousiasme beginnen."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Alle Kokcu geld is al grotendeels uitgegeven aan Zerrouki + Vd Belt.
Ik ga vanuit dat we bij elke transfer ongeveer 30% kunnen herinvesteren.
Dus willen we nog een goede linksbuiten, moet dit van de CL geld of nog een speler verkopen.

Ben ook benieuwd naar hoeveel we nu nog in de min staan. Tov vorig jaar zijn we dus zowel financieel als qua spelers een stuk sterker (uitgaande dat Sebas blijft).
@FTM, Jonathan Bamba van Lille is transfervrij. Zijn dit soort spelers al haalbaar tegenwoordig of eisen die nog een te hoog salaris en/of tekengeld?
Die kan er toch geen ******* van man
wij zijn geen FCDordrecht.nl he, dus wel even normaal doen
Komt een primeurtje deze week naar buiten. Kan nog wel eens een leuke week worden.
Daar moet je wel een ziener voor zijn, om dat te voorspellen.
Er zal nog minimaal 1 speler weggaan voor een groot bedrag (Geertruida, Hancko) en een aantal spelers die daaronder hangen (Pedersen).. verder moeten we eerst ruimte maken in het salarishuis door gigantisch dure spelers als Jahanbaks en Dilrosun te lozen.

Er komt dus echt nog een schuif geld binnen waar we een goed deel van kunnen herinvesteren.

Moeten even geduld hebben. Komt vast goed!
Doe nou niet net alsof je in de boeken bij Feyenoord hebt gekeken of inside info weet.. als je jezelf maar serieus neemt
Nou kontje man hij heeft helemaal gelijk
Gooi je kont niet naar achteren
Dilrosun en jahanbacks mogen weg bij een goed bod
Dilrosun verdiend 9.5 ton
Jahanbacks 1.2 miljoen daar mag jij van deomen
Kokcu heeft 25 miljoen opgeleverd. Als er wat met hem gebeurt kan je fluiten naar die 5 miljoen bonussen. Het persbericht van benfica is zo klaar als een klontje. DTK mag op cursus onderhandelen van de zaak.
Het is 30M, de 5M bonussen is een boekhoudkundig trucje om de regels van financial fairplay te omzeilen
Dat zou ik ook zeggen als ik DTK was. Gepiepeld door de Portugezen. Wij hebben niets te maken met de FFP van benfica. Gewoon dokken, we zijn geen liefdadigheid instelling. En 30 miljoen is sowieso veel te weinig. Als je op z'n minst wacht tot het seizoen voorbij is en ook de Engelse interesse op gang komt... Nee dtk wilde zsm tekenen ipv de beste deal voor feyenoord eruit slepen.
U weet blijkbaar alle in en outs van deze deal en een bekwaam onderhandelaar, ik weet slechts dat het om een middenvelder ging die weg wilde en slechts een 1/2 jaar top gepresteerd heeft.
Je bent geen held, maar een klein kind wat maar blijft zeuren.
En als er iets gebeurd was voor de verkoop, had je kunnen fluiten naar die 25 miljoen
@FTM Is binnen Feyenoord Vitik van Sparta Praag een optie om als extra centrale verdediger erbij te halen?
Ga nou maar eens voor een echte goudmijn, Gianluca Prestianni bijvoorbeeld.
Overigens heb ik dus wel liever Idrissi als zo'n gulliksen erbij, zolang er maar ook een buitenspeler van het kaliber Chaibi of Ivanusec komt. Waarom? Omdat je in zo'n geval al meerdere jonge buitenspelers hebt die veel waarde kunnen gaan vertegenwoordigen. Voor het evenwicht in de selectie kun je daar beter ervaren spelers achter hebben zoals jahanbaksh en/of Idrissi die ook als ze een slechte dag hebben altijd in de discipline spelen. Je kunt je elftal niet alleen uit 20-jarigen laten bestaan.
Lult een hoop, zegt een beetje. Of in dit geval zegt die eigenlijk helemaal niets.
Slot laat logischerwijze niet bepaald het achterste van zijn tong zien. Hooguit kun je concluderen dat hij graag Idrissi ziet terugkeren. Idrissi heeft echt wel zijn waarde als daar nog een speler van het kaliber Chaibi of Nakamura op links of Summerville op rechts bijkomt. Maar als voorin alleen Idrissi of zo'n Noors talentje erbij komt is dat toch wat magertjes. Dan moet je hopen dat in ieder geval Paixao en Gimenez nog weer stappen maken.
@FTM Bestaat er ook nog een aardige kans dat Idrissi niet komt en dat het een goede buitenspeler wordt + een jonge gast zoals die Gulliksen?
Ik volgens mij Slot die met zijn verhaal probeert eventuele transfers zo goedkoop mogelijk af te ronden, zo arm mogelijk voordoen.
Tuurlijk is het geen vetpot, en tuurlijk is er jaren niets binnengekomen, maar dan nog kun je je armer voordoen.
Ik zie volgens mij bedoelde ik, waarom kun je niet een bericht bewerken??
Ik voorspel dat Giménez, Timber en Szymanski op alle niveaus gaan knallen komend seizoen. Idrissi zie ik nog wel terugkomen en zal zijn grilligheid verliezen met goede concurrentie op links. Shoot me.
Paixao gaat vlammen, let maar op!
Timber is helemaal nergens op gebaseerd.
Seba zou toch een jaar blijven of niet meer?
Gulliksen halen en een van die anderen vier namen. Maar geen idrissi, die viel al tegen in de wedstrijden tegen clubs als Cambuur....laat staan de CL
Cannon hoeft Idrissi ook niet terug, maar zo slecht speelde hij toch ook weer niet? Hij is gedurende het seizoen wel echt beter geworden.
27 wedstrijden waarvan vaak gewisseld, toch 4 goals en 6 assists. Niet wereldschokkend, vandaar hoeft hij ook niet terug wat mij betreft.
We hebben aanvallers nodig die de vele muren die worden opgetrokken kunnen doorsplijten… maar juist die jongens zijn duur en moeilijk te vinden…
Volgens mij zei rutger in de podcast dat het nieuwe boekjaar op 1 juli begint
Dus mensen rustig blijven en even afwachten
Alle transfers gaan ook pas op 1 juli dus het verhaal over een boekjaar is bull shit hoor
Spelers die al getekend hebben die hebben een contract tot 1 juli en dan pas gaat hun contract bij feyenoord pas in
Ik hoop persoonlijk dat ivanusec en guliksen komt. ik snap ook wel ivanusec moeilijk wordt maar dan heb je ook gelijk een speler die ook op 10 kan spelen.
@FTM hoe groot is de kans dat een van de 4 namen die je dropte : nakamura, ivanusec summerville en die Algerijn komt?

En heeft Feyenoord zich al gemeld voor een van de 4?
Is het bekend wat de huidige tussenstand is qua percentage aandelen VVF? We moeten daar zo snel mogelijk vanaf daar dit de doorontwikkeling beperkt lijkt mij. Daarnaast zou de vermindering van ‘inmenging’ ook goed zijn lijkt me
De vvf is het probleem niet. Dat is de kuip. #Feyenoord moet gewoon geld reserveren voor onderhoud en bij springen rente aflossing goldman. Omdat stadion nv zelf amper geld heeft. Dus nieuwbouw of oude kuip, het hangt als een molensteen om de nek van Feyenoord. Hierdoor kunnen ze geen risico nemen met bedragen van 8m+
Mooi genaaid door die figuren die bij het stadion nou opgestapt zijn, achterstallig onderhoud en miljoenen schuld opgebouwd en de club mag het gaan oplossen
Ik hoop niet dat Idrissi terug wordt gehaald we moeten naar een hoger niveau streven.
Dat van die buitenspeler is toch wel een dooddoener, 2 van de 5 zijn op zeker niet goed genoeg. Feyenoord zal toch echt moeten versterken voorin, scorend vermogen en op het middenveld een snelle balvaardige scorende speler.
@FTM is feyenoord bezig met een back up LCV? Had die vraag al voor het nieuws van hendriks maar die vraag wordt nu nog belangrijker
Verschillende namen passeren de revue. Kan ook nog een RCV worden, want Kasanwirjo is tweebenig.
Thanks voor je reactie! Zitten er interessante namen tussen? (Zonder namen te noemen uiteraard)
@FTM mag ik raden. Toppers uit de scouting, rommel uit de koker Slot/te Kloese?
Te Kloese brengt juist ruwe diamanten aan, het is Slot die zijn rommel er doorheen drukt.
Mij een raadsel waarom hij zoveel macht in het transferbeleid heeft.
Ah, De staf wil weer een oud eredivisie speler. Zou me niets verbazen als zelfs Sinkgraven op hun lijstje staat.
3 buitenspelers lijkt een utopie. Je hebt met Kokcu echt veel kealiteit ingeleverd. Dat los je alleen met Zerrouki en van den Belt niet op. Er moet echt nog een middenvelder bij.
minteh is 1 van de 3 en ben bang dat het dan een goedkope optie wordt plus idrissi.
Idrissi lijkt me eerder nog een jaar huren
Moet je niet willen toch? Koop een talent die geld gaat opbrengen ipv een middelmatige speler als Idrissi. Kwam de back van Cambuur al nauwelijks voorbij
Je weet als supporter al jaren dat er veel lijken / schulden uit de kast gaan rollen.
Nu lees je weer, dat niet alle inkomende gelden kunnen worden geherinvesteerd. 40% las ik nog steeds.
Dat je als Nederlandse club moet verkopen, snap ik, maar ik mag toch hopen dat dat percentage volgend jaar een stuk hoger komt te liggen.

En dan heb ik het nog niet eens over mijn stokpaardje: de Kuip kopen en de vvF uitkopen. Ik mag toch hopen dat die 2 zaken ook volgend jaar tot een happy end komen.

Eindelijk dan, baas in eigen huis en verder zonder het zwarte verleden.
Er komen geen lijken uit de kast pipo, slot heeft het over de periode 2019--2021. Toen er geen grote verkopen waren, en er een negatieve transfer balans onstond. Dat is nu bijna weer onder controle. Wat wel zorgwekkend is, dat men wel erg grote bedragen wil reserveren voor kuip, vvf en buffer. Als je zelfs van die 25m van kokcü niet eens alles wil uit geven. Dan zou je eigenlijk eerlijk moeten uit spreken als club dat je geen ambities hebt tot cl over winteren enz.
Je weet als supporter al jaren dat er veel lijken / schulden uit de kast gaan rollen. Dat zei ik, niet pipo, mamaloe. Verder is begrijpend lezen moeilijk, maar dat komt wel als je baard echt gaat groeien, guy.
Maar Telg… waarom verwacht je dat Feyenoord vanaf seizoen 24/25 ‘ff’ in staat zal zijn om een veel hoger percentage van het transfergeld te herinvesteren; de kuip te kopen EN vvf uitkopen….
(De kuip kopen betekent ook opknappen hè…)

Dan ben je toch niet helemaal lekker??
Omdat de Europese inkomsten er ook nog zijn. Verleden jaar 22m. Dit jaar tegen de 30m. En als we volgend jaar bij de eerste 2 eindigen komt er weer veel geld bij.
Dan een paar leuke transfers, Gimenez, Hancko en/of Geertruida. Dan moeten we toch wel leuke dingen voor de mensen kunnen doen, lijkt me zo. Verder voel ik me goed, dank je.
@FTM blijkt dat je gevoel over idrissi toch goed was. Zal me niks verbazen als hij de enige buitenspeler is die feyenoord gaat halen. Toch wel een kleine teleurstelling zou dat zijn als je jongere talentvolle namen als chaibi, nakamura en ivanusec voorbij hoort komen.
Ik denk dat daar bovenop nog 1 goede speler komt voor linksbuiten :)
Welke linksbuiten denk jij dat er komt @FTM?
Zoals we afgelopen seizoen gezien hebben kan je net zo goed niemand voor linksbuiten halen als je Idrissi haalt. Die staat toch onbetwist op het veld, wat voor zooitje hij er ook van maakt..... Het maakte ook niet uit hoe goed Paixao speelde: Oussama is de eerste en laatste op het formulier..
@FTM, misschien kun je een specifiek account wat hier enorm loopt te schelden en anderen voor rotte vis uit loopt te maken even disablen / verwijderen?
Als Idrissi komt komt daar 100% nog 1 bij hoor
Zie zelf liever een jong persoon als tweede optie, zoals dat ventje uit Noorwegen
Dat Noorse ventje en gewoon een andere optie, geen Idrissi
We hebben wel 5 buitenspelers, maar ali gaat denk ik weg, minteh moet nog blijken hoe goed die is of die ook voor feyenoord 1 is gehuurd, dilrosun heeft een slecht seizoen achter de rug en gezien zijn salaris zou je toch neigen hem te verkopen (las ergens dat ie evenveel of meer verdiende dan orrie). Igor is de enige op wie je kunt bouwen de rest gaat/moet weg of moet het nog laten zien.
Wat hii zegt over die buitenspelers klopt wel maar hij zelf moet ook in zien dat alleen 1 van die 5 kwaliteit heeft op dit moment.
Gaat ie toch niet zeggen voor de camera?
Klopt daarom verwoord ik het zo.
Dacht dat ze paar weken geleden al akkoord waren over szymanski?
Dat dacht ik ook dat het groene licht er al was. Blijkbaar niet dus.
Beste @FTM,

Is Szymanski op de achtergrond “gewoon” rond?
Ja, gaat om laatste plooien. Bekendmaking voor langer verblijf willen ze spectaculair mee uitpakken, begreep ik.
Maar word het dan huur of koop,of weet je dat niet?
Ah presentatie nieuw shirt of open dag verassing. Weten we dat ook weer 😅
Gaat het om 1 jaar of word die overgenomen
Ik begreep ook dat het al helemaal rond was. Ze doen wat ze kunnen.
Opvallend wat hij over szymanksi zegt. Its happening heeft al op 1908 gestaan
Vraagje, hoeveel procent van de rrechten van Gimenez heeft Feyenoord nu?
Hebben ze al bijgekocht of gaan ze dat niet doen?
Het was volgens mij verplicht om tot 90% bij te kopen
Ze hebben 90% die waren ze verplicht te nemen geloof per 1 juni. De laaste 10% is van cruz azul