balkon-coolsingel

VK Sportphoto

Nieuws

Sportief succes betaalt uit

Moreno

Feyenoord heeft de jaarcijfers bekendgemaakt over boekjaar 2022-2023. In dit bericht lees je meer informatie en is het volledige jaarverslag terug te vinden.

Voortbouwend op het succes in de UEFA Europa Conference League 2021-2022, was 2022-2023 sportief een succesvol seizoen: in de UEFA Europa League werd de kwartfinale bereikt, in de TOTO KNVB-beker de halve finale en de Eredivisie werd – voor het eerst in zes jaar – afgesloten met het kampioenschap.

Kernpunten
Omzet steeg naar €99 miljoen
Operationeel resultaat €7 miljoen negatief
Spelersresultaat: €16,5 miljoen positief
Nettowinst: €6,6 miljoen

Door dit sportieve succes zag Feyenoord in het boekjaar 2022-2023 de omzet groeien met 13,6% ten opzichte van seizoen 2021-2022, tot 99 miljoen euro. Het operationeel resultaat kwam uit op 7 miljoen euro negatief, een achteruitgang van 8 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door verdere investeringen in de selectie en staf van het eerste elftal, uitbreiding van personeel in de rest van de organisatie, premies voor het behalen van het landskampioenschap en de kosten van de huldiging.

Met de uitgaande transfers van Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Marcos Senesi en Fredrik Aursnes zijn in de zomer van 2022 grote transferopbrengsten gerealiseerd. Vrijwel de volledige netto-transferopbrengst is geherinvesteerd in de selectie, die daarmee kwantitatief en kwalitatief is versterkt. Rekening houdend met de afschrijvingen op inkomende transfers is een spelersresultaat van 16,5 miljoen euro gerealiseerd.

Na rente en belastingen stond onderaan de streep een nettowinst van 6,6 miljoen euro.

Financieel directeur Pieter Smorenburg is tevreden met de door Feyenoord gepresenteerde cijfers: "Het seizoen 2022-2023 is te beschouwen als een trendbreuk: het voortgezette sportieve succes leidt tot financieel succes, zowel in de groei van operationele inkomsten als transferinkomsten. Dat willen we graag voortzetten. Daarom hebben we ook in de afgelopen zomer verder geïnvesteerd in de selectie en een aantal gehuurde spelers vervangen door eigen spelers, zowel uit de eigen jeugd als inkomende transfers. Dit alles is gericht op waardecreatie. En we zijn uiteraard heel blij dat Arne Slot zijn contract heeft verlengd tot 2026."

Het vooruitzicht voor het nu lopende nieuwe boekjaar is eveneens goed. Met het behalen van het landskampioenschap is Feyenoord direct gekwalificeerd voor de groepsfase van de UEFA Champions League in seizoen 2023-2024. 

Smorenburg: "Door de hogere inkomsten uit de UEFA Champions League, maar ook een stijging van recettes en partnershipinkomsten zal de omzet verder stijgen tot ruim boven de 100 miljoen euro. Het nettoresultaat zal naar verwachting opnieuw positief zijn."

Klik hier voor het jaarverslag.


Tekst: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Gelukkig hebben we Slot. Anders was het weer -20M geweest.
Is er nog iemand die vindt dat we een investeerder moeten vinden? Of is goed beleid voeren en alles in eigen hand houden toch beter? Ik weet het wel.
Ik ben nog even neutraal, het ligt aan de voorwaarden, dat een eventuele investeerder wil instappen.
Om het stadion in eigen beheer te krijgen en een forse renovatie uit te voeren, heb je het snel over 100 miljoen denk ik en dat is moeilijk op te hoesten voor Feyenoord.
Dus als het echt het plan is om dat door te voeren, ontkom je denk ik niet aan extern geld.
Is toch wel een beetje zorgelijk een negatief operationeel resultaat. Betekent dat je altijd spelers moet verkopen,ook als je dat niet wilt of niet met winst kunt
Zie het.. bericht bleef staan, dacht dat het niet verstuurd was😳
Heel simpele opmerking, verdiep je eens waarom er een operationeel negatief resultaat is en je conclusie slaat al helemaal nergens op.
Ben geen accountant, maar als je in de min staat zul je ergens je saldo moeten aanvullen toch? Snap best dat er kosten zijn,maar ben nu eenmaal opgevoed met spaarzaam zijn en niet rood staan
Nou dat valt wel mee, die bonussen voor het kampioenschap en CL kan snel in de miljoenen lopen met zoveel spelers en staf. Daarnaast zijn er die zomer 9 spelers gekocht, 2 transfervrij binnen gehaald en iets van 5 spelers gehuurd, dat zijn er echt ongelooflijk veel, dat geeft echt veel kosten, tekenpremies bijvoorbeeld. In normale seizoenen zal dat echt niet zo gigantisch zijn.
Prima jaarcijfers, kosten gaan voor de baat uit, vandaar een negatief operationeel resultaat over het afgelopen jaar.
Er is fors geinvesteerd in de huidige spelersgroep, zoals ook helder staat aangegeven en dat zal op termijn ook financieel zijn vruchten afwerpen.
Langlopende schulden bij kredietinstellingen en belastingdienst blijven dalen, eigen vermogen naar bijna 7 miljoen , kortom ook financieel gaat het prima met onze club.
Het verschil in Operationeel van +8m naar -7m is het salaris van Arne. Maar die man mag wat mij betreft ook 20m per jaar verdienen, want zolang we elk jaar goed verkopen en prijzen pakken is hij elk cent waard!
Is toch wel een beetje zorgelijk een negatief operationeel resultaat. Betekent dat je altijd spelers moet verkopen,ook als je dat niet wilt of niet met winst kunt
Ben ik met jou eens. Feyenoord is scherp aan de wind gaan varen. Het voorzichtige financiële beleid is voorbij.
Begrijp ik het goed dat je denkt dat Arne 15 verdiend?…
Ik weet niet wat hij krijgt, maar verdienen doet hij wel.
Jouw berekening is niet onderbouwd.
Ik begrijp dat er ook miljoenen bij zitten voor de bonussen van het kampioenschap en de beveiligingskosten en feesten. En wat mij betreft mag hij een hele dikke bonus krijgen.
Een trainer bij Feyenoord kreeg de laatste jaren ca. 2 miljoen salaris, Slot zal wel een aardige salarisverhoging hebben gehad toen hij zijn contract afgelopen zomer, zonder afkoopsomclausule, verlengde dus wellicht kleine 3 miljoen.
En een bonus krijgt iedere trainer als ie kampioen wordt en rechtstreeks de Champions Leaque ingaat , dus wellicht een half miljoen of zoiets ?
Bedenk bij dit soort bedragen er ook een risicopremie in zit voor een trainer , je kan zo op straat staan en moeite hebben om weer een nieuwe club te vinden, aangezien een trainer meestal eruit wordt gewerkt, als de resultaten niet over houden.
Tot nu toe is Slot m.i. iedere euro waard.