stengs twente

Nieuws

Stengs: "Dat moment bleef uit tegen Twente"

Van de redactie

Calvin Stengs kent een sterke periode bij Feyenoord. De afgelopen zomer van Nice overgekomen aanvaller heeft zijn draai gevonden in het elftal van Arne Slot. Toch is hij niet helemaal tevreden. Het verschil tussen de Champions League wedstrijd tegen Lazio Roma en de uitwedstrijd tegen FC Twente was volgens hem te groot.

Tegen Lazio Roma was Stengs een van de uitblinkers. Kort voor de wedstrijd lag hij nog in de doucheruimte voor een slaapje, zo vertelt hij in de Volkskrant. “Tien minuten. Ogen dicht. Nee, haha, de douche stond niet aan. Ik lag op een matje, met een handdoek over mijn hoofd. Ik was niet helemaal weg, maar je krijgt een boost van zo’n powernap.” 

Stengs volgde daarmee het advies op die hij had gekregen van inspanningtrainer Leugh Egger. “Je doet alles om je beter te voelen. We hebben ook een breakfastclub. Voor het ontbijt op de club even naar de gym, met tien jongens of zo. We doen drie oefeningen waarin je jezelf wilt verbeteren. Soms voor mijn knie, soms voor mijn bovenlichaam, of voor een lichaamsdeel met pijntjes.”

FC Twente
Een paar dagen na de uitstekende overwinning tegen Lazio Roma volgde de teleurstellende nederlaag in Enschede tegen FC Twente. “Wat ik nog moet leren, is constant zijn'', vertelt de 24-jarige aanvaller. ''We spelen goed tegen Lazio en geven niet thuis tegen FC Twente. Ik ook niet. Op zo’n moment vraag ik aan mezelf: waarom was ik er niet?” Stengs zegt dat het soms even minder kan zijn, terwijl er wel alles aan wordt gedaan. “De mensen zien dat we hard werken om ons voetbal er goed te laten uitzien. Bij Twente verloren we terecht. We moeten honderd procent focus hebben, aan de bal én in het verdedigen. Als er eentje minder is, kan het nog. Als het er meer zijn, wordt het vervelend. Het gaat om kleine dingen. Net een duel niet winnen, net een overtreding niet meekrijgen.''

Als Oranje international ziet Stengs zichzelf als een van de krachten die het elftal moet dragen. “Ik ben nu op een leeftijd dat ik moet proberen alles te doen om het te laten lopen in het team. We zullen altijd aan moeten staan. Er kan in zo’n wedstrijd een moment zijn van een flitsende actie, van een duel waarna je denkt: hé, we zijn er weer met zijn allen. Dat moment bleef uit tegen Twente. Bij mij kan de valkuil zijn dat mensen denken, als het minder gaat: het boeit hem niks. Dat is alleen niet waar.”

Arne Slot
Met zijn komst naar de Kuip werd Stengs herenigd met Arne Slot, die hij ook in zijn tijd bij AZ had meegemaakt. “Slot is tactisch heel sterk. Hij ziet de oplossing snel en kan goed de schakeling maken naar wat er moet gebeuren in een wedstrijd”, zo toont hij zich verheugd met de hernieuwde samenwerking. 

“Onder Van Bommel (zijn trainer tijdens zijn verhuurverblijf bij Antwerp FC, red.) waren we echt gevaarlijk in de counter. Slot bouwt het liefst op, al weet hij ook dat de meeste goals in de omschakeling vallen. Hij zegt soms ook: geef de tegenstanders maar de bal en laat ze maar een fout maken. Als je de bal ergens hoog op het veld verliest, druk zet en zij een fout maken, ben je meteen dicht bij de goal. In plaats van dat je in de opbouwfase bij je eigen goal een fout maakt, met het risico van een tegendoelpunt.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties