Zo goed als zeker
yv202012102374op

VK Sportphoto

Nieuws

"Kökçü en Enzo zijn zeker vergelijkbaar"

FeyenoordTM

Afgelopen weekend kwam via deze site naar buiten dat SL Benfica de ontwikkelingen van Orkun Kökçü in de gaten houdt.

Hoofdtrainer Roger Schmidt raakte in de Eredvisie als trainer van PSV al gecharmeerd van de Turks-international. Volgens Squawka zouden beiden spelers op data veel gelijkenissen tonen.

Oud Feyenoord-speler João Carlos Teixeira deelt die mening in gesprek met rr.sapo. "Ze zijn zeker vergelijkbaar. Ze hebben allebei techniek met de bal, om de bal eruit te krijgen. Misschien is Enzo net wat defensiever dan Orkun."

João Carlos Teixeira herinnert zich de tijd die hij doorbracht met Kökçü goed. Naar zijn mening kan Kökçü zich dan ook zonder problemen aanpassen bij SL Benfica.

"Het is een speler die uit de jeugdopleiding van Feyenoord komt, een veelbelovend talent. Toen ik bij Feyenoord kwam, moet hij 19 of 20 jaar oud zijn geweest. Maar hij was al heel volwassen. Hij heeft recentelijk een grote rol in de UEFA Conference League gespeeld. Zijn team verloor de finale nipt. Het is een speler die het heel goed kan gaan doen in Portugal. Het niveauverschil tussen de Eredivisie en de Portugese competitie is niet enorm. Mede daarom heeft hij heeft alles om te slagen in Portugal", besluit Teixeira.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Zo goed als zeker Zo goed als zeker
Misschien Misschien
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Fijne vent dat ie onze spelers nog even omhoog praat, had misschien toch meer ingezeten
Het verschil is niet enorm, maar wel in het voordeel van de eredivisie. De Portugese competitie is een omhoog gevallen KKD met drieënhalve club die daadwerkelijk kan voetballen.
FeyenoordPresident
Hun topclubs doen het nog steeds wel stukken beter in de champignons league dan de onze. Bij ons was het enkel alleen Ajax.
Klopt, maar na die topclubs stelt die competitie echt geen reet voor. Onze subtop is veel breder en sterker.
Grover dat is echt je reinste onzin, als je fc utrecht, az en heerenveen tegen teams als braga, guimares en normaal gesproken teams als boavista en estoril zet gaan ze dr gewoon keihard vanaf.
wie? Waarom wordt dat woord hier getolereerd en wordt het niet automatisch veranderd in a***?