Bevestigd
yv2023727yv2023727a1a00309

VK Sportphoto

Transfers

Timber blijft bij Feyenoord

FeyenoordTM

Feyenoord zal ook na de transferzomer gebruik kunnen maken van de diensten van Quinten Timber. Dit weekend is duidelijk geworden dat de club de middenvelder binnenboord houdt.

Concrete toenadering kwam deze window niet op pad van Feyenoord en de middenvelder. Timber werd één seizoen geleden voor miljoenen euro's weggeplukt bij FC Utrecht door Feyenoord, waar hij tot medio 2026 onder contract staat.

De middenvelder kwam tot zo ver in vierendertig officiële duels in actie voor Feyenoord, waarin hij drie goals wist te produceren en drie assists afleverde. Vanmiddag maakt hij zich op voor speeltijd in zijn vijfendertigste duel, thuis tegen Almere City om 14:30.

Feyenoord heeft met João Paulo Bitello nog wel een andere middenvelder op de korrel. De regerend landskampioen ziet in de Braziliaanse aanjager een centrale- en aanvallende middenvelder, maar pakte sinds de eerste concrete toenadering niet door. Daar zou nog verandering in kunnen komen bij overige verkoop.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wanneer je 8 MM uitgeeft voor een speler dan mag je toch wat meer verwachten. Zijn balbehandeling heeft veel tijd nodig en hij vertraagt veelal het spel. Zijn traptechniek laat heel veel te wensen over en je ziet zelden een schot op doel tussen de palen belanden. Veelal de tweede ring ! Dit gaat hem echt niet worden.
Timber speelde gewoon heel goed gisteren.

Veel beweging en energie naar voren. Goede acties en passes. Te wild in de afwerking.

Geef die jongen eens 5 wedstrijden op 8 de kans voordat je zo snel oordeelt.
Niet 'heel' goed. Wel vrij aardig. Met nog steeds een boel verbeterpunten.

En het was tegen Almere City, waarbij je haast door de tegenstanders heen kon lopen.
Deze jongen heeft natuurlijk helemaal nooit op de nominatie gestaan om te vertrekken.
Gewoon een kulverhaal dat hij weg mocht.
Eerlijk is eerlijk. Timber speelde een goede wedstrijd vandaag
Mee eens ,maar laten we niet vergeten dat het maar almercity fc was he
Als hij dit niveau aantikt tegen 020 dan ben ik ook errug blij maar voor nu
Tegen deze tegenstander hmm normaal zou ik zeggen .
Je ziet op Facebook meer updates voorbij komen hoe kan dat??
Beste wedstrijd van Timber bij Feyenoord. Prima op 8 vandaag.
Kan die vastgoed ondernemer er niet voor zorgen dat er een overkapping op de kuip komt.
Idd de plank mis geslagen maar waar rook is is ook vuur.
Gelukkig blijft Timber voor Feyenoord spelen. Geweldige actie Timber waardoor Feyenoord op 1-0 komt.
Waarschijnlijk zaten al die mensen die hem deze week weg wilden schrijven in (de reacties onder) "het" artikel net gewoon keihard voor hem te juichen in het stadion (of voor de tv) na deze actie...
Dat zeg ik niet... Is alleen een beetje hypocriet op zijn minst...
Is weinig hypocriets aan. Ze willen het beste voor Feyenoord.

Zelf zal hij nooit scoren trouwens. Hij schiet de ballen liever de 2e ring in. Speelt weer erg matig.
Volgens mij kijk jij naar een andere wedstrijd haha...
Hahaha... heeft je woorden gelijk afgestraft...
Hoop dat hij nu eindelijk is waar gaat maken een seizoen lang.
Lijkt me logisch, laatste weken gewoon basisspeler. Hij is geen kokcu nee, maar je middenveld loopt wel gewoon een kwaliteit deuk op als je hem laat gaan. Hij gaat zijn waarde nog hebben ook als wisselspeler, net nog een heerlijke assist.
Als hij gaat, kan Feyenoord Bitello halen.
Wie zegt dat? Feyenoord heeft meer interesse gehad in spelers die 10+ moesten kosten maar nooit voor door gepakt, misschien zijn ze niet bereid dat te betalen ookal hebben ze het. Daarnaast maak je dan ook een enorme gok, bitello is erg veel belovend maar het is ook maar zien hoe snel hij zich aanpast in een compleet andere cultuur, competitie, ver weg van familie, enz. Daar neem je wel een gigantische gok mee als je een basisspeler er voor inruilt.
En dan moet er ook nog een club zijn die 5+ voor timber wilt betalen en waar hij zelf heen wilt.
Ik denk dat Dilrosun (ondanks slechte start) nog wel is belangrijk kan zijn in de CL. Dilrosun is onvoorspelbaar voor elke tegenstander en daar kunnen andere spelers dan van profiteren, wel als invaller fan hè. Alireza is over een uit voor Feyenoord inderdaad.
Mee eens wat betreft Ali. Iets voor AZ/Twente?
Ja maar je hebt ook grote kans dat die 3 gevaarlijke counters inleid. In de CL is dat gewoon min 2 x vissen.
Zou mooi voor zowel spelers als club zijn als Dilrosun en Ali een transfer kunnen maken. Het perspectief is bij hen wel op aan het raken. Wellicht dat we met die gelden de Bitello deal kunnen afmaken, en daarmee opnieuw een zeer veelzijdige speler kunnen binnenhalen, wat een extra kwaliteitsimpuls voor de selectie zou zijn.
Ik denk dat Dilrosun (ondanks slechte start) nog wel is belangrijk kan zijn in de CL. Dilrosun is onvoorspelbaar voor elke tegenstander en daar kunnen andere spelers dan van profiteren, wel als invaller fan hè. Alireza is over een uit voor Feyenoord inderdaad.
Ja Dillie is zo’n merkwaardige voetballer. Lost echt de meest geniale acties af met dingen waarvan je denkt wat doet ‘ie nou? En kan na een goede wedstrijd de volgende weer compleet afwezig zijn.
Verstandig dat Timber blijft. Nog lang niet het niveau gehaald dat van hem verwacht mag worden, maar ik zie de potentie wel. Er is €8 miljoen voor betaald, waardoor we snel vergeten dat die jongen afgelopen zomer pas 22 jaar is geworden. Nog veel rek dus, zou je denken. Het is voor hem vooral zaak een heel seizoen fit te blijven.
Never nooit aan getwijfeld.
Dus geloof niet alles wat je leest, maak niet uit waar.
Waarom zou Timber weg willen terwijl hij nu basisspeler is en voldoende minuten krijgt? De publieke opinie is tegen hem en soms irriteer ik mij ook aan hem maar ik vind het achteraf onbegrijpelijk.

Vd Belt is 22 en krijgt de tijd terwijl Timber 22 is en men doet net of hij zich niet kan ontwikkelen en daardoor moet vertrekken.
Waarom Timber basis als hij weg had gemogen?
Het antwoord is op het veld gegeven.
Helemaal eens. Is gewoon een kul verhaal. Speelde erg goed.
Bitello komt niet... Gremio wil zo ongeveer het dubbele van wat Feyenoord geboden heeft...
Dan kan Gremio dus lekker het dak op 🖕🏻
Precies! Maar lees hier steeds reacties als: "paar miljoentjes erbij; pakken nooit door"...
Wat dus complete onzin is... Heb een en ander al voorgerekend in reactie op het artikel over Bitello zelf...(Feyenoord staakt jacht op Bitello)
Jammer, veel te duur geweest en zeker niet speciaal. Van mij had hij van de loonlijst gemogen.
Hahaha. Timber is zo goed, als hij ritme heeft en dit blijft.
Wie weet ik hoop het, zitten nu naar hem te kijken in Almere maar doet “eindelijk” dingen beter” Goed”
Tegen Almere bedoel ik trouwens, beetje slecht weer hier ff
Lijkt eerste keuze op 8, tenzij Stengs concurrent wordt. Speelde vorige week ook best goed samen met Wieffer. Hopen dat hij de groei gaat maken die Kokcu onder Slot ook heeft gemaakt.
Vond u Stengs best goed? Heb ik toch naar verkeerde net zitten kijken
pfff...
Ik bedoelde dat ik Timber vorige week tegen Sparta ook al best goed vond en dacht dat ik m op 8 zag spelen, maar begreep vandaag uit interview met Slot dat ie eigenlijk dieper speelde en Stengs op 8. Die rol voor Stengs vond ik geen succes.
Timber zou een hele goede speler kunnen zijn als hij wat meer handelingssnelheid had en wat meer snelheid had. Op het allerhoogste niveau wordt en is dat een groot probleem. Hij heeft te veel tijd voor iedere actie en probeert dat te compenseren door iedere keer zijn lichaam te gebruiken wat dan meestal het spel vertraagd en waardoor je met hem bijna nooit de tegenstander kunt verassen. Past dus totaal niet in het soort voetbal dat slot en feyenoord nastreeft.
Timber kan de bal goed bij houden, goede acceleratie... alleen is hij geen spelverdeler en kan die niet afmaken.
Dat is er nu dan gelukkig uitgekomen. Echt goed ineens
Zonde. Ik had hem een mooie stap naar de zandbak gegund met een vorstelijk salaris. En ons had ik een speler gegund die wel omschakelt na balverlies en die wel overzicht heeft. U maar hopen dat Slot hem dat kan bijbrengen maar ik heb er een hard hoofd in.
Goed dat Timber blijft. Heeft veel kwaliteit en gaan we nog veel plezier van krijgen. Of jet een goede transferwindow is geweest is weer zo opportunistisch... laten we die balans maar aan het einde van het seizoen opmaken... staan de criticasters weer te juichen en zijn ze weer vergeten hoe paniekerig er is gereageerd...
Wil je uitleggen wat zijn kwaliteiten zijn? Naast zijn fysiek dan. Want ik zie het niet, maar dat kan aan mij liggen.
Waar hij goed in is (maar nog te weinig laat zien) is het verplaatsen van de bal over het veld. Een ball carrier zoals Kokcu dat deed hebben we echt nodig. Hij mist echter wel de kwaliteiten om van waarde te zijn in the final third. Fel in de duels verdedigend is hij wel, daarom is het zonde dat hij niet als inverted RB wil spelen.
Verplaatsen van de bal? Ja met enorme vertraging. De man heeft nul overzicht.
Hoofdscout, wil je nog terugkomen op je opmerking na de eerste goal?
Wanneer je bedoelt dat de enige kwaliteit van Timber is dat hij fysiek sterk is... dan ligt dat inderdaad aan jou.
Feyenoord ftm komt er nog een extra Keeper en die soule??
Komt nog een 'transfer-timeline' artikel aan, kan iedereen op zijn gemak beoordelen of dit een goede window is geweest (of niet)
Een mooie inkomende transfer? FTM?
Hoop wel dat we paar spelers uit gehuurd gaan worden en er moet toch echt nog een nummer 8 bij als vervanger van kokcu anders gaat het hem niet worden dit seizoen
Dat ben ik als supporter met je eens
@FTM Bitello alleen een optie bij verkoop of ook bij verhuur van spelers?
Heb het gevoel dat dat er van alles kookt achter de schermen... clubs, zaakwaarnemers... spannende week.. @FTM er was toch nog 1 topper op de lijst die je zou vrijgeven einde v.d window?
Het is minder spannend dan iedereen denkt
Hahaha dat mot je nou niet zeggen... wordt er minder per dag ge-refreshed op de site ; ) we horen het wel als er iets boven komt drijven... bedankt voor de update!
Ik verwacht niet veel meer. Milambo & Walemark wellicht nog op huurbasis.

Ali en Dilrosun verdienen hier heel veel - en zullen dat waarschijnlijk ergens anders niet meer krijgen. Geert zal ook wel blijven, ligt toch iets minder goed op de markt dan verwacht lijkt het.
Timber gaat verrassen dit seizoen. Goed om hem er gewoon bij te houden. Vond hem in de voorbereiding (met name tegen Villareal) goed voor de dag komen en tegen Sparta speelde hij ook een prima wedstrijd. Je ziet dat Slot wel een idee met hem heeft (wat hoger op het veld), en ik denk dat hij daar ook in kan groeien (met hopelijk ook wat meer rendement).
Het zijn allemaal geruchten.. en ik kan die open deuren intrapper van waar rook is is vuur.. ook wel. Maar feit is gewoon, precies wat Slot zei in de persconferentie dat de selektie gewoon rond is op evt. een keeper die op de bank wil plaatsnemen, en dadelijk 3e keeper na. En tot 1 september kan je nou eenmaal niks beloven, want als ineens een club in de kop krijgt Geertje of Hancko weg te halen, zul je moeten reageren. Maar al dat gezeur van dit gaat gebeuren, of dat gaat gebeuren wordt je nu wel een beetje moe van. We moeten er op dit monent gewoon van uit gaan dat er niks meer gebeurt. En dat het aan huidige selektiespelers zelf ligt of Feyenoord wil luisteren, ze nemen zelf geen initiatief.
Er hoef niemand weg, sommige zouden weg MOGEN mochten zij zelf willen voor het juiste aanbod. Maar volgens mij is daar niets nieuws aan. Dus al het nieuws van die gaat, en die moet, of die blijft.. wat moet je ermee. We zijn zelf slim genoeg om te weten als die club voor die speler zal Feyenoord nou niet bepaald dwars gaan liggen.
Bijtelling was toch al gedane zaak? Die komt echt niet.
Lees jij de comments niet? Manmanman....
@ Groene haas

Inderdaad overheen gekeken 🙈kan keer gebeuren
Ik lees meer dan alleen comments. Comments alleen is niet altijd alles. Man man man.
@Ftm, verwacht je nog dat geertruda weg gaat?
Met die 2 nieuwe spelers er nog bij is de selectie erg groot, ik hoorde net die voorzitter van nec, daar gaat die tavsan nog misschien weg. Dat zou een mooie club voor Walemark zijn, dan gaat hij op zeker spelen. Zou goed voor hem zijn.
Heeft ie antwoord opgegeven hieronder.
Ik vraag me toch elke keer af, waarom mogen er geen links geplaatst worden?
Prima zaak, gewoon een goeie speler.
@FTM is de kans op Bitello nog realistisch of is die kans heel klein? En ondanks alles heb ik nog wel vertrouwen in Timber denk dat die het tegendeel kan bewijzen op 8
@FTM wordt de naam van de rechtsback pas gedropt als luts weggaat?
Het is een goede voetballer, alleen komt het er (nog) niet uit.

Goed dat hij blijft.
Blijkbaar heeft ie er op de trainingen van vrijdag en zaterdag een stuk of 10 ingeschoten.
Als je op donderdag weg mag en zondagmorgen niet meer, moet er wel iets bijzonders zijn gebeurd.
Het pad af klopt niet, moet zijn:niet op het pad.
Net zoals vaststaand feit niet correct is en achter de afkorting van nummer een punt komt. Maar als je te druk bent met anderen, ga je zelf ook nog wel eens de mist in.
Als hij dezelfd inzet op het veld gaat tonen, als in die documentaire, komt het gewoon goed met hem 👍
Stond ook gewoon al de eerste 2 wedstrijden in de basis en vandaag waarschijnlijk weer.
Dan kan ik het me moeilijk voorstellen dat ze van je af willen...
Moet Feyenoord verkopen alvorens Bitello komt, of zou het verhuren van een aantal spelers ook een mogelijkheid zijn?
@Rck010

Volgens mij is FTM vrij duidelijk in zijn artikel hierboven
Waarom zou hij weggaan dan ? Omdat hij volgens jou op een lijstje staat ?

Raar artikel ...
Omdat hij buiten de boot gaat vallen
Let maar op als die 2 nieuwe er zijn
Wedden van niet. Hetzelfde gaat gebeuren als vorig jaar spits positie. Uiteindelijk zal de beste starten.
Vandaag prima, maar was wel Almere.
Welk lijstje? 'De transferlijst' is een verzonnen begrip. Maar o wee, als je schrijft dat er wat spelers 'eventueel/tijdelijk' mogen uitkijken naar een andere club.
Lijkt toch alsof we in geen mogelijkheid van Ali & Dilrosun af gaan komen..

Pijnlijk.
Strijken samen gewoon 4 miljoen salaris op. Heb je een antwoord op je “en?”
Ben jij de penningmeester dan. Zit jij in het bestuur. Heb jij zoveel kennis, allemaal slap gelul. Kijk eerst wat ze presteren onder Slot. En wees een beetje zuiniger met je beschuldigingen. Kortom, Slot weet wel wat hij wil.
Denk je dat Wijnaldum in beeld was/komt als ‘8’ of ‘10’?
  • 1
  • 2