quinten-timber

VK Sportphoto

Nieuws

"Timber zal echt wel maanden uitgeschakeld zijn"

Stan

Vrijdag werd bekend dat Quinten Timber vanwege een knieblessure wederom lang aan de kant zal staan. In de persconferentie ter voorbereiding op het duel met Fortuna Sittard ging trainer Arne Slot in op het uitvallen van een van zijn basisspelers. 

Ook voor Slot is het afwachten wat de exacte ernst is van de kwetsuur van Timber. “Hij is vandaag nog voor een MRI in het ziekenhuis, om exact te bepalen hoelang het gaat duren. Dat kan je natuurlijk nooit op een dag zeggen. Maar hij zal wel echt maanden uitgeschakeld zijn. Dat moet je denk ik zien tussen de 2 en de 4 maanden en dan moet vandaag dus nog bepaald worden hoe ernstig dat is."

De trainer van Feyenoord geeft aan dat de middenvelder eigenlijk ook nog aan het terugkomen was van zijn vorige blessure: "Dit is voor hemzelf vooral ook vervelend, omdat hij eigenlijk veel eerder dan de bedoeling was terug moest komen van zijn voetblessure. Daar was hij al aan het spelen, terwijl hij er misschien fysiek nog niet helemaal klaar voor was. Dan heb ik het niet over fysiek qua blessure, deze blessure staat daar compleet los van. Maar qua inhoud, qua frisheid."

Des te zuurder dus dat de 21-jarige Feyenoorder nu aan een nieuwe herstelperiode zal moeten beginnen. "Dan stond hij eigenlijk op het punt om er weer helemaal fit en klaar voor te zijn om weer de beste Quinten Timber te zijn, zoals hij in de eerste seizoenshelft was. En toen had hij een zeer ongelukkig botsing, afgelopen woensdag, waardoor hij nu lang uitgeschakeld is."

Slot hoopt dit seizoen nog te kunnen beschikken over Timber, maar de MRI-scan zal moeten uitwijzen welk aandeel de zomeraanwinst nog kan hebben. "In het ene scenario is het einde seizoen, in het andere scenario zou hij misschien in de laatste maand nog van waarde voor ons kunnen zijn", zo beschrijft de hoofdcoach van de Rotterdammers de situatie. "Quinten is een positieve jongen, die in zijn vorige period ook heeft aangetoond hoe snel hij kan herstellen. Maar goed, je moet wel de tijd respecteren die voor deze blessure staat. Dus sneller dan twee maanden zal het sowieso niet zijn.

Delen

Reacties

Als ik heel eerlijk ben, vind ik het gemis van Quinten toch het minst erg van alle basisspelers op het middenveld.
Zoals Slot al zei, hij was nog niet klaar en fris voor hele wedstrijden en deed het voornamelijk voor de team. Echter was het ook wel heel matig wat hij laatste wedstrijden liet zien. Dan vraag ik me oprecht af of het niet slimmer is om een jeugdspeler of Bullaude de kans te geven op 8.
Ik heb een angstig voorgevoel dat Quinten een kapotte meniscus heeft. Dat zou zomaar een medische ingreep kunnen betekenen.
Tjaa.. was toch niet zo gek dat Feyenoord graag Thomas van den Belt erbij wilde hebben. Had ook nu weer perfect van pas kunnen komen!!
Tsja we hebben meer dan 1.7m geboden voor een KKD speler, maar als PEC dat zelfs niet wilt, dan is wachten tot de zomer een beter idee. Het is vooral jammer voor Thomas hemzelf, want grote kans dat wij in de zomer een Zerrouki halen voor 6-7m ipv 850k voor Vd Belt. Een Zerrouki heeft zich wel al bewezen in de eredivisie.
En als we kampioen worden komt er zoveel geld vrij...
Ik zie toch liever Van den Belt dan Zerrouki.
Zerrouki is verdedigend zeer zwak, kan geen hoge intensiteit leveren en geeft veel risicoloze breedtepasses.
Slot ziet het wel in hem zitten en ja is de belangrijkste bepaler maar ik zou voor de jongere en veel goedkopere van den Belt kiezen. Die kan een Wieffer 2.0 worden
Moet er toch niet aan denken dat er nu nog meer middenvelders geblesseerd raken. Hopen dat Szymanski snel weer terug is.
Hoe verloopt Szymanski z’n herstel?