Bevestigd
transfercheckv2

Nieuws

Transfercheck: Luis Chávez en Feyenoord?

FeyenoordTM

Zoals deze winter bekend werd, geniet Feyenoord-middenvelder Orkun Kökçu belanstelling van het Portugese SL Benfica. Mocht de Turks-international komende zomer weggekaapt worden, staat er volgens KeryNews een andere middenvelder klaar om een transfer naar Rotterdam te maken.

Het medium maakt melding dat Feyenoord de ontwikkelingen van Luis Chávez volgt, een 27-jarige speler van het Mexicaanse Pachuca. De verdedigend ingestelde middenvelder speelde dit seizoen zesendertig officiële wedstrijden. Daarin was hij drie maal trefzeker en leverde hij vijf assists af.

1908.nl vroeg na of Feyenoord inderdaad belangstelling heeft voor Chávez. Wat blijkt: Deze naam is al meerde keren gevallen in het Maasgebouw. Feyenoord heeft echter nog géén concrete toenadering gezocht om de Mexicaan definitief in te lijven, wat logisch is in de fase van het lopende seizoen.

Chávez voetbalde nog nooit in clubverband buiten de Mexicaanse landgrenzen. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt hij een markwaarde van €8.000.000. De middenvelder loopt medio 2025 uit contract.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@ftm is Aouchiche nog in beeld als vervanger van Orrie (mocht Orrie vertrekken) ?
Dit slaat nergens op. Kokcu is geen defensieve middenvelder dus zou deze Gozar nooit gehaald worden voor Kokcu. En bovendien hebben we Wiefer al voor deze positie. Ik zou eerder Thomas van der Belt halen als back up.
Waar denk je dat deze site in eerste instantie bekend mee is geworden? Juist, transfergeruchten.
Beetje off-topic, maar Diallo speelt echt heerlijk bij Sunderland dit seizoen.. zou toen naar ons komen maar vanwege een blessure werd het Reis Nelson.. zou ik niet verkeerd vinden als die haalbaar is..
Jij denkt dat iemand die heerlijk speelt bij Sunderland financieel haalbaar is voor ons? 🤔
We zitten niet meer in 2004 he. Sunderland speelt geen premier league, het enige probleem is dat hij onder contract staat bij ManU
Zeker,
Kiezen tussen CL of verhuurt worden aan een championship club.
Vraag is hoe hoog Utd met 2-jarig contract in de boom gaat zitten, maar gezien toekomstige inkomsten (CL+Kokcu+Geertruida/Hancko+ bonussen van sini & senesi) kan je het naar mij inziens permitteren om weer te mikken op spelers in de categorie van onze pool.
Volgend jaar is cruciaal met startgeld CL. Zolang we maar niet onverantwoord gaan doen.. maar een klein gecalculeerd risico kan zeker.
Ik heb begrepen dat het een verfijnde linkspoot, maar ook een dynamische box to box speler is. O.a. Bayer Leverkusen en Valencia hadden al interesse. Klinkt wat dat betreft niet verkeerd. Hij moet voor Feyenoord begrippen aardig wat kosten, maar een jongen met wat ervaring die kan concurreren met timber op 8 is niet verkeerd als je de CL ingaat. Aan de andere kant vind ik het opvallend dat de naam van Branco van der Boomen die in juli transfervrij is nooit voorbij komt. Doet het spectaculair goed in Frankrijk. Die legt de balletjes wel erg fijn neer. Dan hou je ook geld over voor andere aankopen. Misschien twijfels of hij zich kan aanpassen aan het pressingvoetbal?
Benfica betaalt nooit de hoofdprijs. Zie m liever naar de PL gaan of naar de top in de serie A. Of we moeten ook een mooi doorverkooppercentage afspreken.
Al tijden op insta gevolgd door te kloese en vice versa volgt chavez hem ook. Zegt op zich niet alles maar ja water en vuur...
Interessant. Had dit nog niet opgemerkt!
Hij heeft een prachtige trap in zijn benen liet ie op het wk ook zien
Ik denk zomaar dat je rook en vuur bedoelt….. (waar rook is, is…………….)
Lijkt me dat Kökçü ook hoger kan mikken dan Benfica
En Feyenoord hoger dan 27 miljoen
Benfica is dit seizoen top, kunnen zomaar de CL winnen.

We moeten vooral hopen dat er meer topclubs concreet gaan worden voor Kökcü. Anders moeten we net zoals bij Aursnes weer genoegen nemen met een te laag bedrag.

Ideaal zou anders zijn als Kökcü nog een jaartje bijtekent en met ons de CL ingaat. Voor ons en hopelijk ook voor hemzelf zodat hij ook op dat niveau nog wat ervaring kan opdoen voor hij de stap maakt. En nog lekker een jaartje samenwerken onder Slot met dit team. Kleine kans gezien ons ook met CL-premies erbij relatief kleine budget.
@1908

Mochten we kampioen worden, dan komt de Zilvervloot toch binnen volgend seizoen? Champions league inkomsten, Europa League inkomsten van dit seizoen, eventuele bonussen Senesi, Aursnes, sini etc?

Hoe gaat dit het beleid veranderen denk jij?
30-35 miljoen CL startbonus vanaf komend seizoen, dacht ik.
Die startbonus gaat toch pas in 24/25 omhoog? Of krijgen we nu twee keer achter elkaar een verhoging?
Kun je toch mooi ruim 6 elftallen vol Aursnessen voor halen
Heb je wel eens iets rond de naam Philippe Rommens van Go Ahead gehoord? Zeer goede speler.
Dank je. Kan makkelijk een stukje hoger. Feyenoord wel te hoog inderdaad.
Pure middelmaat, leuke spelers voor GAE.
Ik zie dit niet tot een transfer komen
hoe hoog schat je de kans op wijnaldum of de vrij voor volgend seizoen?
Waarde is acht miljoen en is o.a een belangrijke international voor mexico. Zojuist 27 geworden op een positie waar je nog 5-6 jaar minstens mee kan. Al speelt hij nog wel in de mexicaanse competitie met een 1-jarig contract dus dat bedrag zal feyenoord natuurlijk nooit betalen
Ehm zitten nu toch medio 2023??? Dan is toch nog twee jaar contract