trauner

VK Sportphoto

Europees

Trauner: "We moeten scherp zijn vanaf het begin om punten te behalen"

Van de redactie

Woendag om 18:45 uur wordt er in het Civilas Metropolitano afgetrapt in het tweede groepsduel van de Champions League tussen Atlético Madrid en Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers, Gernot Trauner, blikte in de persconferentie dinsdagavond vooruit op het duel tegen de Madrilenen.

Feyenoord moet het nog altijd doen zonder de geschorste spits Santiago Gimenez. "Natuurlijk is Santiago een belangrijke speler voor ons. Hij heeft vaak gescoord in de afgelopen wedstrijden. Het is jammer dat hij niet mee kan spelen morgen, maar we hebben ook andere goede spelers. In de eerste wedstrijd deed hij ook niet mee. De andere spelers zullen ook hun best doen om ons te helpen om doelpunten te maken", aldus aanvoerder Trauner.

Twee jaar geleden speelde de ploeg van Slot ook al tegen de Madrilenen. "We weten dat Atlético een grote club in Europa is. We weten dat ze veel kwaliteit in hun team hebben. Twee jaar geleden hebben we ook tegen hun gespeeld in een vriendschappelijk duel in de voorbereiding en toen hebben we hun mentaliteit gevoeld. Zij willen iedere wedstrijd winnen en accepteren geen verlies of tegengoal. Dat is een van hun grote krachten. We moeten scherp zijn vanaf het begin en meer dan 90 minuten geconcentreerd zijn om hier punten te behalen", vervolgt Trauner.

Scherp zijn vanaf de eerste seconde is volgens de aanvoerder een must voor zijn ploeg. "We moeten vooral ons eigen spel proberen te spelen en we moeten agressief zijn op de bal, zonder grote ruimtes weg te geven. We gaan proberen kort erop te zitten en onze lijnen te verdedigen, zodat zij geen passes kunnen geven waardoor er kansen gecreëerd kunnen worden. We moeten ze weg houden bij onze goal, maar er zullen ook momenten komen dat zij grote druk op ons zullen gaan zetten. Dan is het aan ons om deze momenten te overleven en ik denk dat er ook momenten zullen komen in de wedstrijd dat wij kansen kunnen creëren. Dan moeten wij ijskoud zijn en misschien kunnen wij dan scoren."

Met directe tegenstanders als Griezmann en Morata krijgt de Oostenrijker aanvallers van wereldklasse tegenover zich. "Ik verwacht van mijzelf dat ik stabiel ben en klaar ben om het tegen hun op te nemen. Ik moet geconcentreerd zijn vanaf de eerste seconde en natuurlijk krijgen wij als verdediging te maken met twee aanvallers van wereldklasse, maar dat is de Champions League. We zijn hier om het tegen hun op te nemen en wij moeten dat als team doen. Onze resultaten in de laatste paar wedstrijden hebben ons in ieder geval genoeg vertrouwen gegeven."

Delen

Reacties

Nog geen reacties