slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ueda start in de basis"

Nigel

Arne Slot heeft tijdens de persconferentie voorafgaand aan het tweede Champions League-duel bevestigd dat Ayase Ueda gaat starten in de basis. De spits neemt de plaats in van Santiago Gimenez, omdat hij nog een wedstrijd geschorst is.

"Het is heel vervelend dat hij geblesseerd is geweest en weinig wedstrijdminuten heeft gehad. Maar als je 25 bent, heb je genoeg gevoetbald in je leven. De vraag is even hoe hij met de intensiteit van de wedstrijd omgaat. Maar daar kunnen we alleen achter komen door hem op te stellen, en dat gaan we ook doen," vertelde de hoofdtrainer van de landskampioen. Arne Slot bevestigt dus dat Ayase Ueda in de basis gaat starten bij de Rotterdammers. Het wordt morgen wél afwachten of de Japanse spits de volle 90 minuten kan volhouden.

"Ik verwacht dat hij zonder bal er alles aan doet om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Uiteraard zullen we hem vertellen waar we denken dat ruimtes liggen waar hij van kan profiteren. Het zou fantastisch zijn als hij dat ook nog eens kan brengen in de wedstrijd." De trainer van Feyenoord doet er samen met zijn staf alles aan om Ueda op de best mogelijke manier voor te bereiden op de wedstrijd tegen Atlético Madrid.

Ayase Ueda miste de eerste wedstrijd in de Champions League vanwege een blessure die hij had opgelopen tijdens een interlandperiode in Japan. Morgenavond staat de Japanner voor de eerste keer in zijn leven in de basis tijdens een Champions League-wedstrijd. 

Delen