slot

VK Sportphoto

Nieuws

"Atlético en Simeone is een voorbeeld voor ons"

Nigel

Het is geen geheim dat Arne Slot met bewondering kijkt naar de wedstrijden van Manchester City, dat geleid wordt door Pep Guardiola. Tijdens de persconferentie vertelde de hoofdtrainer ook dat hij Simeone als een voorbeeld ziet.

"Atlético Madrid en Simeone zijn een voorbeeld voor ons geweest. Atlético stond er financieel niet heel goed voor toen Simeone kwam. Hij moest zijn eigen succes opbouwen en dat deed hij door een eigen identiteit aan het elftal te geven, maar vooral door het team een enorme winnaarsmentaliteit bij te brengen," vertelde Slot.

Twee jaar geleden speelde Feyenoord een oefenwedstrijd tegen de Madrilenen, waarbij die winnaarsmentaliteit duidelijk naar voren kwam in De Kuip. Deze mentaliteit diende als inspiratiebron voor Feyenoord: "In Nederland moeten we het opnemen tegen twee clubs die zeker veel meer financiële mogelijkheden hebben dan wij. Maar we hebben gezien dat als je de juiste mentaliteit hebt en een eigen identiteit, je net als Atlético veel dichter bij die twee clubs kunt komen, zoals blijkt uit de landstitel van afgelopen seizoen." De reis van Atlético Madrid is heel erg vergelijkbaar met de reis die Arne Slot momenteel heeft beleefd met Feyenoord. 

Deze winnaarsmentaliteit is duidelijk zichtbaar in de spelersgroep. Ondanks dat Santiago Giménez en Justin Bijlow niet kunnen spelen, reizen ze toch mee met de selectie naar Madrid. Luka Ivanusec bleef achter in Rotterdam vanwege een blessure: "Bijlow en Giménez kunnen alweer meetrainen, maar Ivanušec nog niet. Bovendien is het niet verstandig om met zijn blessure te gaan vliegen." Bijlow en Giménez zullen de ploeg dus vanaf de tribune aanmoedigen voor de overwinning.

Delen

Reacties

Heel aardig van Hr Slot maar hij weet ook wel dat het niet uitmaakt wat hij ook zegt daar iedereen zelf kunt zien dat Simeone knettergek is of onder de rommel zit of beiden. Ik heb nog nooit iemand zo hard direct na de wedstrijd naar binnen zien rennen....en hij is nog paranoide ook richting onze trainer geweest.
Heeft toch wat geleerd van vorige keer Mourinho haha.
Als Slot nou ook zo lang bij Feyenoord blijft als Simeone bij Atlético gaan we een hele mooie toekomst tegemoet.