yv2023820yv2023820a1a01493

Nieuws

Ueda: "Ik heb m’n mindset veranderd; teleurgesteld blijven had geen zin"

Van de redactie

Ayase Ueda kwam afgelopen zomer voor ruim acht miljoen over van het Belgische Cercle Brugge. De Japanse spits heeft Santiago Giménez voor zich en moet het tot dusver doen met invalbeurten. Ueda wordt zodoende langzaam gebracht, wat hem de gelegenheid geeft zich aan te passen. 

Ueda heeft het desondanks goed naar zijn zin. "Rotterdam is groter en makkelijker om in te wonen", zo vergelijkt hij het wonen in de havenstad met zijn tijd in België. De spits spreekt amper de Engelse taal, wat vraagt om hulp en creativiteit. "Ik heb hulp gekregen met immigratiezaken. Ik kan enigszins delen verstaan en daarop reageren. Ik communiceer met spraak en lichaamstaal", aldus Ueda tegenover Feyenoord Media.

Eerste goal
In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht scoorde de Japanner zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord. "Ik voelde me opgelucht. Ik had een aantal gemiste kansen in voorgaande wedstrijden." Het doelpunt smaakte naar meer, al ziet de 25-jarige aanvaller dat hij meer moet brengen voor een basisplaats. "Eén ding is om de bal langer bij me te kunnen houden. Ik streef er ook naar om meer te improviseren om kansen te kunnen creëren. Het is belangrijk om gespecialiseerd te zijn, maar ik moet mijn spel verbreden. Dat is nog een aandachtspunt."

Santiago Giménez
Dat Ueda nog geen basisplaats heeft, komt door de aanwezigheid van Santiago Giménez. De Mexicaanse spits scoort volop, waardoor Ueda voorlopig moet wachten op zijn kans. "Ik denk dat hij veel heeft en kan, waarvan ik nog kan leren. Zijn statistieken spreken voor zich. Als je hem ziet spelen, zie je zijn positionering en het jagen op de bal. Ik vind hem een geweldige speler."

Ueda probeert zoveel mogelijk op te steken van het spel van Giménez. “Wanneer ik analyseer waarom hij zoveel doelpunten kan scoren dan kijk ik goed naar hem. En ik weet niet wat alle antwoorden zijn, maar ik denk aan wat er in zijn hoofd om gaat tijdens het spel. Binnen het samenspel van Feyenoord: hoe past hij zijn bewegingen en aanvallen toe voor het doel?"

Celtic
Ueda baarde opzien toen hij vertelde in de Champions League tegen Celtic te willen spelen, ondanks een blessure. Door de schorsing van Giménez lonkte een basisplaats, alleen liep Ueda vlak daarvoor een kwetsuur op bij het nationale elftal van Japan. "Ik wilde echt graag spelen. Ik wilde het veld opgaan, ook al was ik geblesseerd. Al was het wel mijn eigen fout dat ik geblesseerd was. Ik heb m’n mindset veranderd, want teleurgesteld blijven had geen zin."

Cercle Brugge
Ueda merkte de afgelopen maanden dat het verschil tussen Feyenoord en zijn oude club Cercle Brugge groot is. "Feyenoord is een grote club en de voorzieningen zijn totaal anders dan die van Cercle Brugge. De spelers en inhoud van de training zijn totaal verschillend. Ook heeft Feyenoord modernere technologie. Het is op vele vlakken een stuk technischer. Dat is de indruk die ik krijg van mijn eigen trainingen."

Ook tijdens de wedstrijden ervaart hij een groot verschil. "De passie van de fans en het aantal mensen in het stadion is gelijk te merken. Volgens mij zijn alle stadions groter dan in België. Ik vind de Feyenoordsupporters echt geweldig. Daardoor voelt het ook als een grote en belangrijke club."

Delen

Reacties

Hopelijk de volgende topper.
Instelling bij een jap, hoef je niet aan te twijfelen.