dordrecht-t-zand-uitgeschakeld-play-offs

Instagram @shilohtzand

Series

Verhuurde Feyenoorders: Dordt en Jansen uitgeschakeld in play-offs, Pedersen degradeert

Stan

In veel competities werd het afgelopen weekend de laatste speelronde gespeeld, terwijl in de Keuken Kampioen Divisie de play-offs om promotie en degradatie al volop in gang zijn. Met de uitschakeling van FC Dordrecht en De Graafschap is voor de meeste huurlingen het seizoen voorbij en dus werpt 1908.nl nog één keer een blik op de Feyenoord-huurlingen van dit seizoen.

Ramon Hendriks: Vitesse – Ajax (2-2)
Voor Vitesse wachtte afgelopen weekend een laatste toegift na 35 jaar Eredivisie. Waar de Arnhemmers voorlopig in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen zullen zijn, mocht het zondag in de Eredivisie nog een keer opdraven tegen een club die een ook een rampzalig seizoen beleefde: Ajax. Sinds Vitesse door een puntenstraf van 18 punten degradatie niet meer kon ontlopen speelt het allerminst als een team dat kansloos zou moeten afdalen. Ook tegen de bezoekers uit Amsterdam kwam de ploeg goed voor de dag en komt het zelfs twee keer op voorsprong via Amine Boutrah en Kacper Kozlowski. Het is echter oud-Feyenoorder Steven Berghuis die diep in de blessuretijd de eer redt voor Ajax en zo na de 1-1 van Josip Sutalo in de eerste helft, de 2-2 maakt. Ramon Hendriks kan zijn teleurstellende huurperiode bij Vitesse dus niet beëindigen met een overwinning en zal zich na de vakantie weer melden bij Feyenoord. Het is nog niet bekend waar de toekomst ligt van de centrale verdediger. Mits hij bij het begin van de voorbereiding nog onder contract staat in Rotterdam, zal hij daar oud-ploeggenoot Anis Hadj Moussa treffen.

Lennard Hartjes & Mimeirhel Benita: Feyenoord – Excelsior (4-0)
Excelsior nam het zoals bekend dit weekend op tegen Feyenoord, in een laatste poging deelname aan de play-offs voor degradatie/promotie af te wenden. Daarvoor was het wel afhankelijk van het resultaat van concurrent RKC in de wedstrijd tegen PSV. De Waalwijkers verloren met 3-1 van de kersverse kampioen, waardoor Excelsior theoretisch gezien de 16e plek had kunnen verlaten. In de stadsderby tegen Feyenoord golden de Kralingers echter als figuranten in het afscheidsduel van Arne Slot en werd er kansloos met 4-0 verloren. Voor basisklant Mimeirhel Benita betekent de verliespartij tegen zijn eigenlijke werkgever, dat hij nog minstens twee wedstrijden voor de boeg heeft met Excelsior in de play-offs. Woensdag om 18:45 moet de ploeg van Marinus Dijkhuizen alweer aan de bak tegen ADO Den Haag en zal een eerste stap richting lijfsbehoud moeten worden gezet.

Patrik Wålemark: Sparta - Heerenveen (2-1)
Voor sc Heerenveen is het seizoen geëindigd in stijl: tegen Sparta Rotterdam, dat normaal gesproken een concurrent zou moeten zijn om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal, werd redelijk inspiratieloos met 2-1 verloren. Een laat doelpunt van de Poolse Paweł Bochniewicz bood het tegenwicht tegen de Sparta-treffers van Neghli en Lauritsen, maar kon een verliespartij niet voorkomen. Wålemark eindigt zo met Heerenveen op een voor de Friezen teleurstellende 11e plek. Volgend seizoen zal Feyenoord-icoon Robin van Persie voor de groep staan in het Abe Lenstra Stadion, die oud-ploeggenoot Kees van Wonderen aflost. Waar Wålemark komend jaar zal spelen, staat nog niet vast. De Zweed gaf na het duel met Sparta aan in principe terug te keren in Rotterdam en dat de tijd zal leren wat er daarna zal gebeuren.  

Thijs Jansen: De Graafschap – ADO (2-3); ADO – De Graafschap (2-2) 
In de Keuken Kampioen Divisie werd de laatste speelronde al eerder afgewerkt en dus was het afgelopen week tijd voor de play-offs voor promotie. Daarin nam De Graafschap het in twee duels op tegen ADO Den Haag voor een plek in de halve eindstrijd. Het eerste duel werd dinsdagavond om 21:00 uur gespeeld in Doetinchem. De thuisploeg opende na een krap kwartiertje de score door een hard schot van ex-Mancunian Alexander Büttner. Het is de opmars voor een spectaculaire wedstrijd waarin doelman Thijs Jansen na een half uur voor het eerst moet vissen als Amir Absalem namens ADO voor de gelijkmaker tekent. Na rust krijgt de gehuurde Feyenoord-goalie nog twee goals om de oren als Daryl van Mieghem namens de Hagenezen eerst profiteert van geklungel in de achterhoede van De Graafschap en Jansen een paar minuten later net te kort komt bij een inzet van Alex Schalk. Ver in de blessuretijd verschaffen De Superboeren zich toch nog een iets betere uitgangspositie als Jeffry Fortes mag aanleggen voor een strafschop na een handsbal van Absalem. De aanvoerder schiet raak en bepaalt de eindstand daarmee op 2-3.

Zaterdagavond staat de return gepland in de Hofstad, waar De Graafschap door twee doelpunten van Schalk in de eerste helft promotie al lijkt te kunnen vergeten. Tot overmaat van ramp wordt de wedstrijd direct na rust ook nog tijdelijk gestaakt als supporters van de club uit Doetinchem vuurwerk op het veld gooien. Na de hervatting zijn het juist de spelers van trainer Jan Vreman die voor vuurwerk zorgen en zo de spanning terugbrengen: eerst is het ‘Seun van God’ Ralf Seuntjes die de 1-2 maakt, waarna Jeffry Fortes al snel de stand gelijktrekt. De Graafschap heeft dan nog één doelpunt nodig om een verlenging uit het vuur te slepen en krijgt daarbij hulp van scheidsrechter Alex Bos. De arbiter geeft Absalem na doorspelen na een fluitsignaal wel een hele makkelijke tweede gele kaart, waardoor ADO de wedstrijd moet afmaken met een man minder. Ondanks de man-meer-situatie en een zinderend slotakkoord slagen De Superboeren echter niet meer in om te scoren en dus is de ploeg veroordeeld tot nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Of dat ook voor Jansen geldt, moet nog blijken. De doelman zal in eerste instantie terugkeren bij Feyenoord, waar hij met op dit moment nog Justin Bijlow en Timon Wellenreuther voor zich, weinig perspectief heeft op speeltijd.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: FC Emmen – FC Dordrecht (2-2); FC Dordrecht – FC Emmen (0-1) 
Ook FC Dordrecht trad afgelopen week aan in de play-offs. De verrassende nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie nam het dinsdag in de heenwedstrijd op tegen FC Emmen, dat een aantal plekken lager staat. Op papier was Dordt dan ook de favoriet en dat bleek ook op het veld: de ploeg van Michele Santoni had het overwicht en creëerde via onder anderen Ilias Sebaoui een aantal gevaarlijke kansen. Toch komt de ploeg op de Meerdijk op achterstand nadat uitgerekend KKD Talent van het jaar Shiloh ’t Zand de bal te kort terugspeelt richting doelman Plogmann en zo de 1-0 voor Emmen inleidt. Als snel daarna wordt de stand via een prachtige aanval, waarbij zowel ’t Zand als Korede Osundina betrokken zijn, en een doelpunt van aanvoerder Suray gelijkgetrokken. Kort voor rust komen De Schapekoppen echter weer op een knullige manier op achterstand als Plogmann knap redt, maar de bal zo in de voeten tikt van Vicente Besuijen, die deze in de goal frommelt. In de tweede helft gaat Dordrecht met de inmiddels ingevallen Antef Tsongui op zoek naar de 2-2, en die vindt het al snel: het is de andere invaller Ilias Bronkhorst die als rechtsback mee opkomt en vijf minuten na rust trefzeker is. In het restant van het duel komen beide ploegen niet meer tot scoren en dus ligt alles nog open voor de terugwedstrijd.

Dat duel vindt op zaterdag plaats aan De Krommedijk, waar Dordrecht wederom met ’t Zand en Sebaoui begint, maar nu Tsongui aan de aftrap staat en Osundina op de bank plaatsneemt. In een gelijkopgaande wedstrijd blijft de brilstand lang op het bord staan, totdat Besuijen als een duveltje uit een doosje de bal vlak voor tijd in het Dordtse doel schiet. Zo trekt Emmen aan het laatste eind en eindigt het succeseizoen van FC Dordrecht toch nog met een kleine teleurstelling. Desondanks kunnen de Feyenoord-huurlingen met opgeheven hoofd afscheid nemen van de club waar ze zich meer dan hebben laten zien. Sebaoui, Tsoungui en ’t Zand zullen zich zeer waarschijnlijk mogen tonen aan de nieuwe trainer van Feyenoord als de voorbereiding begint, al zitten er ook meerdere ploegen uit de Eredivisie op het vinkentouw voor het drietal. Osundina zal volgend seizoen naar verwachting nog meer ervaring op mogen doen met een nieuwe verhuurperiode.

Tidjany Touré: Estrela Amadora - Gil Vicente (1-0)
Ook in Portugal stond afgelopen weekend de laatste speelronde op het programma en dus beleefde Tidjany Touré zijn voorlopig laatste wedstrijd met Gil Vicente. Daarin is Estrela Amadora de tegenstander, die na een kwart wedstrijd op voorsprong komt. Het uitspelende Vicente kan ook met invaller Touré die achterstand niet meer voorkomen en verliest zijn laatste wedstrijd zo met 1-0. In de slotminuten is er nog wel spektakel als er een vechtpartij plaatsvindt en er bij beide ploegen een speler een rode kaart ontvangt. Touré heeft in Rotterdam-Zuid nog een eenjarig contract, maar de kans is groot dat hij na dit seizoen definitief de overstap maakt naar Vicente, dat de Fransman over wil nemen.

Ezequiel Bullaude: Central Córdoba – Boca Juniors (2-4)
Ezequiel Bullaude zat in de met 2-4 wedstrijd van Boca Juniors tegen Central Córdoba weer eens niet bij de selectie. De Argentijnse middenvelder is bij de club uit zijn geboorteland op een zijspoor geraakt, waardoor Boca de koopoptie die in de huurdeal met Feyenoord is opgenomen vermoedelijk niet zal gaan lichten. Het team uit Buenos Aires zal nog een aantal keren in actie komen voordat Bullaude op 30 juni terugkeert in Rotterdam, maar de vraag is of hij in die wedstrijden nog minuten zal maken. Ook is nog niet bekend wat de plannen van Feyenoord zijn met hem.

Neraysho Kasanwirjo: Rapid Wien – Harberg (0-3)
Tegen TSV Hartberg keerde Neraysho Kasanwirjo na blessureleed terug in de basisopstelling. In een duel waarbij voor Rapid Wien nauwelijks meer iets op het spel stond speelde de Feyenoord-huurling als linksback. De multifunctionele verdediger stond dit seizoen daarmee op alle plekken in de Weense achterhoede. Kasanwirjo kon zijn ploeg echter niet helpen aan een overwinning: Rapid gaat in eigen huis met de 0-3 ten onder tegen Hartberg. Voor de stand maakt het niks meer uit. Beide ploegen eindigen weliswaar met evenveel punten, maar de club uit de Oostenrijkse hoofdstad beschikt over een veel hoger doelsaldo en plaatst zich zo voor de voorrondes van de Europa League. Kasanwirjo zal dan niet meer van de partij zijn en keert terug bij Feyenoord. Hij heeft zich bij Rapid goed kunnen ontwikkelen, maar zal volgend seizoen in De Kuip de nodige concurrentie ondervinden op zijn vertrouwde rechtsbackpositie.

Marcus Pedersen: Sassuolo – Cagliari (0-2)
De laatste speler is Marcus Pedersen, die aan het begin van het seizoen bij de huurovereenkomst met Sassuolo eigenlijk niet meer terug werd verwacht bij Feyenoord. Zijn nieuwe Italiaanse club eindigde doorgaans in de middenmoot en handhaving dit seizoen zou betekenen dat Pedersen voor een verplichte transfersom van zes miljoen moest worden overgenomen. Het liep echter anders voor Sassuolo, dat het hele seizoen al vecht tegen degradatie. Zondag moesten de groen-zwarten die strijd definitief staken na een 0-2 verliespartij tegen degradatierivaal Cagliari. Sassuolo degradeert en dus keert Pedersen, tegen Cagliari nog invaller, volgend seizoen terug bij Feyenoord. Of de Noor ook daadwerkelijk in aanmerking komt voor speeltijd bij de Rotterdammers zal afhankelijk zijn van de nieuwe trainer.

Delen

Reacties

Toch bizar dat Pedersen weer terug komt.
Maargoed kunnen hem goed gebruiken gezien Geert wel zal vertrekken.

Read ook lekker de kans geven ondanks z'n jonge leeftijd.
Pedersen wil zelf (als ik goed lees) een nieuwe uitdaging. Dus die zullen we niet meer in een Feyenoord shirt gok ik.
Ben echt benieuwd naar Kasanwirjo, uit de rapporten lees je wekelijks terug dat die jongen het goed doet en zich uitstekend ontwikkeld heeft. Daarnaast is het fijn om zo'n multifunctionele speler in de selectie te hebben komend jaar.
Read heeft nog niks laten zien op het hoogste niveau (1 invalbeurtje) en Kasanwirjo is gewoon heel nuttig omdat die zo no multifunctioneel is. Volgend jaar beide kansen geven, maar vergeet niet dat Read pas 17 is.
Bedankt voor deze overzichten dit seizoen!