VK-Sportphoto

Series

Verhuurde Feyenoorders: Hartjes trefzeker

Rokus1908

In deze rubriek brengt 1908 in kaart hoe de verschillende Feyenoord-huurlingen presteren bij hun tijdelijke werkgevers. Een aantal van hen liet dit weekend een sterk optreden noteren. Lennard Hartjes was de uiblinker van het weekend door een goal te maken voor Roda JC. Daarnaast keerde Francesco Antonucci na lang blessureleed weer terug in de wedstrijdselectie van FC Volendam.

• Lennard Hartjes: Roda JC Kerkrade-FC Dordrecht (1-0) & Roda JC Kerkrade-PEC Zwolle (1-2)

Lennard Hartjes nam het dit weekend op vrijdagavond met Roda op tegen het FC Dordrecht van Aliou Baldé. De verdedigende middenvelder is in Kerkrade een onbetwiste basisklant en speelde weer een goede wedstrijd. Hartjes kwam in het duel zelfs nog tot een grote kans, die hij net naast schoot. Op maandagavond was koploper PEC Zwolle de tegenstander in het Parkstad Limburg Stadion. Hartjes liet in dit duel zijn eerste treffer voor de Limburgers noteren. Op aangeven van ex-Feyenoorder Dylan Vente kon Hartjes namelijk de 1-2 binnentikken. Eén van de Zwolse doelpuntenmakers was Feyenoord target Thomas van den Belt.

• Aliou Baldé: Roda JC Kerkrade-FC Dordrecht (1-0)

Aliou Baldé stond dit weekend weer in de basis bij FC Dordrecht. De Senegalese buitenspeler werd afgelopen weekend in verband gebracht met overstap naar het Zwitserse FC Lausanne-Sport maar komt voorlopig nog in actie voor De Schappenkoppen. Baldé speelde in Kerkrade geen bijzondere wedstrijd en werd na 63 minuten naar de kant gehaald.

• Denzel Hall: VVV Venlo-ADO Den Haag (0-0)

Denzel Hall speelde de gehele wedstrijd voor het ADO Den Haag van Dick Advocaat tegen VVV Venlo. De rechtsback speelde, zoals wel vaker dit seizoen, een erg degelijke wedstrijd. Hall kwam in het duel tot maar liefst tien onderscheppingen, mede waardoor het Haagse doel schoon bleef. Vorige week leverde Hall zijn sterke spel hem zelfs een plekje in het team van de week van de Keuken Kampioen Divisie op.

• Naoufal Bannis: FC Eindhoven-Heracles Almelo (1-0)

Naoufal Bannis speelde vanaf de aftrap bij FC Eindhoven in het duel tegen Heracles. In de ploeg van het goed draaiende FC Eindhoven kwam de spits helaas niet tot scoren waardoor hij blijft staan op zes doelpunten dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Bannis kwam nog wel tot drie schoten waarvan er één op doel ging.

• Thijs Jansen: PEC Zwolle-TOP Oss (4-1)

Het TOP Oss van doelman Thijs Jansen beleefde een zware avond tegen koploper PEC Zwolle. Desondanks keepte Jansen weer een uitstekende wedstrijd bij de huidige nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie. Bij de tegendoelpunten viel de goalie weinig te verwijten, ook verrichte hij maarliefst zeven reddingen waardoor de uitslag op ‘slechts’ 4-1 bleef steken.

• Marouan Azarkan: Excelsior-Ajax (1-4)

Marouan Azarkan speelde in de punt van de aanval 84 minuten mee bij Excelsior tegen Ajax. De Marokkaanse Nederlander speelde een sterke wedstrijd door een belangrijke rol te spelen in enkele vlijmscherpe counters van de Rotterdammers. De ploeg uit Kralingen vergat zichzelf te belonen met meer doelpunten, waarna Ajax in de tweede helft verder weg kon lopen van Excelsior. Azarkan maakte als enige spits veel vuile meters en werd vervolgens in de slotfase naar de kant gehaald.

• Francesco Antonucci: FC Volendam-FC Groningen (3-2)

Francesco Antonucci maakte voor het eerst sinds 8 augustus 2022 weer zijn opwachting in de wedstrijdselectie van FC Volendam. In de absolute degradatiekraker tegen FC Groningen mocht Antonucci nog zeven minuten invallen, waardoor zijn rentree na een lange liesblessure een feit was.

• Robert Bozenik: Boavista-Portimonense (4-2)

Robert Bozenik lijkt op een dood spoor te zitten bij het Portugese Boavista. In het duel tegen Portimonense bleef de Slowaakse spits het gehele duel op de bank. In de Liga Portugal speelde Bozenik dit seizoen 548 minuten waarin hij één goal wist te maken.

• Christian Conteh: Munich 1860-Dynamo Dresden (1-2)

Christian Conteh begon in de wedstrijd van Dynamo Dresden tegen Munich 1860 in de basis. De vlugge buitenspeler kon zich niet onderscheiden doormiddel van doelpunten of assists. Na 67 minuten werd Rocketman Conteh naar de kant gehaald bij het treffen in de Duitse 3. Liga