Bevestigd
Bassett

VK Sportphoto

Nieuws

Zaakwaarnemer: "Cole blijft waarschijnlijk in Nederland"

FeyenoordTM

Recentelijk werd duidelijk dat Colorado Rapids de huur van Cole Bassett in januari kan trekken. De middenvelder, die begin 2022 door Feyenoord voor 1.5 seizoen werd gehuurd werd inclusief koopoptie, komt dit seizoen uit voor Fortuna Sittard.

In Sittard kwam Cole Bassett vooralsnog niet aan spelen toe. Hij maakte tot nu toe slechts 102 minuten in het shirt van Fortuna, waarvan afgelopen weekend 10 tegen FC Volendam. Eerder dit seizoen speelde hij 7 minuten met Feyenoord mee in de met 2-5 gewonnen uitwedstrijd bij Vitesse.

Colorado Rapids overweegt om Bassett terug te roepen naar Amerika. UEFA reglementen maken dit mogelijk, omdat de MLS en de eredivisie niet gelijk lopen. Navraag van 1908.nl leert dat dit echter voorlopig niet aan de orde is.

"Het is aannemelijk dat Cole gewoon in Nederland blijft", bevestigt zijn zaakwaarnemer. Bassett blijft zich daarmee dit seizoen focussen op speeltijd met Fortuna Sittard.

Na het einde van het seizoen beslist Feyenoord of het de koopoptie op Bassett zal lichten. Tegen die tijd zien de Rotterdammers waarschijnlijk Sebastian Szymański vertrekken, mits de vrij hoge koopoptie op hem niet gelicht zal worden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

V8nd 6 miljoen voor Bassett (in verhouding voor wat je er voor krijgt) een 10x hoger bedrag dan 9 voor szimanski.

Szimanski gewoon kopen dat geld krijg je dubbel en dwars vanzelf weer terug.. niet weer dezelfde fout maken als met Ziyech
Denk dat Slot niet zo houdt van meer extravagante spelers met een eigen mening.
Snap de laatste zin niet.Mits of niet weg. Laat ff weten
Nou die koopoptie is geloof ik 9 a 10miljoen als hij presteert en feyenoord heeft die 10 miljoen dan kunnen ze hem overnemen.
Nou die koopoptie is geloof ik 9 a 10miljoen als hij presteert en feyenoord heeft die 10 miljoen dan kunnen ze hem overnemen.
Had wel meer verwacht van Basset. Lijkt me ook een prima speler van wat hij heeft laten zien.

Szymanski moeten ze gewoon de keiharde pegels voor neerleggen even.
Bassett zal denk ik niet gekocht worden door Feyenoord. Komt niet aan de bak bij Fortuna dan houdt het wel op.
Leek me in eerste instantie wel een aardige speler.
Is 1 goede speler gehaald in winterstop de rest is gewoon mislukt.
Benieuwd wat Feyenoord aan het eind van het seizoen gaat doen. Geld voor Szymanksi zal er alleen kunnen zijn bij goede verkopen óf ver komen in de Europa League. Begin komend seizoen zal alleen Bullaude direct inzetbaar zijn, misschien Dilrosun op 10 al viel dat laatste wedstrijden ook niet mee. Let's see what happens. Beetje meer ervaring erbij zal ook wel lekker zijn.
Kan zeker interesse komen voor Hancko als hij zo doorgaat en ook Geertruida, moet nog zien of hij wil verlengen. Zo niet dan zal hij verkocht moeten worden.
Kokcu zal ook belangstelling voor zijn.
De oorlog zou ook nog wel een rol kunnen spelen in een evt transfer van Szymanski lijkt mij. Ziet er niet naar uit dat dat voor de zomer afgelopen is, en de vraag is dan of het überhaupt mogelijk is om 9/10 miljoen over te maken naar een Russische club (of het moet via zo’n dubieuze constructie zijn zoals bij PSV/Til). Andere optie zou ook nog kunnen zijn dat de UEFA de mogelijkheid van transfervrij huren verlengt of uitbreid tegen die tijd.
Ik denk dat Szymanski te duur gaat worden voor Feyenoord
Bassett is echt wel goed, hoor. Moet alleen wennen aan Nederlandse tactieken/snelheid van het spel etc.
Het grootste probleem is dat Ultee het in hem zag zitten en die binnen 2 weken nadat Cole erheen ging op straat stond.

Vond hem 1 van de weinige lichtpuntjes in de voorbereiding.
Ik vind Basset zwaar tegenvallen. Mist zoveel dingen wat een middenvelder moet hebben: body, handeling snelheid, techniek, comfortabel aan de bal en dan kan ik nog wel even doorgaan. Als we als Feyenoord een hoger niveau willen bereiken gaan spelers als Basset ons daar niet bij helpen daarom zou ik die koopoptie niet lichten.