pierre-van-hooijdonk-2

Nieuws

"Zoals PSV, misschien kan Feyenoord dat nu ook doen"

Dennis

Nu de ontknoping van het seizoen nadert, wordt er al voorzichtig naar volgend seizoen gekeken. Naar verluidt staan meerdere sterkhouders van Feyenoord in de belangstelling van grote Europese clubs. Een grondige vernieuwing van de basiself ligt daarmee op de loer. “Op het moment dat je vijf spelers weg doet, dan denk ik dat Feyenoord een probleem heeft”, zegt Pierre van Hooijdonk daarover bij NOS.

Toch denkt de oud-Feyenoordspits dat het zo’n vaart niet hoeft te lopen. “Ik denk niet dat Feyenoord vijf spelers weg hoeft te doen.” Volgens Van Hooijdonk komt dat door de vernieuwde financiële positie van de Rotterdamse club. “Feyenoord zit er een andere situatie dan vijf jaar geleden. Ze gaan nu voor de tweede keer op rij Champions League spelen. De inkomsten daarvan zijn gegarandeerd, dus je kan ook wat meer doen richting spelers.”

Het Feyenoordicoon wijst als voorbeeld naar Eindhoven. “PSV heeft een aantal jaren achter elkaar laten zien dat zij de sterkhouders wisten te verleiden tot het verlengen van contracten. Daar verlengden ze met één jaar en tegen een mooie som aan tekengeld voor de speler. Binnen een jaar werden ze daarna verkocht. Misschien kan Feyenoord dat nu ook doen, want je zal toch volgende seizoen met een representatief elftal de Champions League in moeten gaan.”

Geertruida
Ondanks dat meerdere basisspelers kunnen rekenen op interesse uit grote voetballanden, denkt Van Hooijdonk dat vooral het eventuele vertrek van één man een aderlating zal betekenen. “Geertruida, want dat is een speler die op drie posities een volwaardige basisspeler kan zijn. Als rechter centrale verdediger, als rechtsback en als controlerende middenvelder”, zo besluit Pi-Air.

Delen

Reacties

Geertruida speelde weer heerlijk gisteren, wat n baas 💪
Uiteraard moet je een aantal spelers verkopen maar zeker geen vijf basisspelers. Idealiter is 3 à max 4 basisspelers en daarnaast nog een aantal bankspelers. Dan houdt je het geraamte zoveel mogelijk in stand waarbij je tav je bank juist stappen kan maken. Als je in de zomer Geertruida, Wieffer en Gimenez verkoopt heb je meer dan genoeg inkomsten erbij om daar gerichte aankopen voor te doen. Neem daarbij afscheid van Ali, Trauner en wellicht Bijlow en je kan je bank ook nog een enorme impuls geven. Als je ziet wat er aan verhuurde spelers nog terug komt..... daar moet je ook minimaal de helft van verkopen. Zit je zo op een stuk of 10 waar je afscheid van moet nemen.
Ik zou niet eens erg vinden als 5 spelers weggaan. Want het jaar voor ons kampioensjaar ging volgens mij 7-8 basisspelers weg?
Nieuwe frisse spelers die weer nieuwe elan brengen. Ben ik voorstander van!

Geertruida, Hancko, Hartman, Wieffer en Gimenez zijn gewoonweg niet meer te houden.
Eventueel nog Trauner, Bijlow en Timber (bij heel mooi bod, want contract tot 2026).
En dan met z’n allen schelden als wij na 5 wedstrijden 5e staan.
Eens met Kaisz, tijd voor verversing van de selectie. De selectie heeft wat nieuwe prikkels en vernieuwing nodig. Ik zou misschien wel Trauner behouden als ervaren backup achter onze centrale verdedigers, gezien je ook niet zoveel meer zal overhouden aan een eventuele transfer en een vervanger waarschijnlijk duurder zal zijn.
Dat is nou iets wat je nooit moet doen! Scoutingslijst in orde hebben en daarnaast hebben jongens als Beelen, Milambo en Sauer ook de nodige minuten gemaakt (Zechiel en Read komen er ook aan). Die jongens kan je aankomend seizoen inpassen. Daarnaast heb je ook nog Ivanusec, Stengs, Zerrouki en Ueda.
Denk juist dat Wieffer het lastigst te vervangen is.