dessers sinisterra

VK Sportphoto

Nieuws

Dessers over Slot: "Blijf fit, dan gaan we knallen"

Van de redactie

Spelers en oud-spelers lopen weg met Arne Slot als trainer. Jens Toornstra vertelde dat Slot de beste trainer is waarmee hij heeft gewerkt, en Orkun Kökcü koppelde zijn progressie als speler onlangs aan de komst van de trainer. Ook Cyriel Dessers heeft Slot hoog zitten, zo vertelt hij in NRC. Ondanks dat de spits niet altijd kon rekenen op een basisplaats.

“Hij weet een speler aan boord te houden die anders misschien mentaal afhaakt, zegt de huidige speler van Cremonese. “Hij heeft mij altijd vertrouwen gegeven, zelfs op de momenten dat ik niet speelde was hij eerlijk en open.” 

Als voorbeeld memoreert Dessers aan het moment dat hij het even niet meer zag zitten bij Feyenoord. Na een goed optreden hoopt de spits op een basisplaats in de laatste wedstrijd voor de winterstop eind 2021 tegen SC Heerenveen. “Dit is mijn moment”, is zijn hoopvolle verwachting. Het is echter Bryan Linssen die start en niet hij. De gehuurde spits is teleurgesteld en valt kort voor tijd nog in. “Het was ijskoud, mijn voeten bevroren. Ik viel heel slecht in. Ik zat echt in de put”. Slot bespeurt zijn onvrede na afloop en roept hem onderweg naar Rotterdam bij zich in de bus. In gesprek maakt de spits van zijn hart geen moordkuil. “Ik ben super teleurgesteld, ik wil mij zo graag laten zien”.

Slot neemt de tijd en legt uit dat hij en Linssen beide goed bezig zijn. Dat dit voor een moeilijke keuze zorgt. “Door een rustig, open, nuchter gesprek te voeren heeft hij mij laten inzien hoe het zat”, zegt Dessers. “Hij zei: ga op vakantie, maak even je hoofd leeg, geniet ervan, zorg dat je fit blijft, dan gaan we de komende periode knallen en weet ik zeker dat er mooie momenten voor jou gaan komen”. Dat busgesprek gaf Dessers weer energie voor de toekomst. “Op dat menselijke vlak is hij ook een heel goede coach.” 

Ook speltechnisch is Dessers onder Slot een betere voetballer geworden. De trainer vond dat hij als meest vooruitgeschoven pion meer druk moest uitvoeren op de bal. De spits deed volgens Slot te weinig wanneer de tegenstander de bal het middenveld inspeelde. Dessers moest dan druk zetten in de rug van de middenvelder. “Ik denk dat ik daarin een goede evolutie heb gemaakt dankzij hem.”

Uiteindelijk was Dessers van grote waarde in het seizoen. Met name ook door het hoog druk zetten. De keepers van Union Berlin, Slavia Praag en Olympique Marseille bezweken onder zijn diepgaande pressing, met een schitterende campagne in de Conference League tot gevolg. 

Delen

Reacties

Beste trainer die ik heb meegemaakt (1990)
We wisten het al: Beste trainer sinds Happel.