yv2024310yv2024310a1c03514

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Verdediging staat ook tegen Heracles als een huis

Stan

Vorige week kwam er door doelpunten van FC Groningen en PSV een einde aan de indrukwekkende reeks wedstrijden zonder tegendoelpunt van Feyenoord op eigen bodem. Dat het houden van de nul geen unieke prestatie is voor de ploeg van Arne Slot bleek zondagavond maar weer eens in het duel tegen Heracles. Door de sterke prestaties van Timon Wellenreuther, Thomas Beelen en Dávid Hancko hielden de Rotterdammers hun doel al voor de 13e keer dit seizoen schoon. 

Dat aantaal heeft Feyenoord voor een groot deel te danken aan Wellenreuther. De Duitser hield inmiddels vaker de nul dan Justin Bijlow (7 om 6) en doet in Nederland qua 'clean sheet-percentage' enkel onder voor Walter Benítez van PSV. De Eindhovenaren zijn tevens koploper als het gaat om het aantal wedstrijden zonder tegendoelpunten. Tegen Heracles hoefde Wellenreuther zich niet bijzonder in te spannen, maar stond hij er wel toen de uitploeg via Bryan Limbombe en Ruben Roosken twee maal dicht bij een doelpunt was. Het levert de goalie, die niet meer weg te denken is uit deze rubriek, wederom een mooi cijfer op: een 8,0. 

Een doelman heeft natuurlijk ook een goede verdediging voor zijn neus nodig. In het geval van Feyenoord en Wellenreuther bleek die zondag weer solide. Het koppel Beelen-Hancko, dat ontstond na de blessure van Gernot Trauner, lijkt in het hart van de verdediging al jaren samen te spelen en houdt Feyenoord iedere wedstrijd verdedigend en opbouwend op de been. Ook voor het duo is het zeker niet de eerste keer dat ze door Het Legioen tot de uitblinkers worden gerekend. Voor hun wedstrijd tegen Heracles ontvangen Beelen en Hancko respectievelijk een 7,9 en 7,8. 

Ook Luka Ivanušec kon de supporters afgelopen speelronde bekoren. De Kroaat komt de afgelopen wedstrijden steeds beter in zijn spel en liet tegen Heracles zien de schroom van zich afgegooid te hebben. Hij liet die De Kuip opveren met een aantal technische passeerbewegingen en passes, en leverde met buitenkant rechts de assist op de openingsgoal van Yankuba Minteh. Het goede spel van de buitenspeler geeft 3860 stemmers, die hem met een 7,7 beoordeelden, hoop: "Ivanusec begint eindelijk een beetje te laten zien waarom we blij waren dat hij kwam", laat 1908.nl-gebruiker wimH dan ook weten. 

Beoordelingen Feyenoord vs Heracles Almelo

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
8,0
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,3
Thomas Beelen Thomas Beelen
7,9
Dávid Hancko Dávid Hancko
7,8
Q. Hartman Q. Hartman
7,3
Quinten Timber Quinten Timber
6,7
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
6,5
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,1
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
7,4
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
7,4
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
7,7
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
6,7
Igor Paixão Igor Paixão
7,5
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,9
Ayase Ueda Ayase Ueda
6,1
A. Milambo A. Milambo
6,6

Delen

Reacties

Off topic: hoorde dat Sydney H benaderd is voor overstap ….
We geven niet al te veel weg, en ondertussen zorgen Hancko en Geertruida met hun aanvallende impulsen ervoor, dat onze aanvallers iets beter in hun spel komen en hiervan lijken te profiteren. Dat doelpunt van Santi tegen Psv en die goal van Minteh gisteren, zijn daar mooie voorbeelden van.
Toch drie levensgrote kansen voor Heracles in de eerste helft.
Eens. Doet het elke keer uitstekend als hij er moet staan.
Sowieso. Hij is niet blessure gevoelig en in bepaalde situaties beter dan Bijlow. Ik zou hem eerste keeper maken en Bijlow verkopen. Gaat Weelenreuther terug naar de bank ben je hem in de zomer kwijt dat geef ik je op een briefje