yv2023730yv2023730a1b09255

VK Sportphoto

Nieuws

Lof voor Geertruida: "Hij kan op drie posities volwaardig basisspeler zijn"

Stan

Lutsharel Geertruida heeft zich de laatste seizoen onmisbaar gemaakt voor Feyenoord. De multifunctionele verdediger is niet meer weg te denken uit het elftal van Arne Slot, maar lijkt komende zomer onhoudbaar voor de Rotterdammers. Bij NOS Studio Voetbal klinkt veel lof voor het spel van 23-jarige Feyenoorder. 

"Misschien wel Geertruida", antwoort Pierre van Hooijdonk als hem gevraagd wordt welke speler Feyenoord bij een vertrek het meest zal gaan missen. "Hij is een speler is die gewoon op drie posities volwaardig basisspeler kan zijn. Als rechter centrale, als rechtsback en als controlerende middenvelder."

Ibrahim Afellay, assistent-trainer onder Robin van Persie bij Feyenoord Onder 18, sluit zich aan bij zijn collega-analist. "Geertruida is gewoon wel echt je sterkhouder. Is ook na Gimenez de speler met de meest goals, terwijl hij eigenlijk al rechtsback staat geposteerd. Maar die man speelt altijd naast Gimenez. Hij is heel erg veelzijdig en kan eventueel ook als controlerende middenvelder en centrale verdediger spelen. Ik denk als deze jongen ook nog minuten gaat maken op het EK, dat er wel een grote kans is dat hij een transfer gaat maken.”

Rafael van de Vaart is vooral te spreken over de dreiging die Geertruida heeft in het vijandelijke strafschopgebied. "Ik heb met Nigel de Jong samengespeeld en dat was ook zo’n type. Die ging de zestien in en die bal kwam altijd bij hem terecht. Dat heeft Geertruida ook altijd. Supergoed natuurlijk, geweldige speler."

Andere situatie voor Feyenoord
Vorige zomer verkaste Geertruida al bijna naar het Duitse RB Leipzig en uitgaande transfer van de viceaanvoerder lijkt na dit seizoen dan ook niet meer te voorkomen. De kans is echter groot dat er naast Geertruida nog meer belangrijke spelers vertrekken bij Feyenoord, ziet ook Van Hooijdonk. "Op het moment dat je vijf basisspelers wegdoet, denk ik dat je als Feyenoord altijd een probleem hebt. Maar ik denk ook niet dat Feyenoord er vijf weg hoeft te doen. Feyenoord zit in een andere situatie dan dat het vijf jaar geleden zat. Ze gaan nu voor de tweede keer op rij Champions League spelen. De inkomsten daarvan zijn gegarandeerd. Dus je kan ook wat meer doen naar je spelers toe."

"We hebben bij PSV een aantal jaren achterelkaar gezien dat zijn hun sterkhouders wisten te verleiden tot het verlengen van het contract met één jaar", gaat de oud-spits van de Rotterdammers verder. "Die kregen een mooie som aan tekengeld en werden het jaar daarop verkocht. Misschien kan Feyenoord dat nu ook wel zo doen. Je zal toch met een representatief elftal die Champions League in moeten."

Delen

Reacties

Is er al iets bekend over een eventuele contract verlenging??
Zo gauw ik iets hoor, laat ik het weten…