Primeur Bevestigd
Sebaoui contractverlenging

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Contractverlenging Sebaoui • It's happening!

Bombarda

Feyenoord is dit weekend tot een akkoord gekomen met Ilias Sebaoui. De 22-jarige Marokkaanse Belg gaat zijn tot medio 2025 doorlopende contract openbreken en verlengen.

Sebaoui gooide het afgelopen seizoen op huurbasis hoge ogen bij FC Dordrecht. De Schapenkoppen, waar de Rotterdammers een jaar geleden een hernieuwde samenwerking mee aangingen, eindigde verrassend vierde in de Keuken Kampioen Divisie.

De rechtsbenige linksbuiten wist met elf goals en zeven assists zijn steentje bij te dragen aan het succes van FC Dordrecht, wat in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie strandde tegen FC Emmen. Hij wordt begeerd door onder meer Go Ahead Eagles en Willem II, maar Feyenoord wil de speler eerst zélf aan het werk zien.

Sebaoui gaat zijn contract in Rotterdam met twee seizoenen verlengen. Het tot medio 2027 doorlopende contract krijgt daarbij ook nog een optie voor een extra jaar. Het plan met Sebaoui, die ooit het Royal Antwerp van de nieuwe clubtrainer Brian Priske zoek speelde, is helder: de linksbuiten krijgt de kans om zich te bewijzen in Rotterdam.

Dat houdt in dat hij in ieder geval de voorbereiding mee gaat draaien, om zo zijn kwaliteiten nogmaals te bewijzen tegenover nieuwkomer Priske. Mocht het uiteindelijk toch tot een transfer komen, zal dat eerder verhuur dan verkoop worden. De speler zelf is in ieder geval hongerig genoeg om in de voorbereiding vol voor zijn kansen te gaan.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Krijg binnen Feyenoord te horen dat er iemand die zich voordoet als Cindy_010 de indruk wekt dat ze inside information heeft. Feyenoord doet hier afstand van en vraagt uw medewerking door haar comments te minnen.
1908 natuurlijk de enige met kennis binnen Feyenoord👍🏼
Adam Hlozek Is dat niks voor Feyenoord heeft ook samen met priske gewerkt
13 miljoen gekost 2 jaar terug en ligt nog 3 jaar vast. Te duur gok ik.
Heeft nauwelijks gespeeld de afgelopen jaren. Wellicht huur+ optie. Mits hij bereid is om wat in te leveren voor speeltijd.
Krijg binnen Feyenoord te horen dat De Vrij interessant is bij een aannemelijk vertrek van zowel Hancko als Trauner.
Update: ze moeten daarvoor beiden vertrekken. Even ter verduidelijking. Anders kan het verkeerd geïnterpreteerd worden :)
Dat vindt Feyenoord interessant maar de Vrij heeft geen interesse
Hij heeft inderdaad meerdere opties. Ook vanuit een kapitaalkrachtigere competitie.
Zou mooi zijn. Maar zie liever Hancko blijven.
FTM meldde weken geleden al dat De Vrij naar MLS gaat
Een vertrek van zowel Hancko als Trauner is ook niet aannemelijk. Voor nu is De Vrij dus niet interessant maar wellicht kan dat dus komen zoals ik had vermeld.
Kan zijn dat ik in de war ben, maar stond hier laatst niet een bericht dat dit zo goed als kansloos leek? In elk geval heel erg goed nieuws!
Het enige goede nieuws hieraan is dat verhuurde jongens een serieuze kans blijken te hebben. Ik denk naar alle eerlijkheid niet dat hij het gaat redden bij ons, zeker niet in aanwezigheid van Ivanusec en Paixao.

Het andere goede nieuws is dus dat wij dit soort spelers gratis oppikken en voor meer doorverkopen.
Vind het wel een goede speler. Probleem voor hem is wel dat we met Paixão, Ivanusec en Sauer drie spelers hebben waarbij ook linksbuiten hun beste positie is. Speeltijd zal dus moeilijk worden. Op rechts voorlopig alleen Slory en eventueel Stengs.
Op rechts natuurlijk ook nog Moussa, maar ook dat is een vraagteken
Hadj Moussa kan heel goed onder Priske gaan spelen, in een 4-2-3-1 waar de vleugelspelers heel erg naar binnen trekken kan hij daar goed in de kleine ruimte gaan spelen. Ivanusec en Stengs zijn ook heel goed in zo'n formatie. Paixao zie ik nog wel een club voor komen en anders vanaf rechts. En Sauer moet veel minuten gaan krijgen. Sebaoui zou in zo'n compacte formatie ook goed uit de voeten komen vanaf de linkse plek of de middelste.
Denk dat er eerst middenvelders moeten gaan vertrekken voordat we weer middenvelder bij halen, we hebben ze in overvloed komend seizoen.
Leuke voetballer maar je wilt hier natuurlijk ook nog wat aan verdienen. Met 22 jaar is er nog een kans dat ze nog een stap kunnen maken in hun ontwikkeling maar dit is middelmatig niveau
Frenkie de Jong was ook iets van 21 toen hij door brak bij Ajax. Zeg nooit nooit. Maar over het algemeen is het idd vrij laat, kans niet groot dat 't een topper gaat worden
Straks heb je Ivanusec, Sauer en Sebaoui op links en Moussa, Slory en Paixao op rechts. Walemark niet meegerekend. Dan willen we nog een aankoop doen ook las ik?

Mag toch hopen dat gasten als Sebaoui, Slory en Sauer verhuurd worden dan, want zou echt zonde zijn als zij op die leeftijd voornamelijk de bank warm gaan houden. Zo’n Sauer bijvoorbeeld had toch veel meer baat gehad bij een uitleenbeurt afgelopen seizoen in plaats van die schramele minuten in het eerste of bij de O21? Kijk naar zo’n Driouech of Lammers wat een stappen je kan zetten als je maar minuten pakt op degelijk niveau.
Is juist goed geweest. Heeft veel kunnen spelen maar vooral op training kunnen ervaren waar die naartoe moet groeien.
Naja, aan de andere kant, was Hartman de speler die hij was geworden als hij aan Excelsior werd verhuurd? Lijkt me niet. Kijk maar even naar onze huurspelers de afgelopen 15 jaar. Ik tel er 1(!) die daarna wat geworden is voor Feyenoord en dat is Clasie, in 2011. Nu ook weer, Walemark, Bullaude, Hendriks mogen allen weer weg. Je kunt je afvragen hoe zinvol het echt is als je die lijst zo ziet. En dat is bij PSV en Ajax niet anders.

En je zit ook met de homegrown regel nu spelers als Geertruida, Bijlow en Lamprou (dreigen te) vertrekken. Dan kan je niet zowel Slory als Sauer verhuren. Of je moet oud-feyenoorders terughalen, maar of dat verstandig is? Lijkt me niet.
We hebben ook nog nooit zo’n sterk partnership gehad als nu met Dordt. Denk dat je het wel met me eens bent dat de verhuurperiodes van ‘t Zand, Tsoungui en Sebaoui goed uitgepakt hebben toch? Die hebben meer stappen gemaakt dan ze in onze O21 hadden gedaan.

Ben het met je eens dat het geen perfect middel is, maar het lijkt me alsnog beter dan banken. En je hebt er nu eenmaal zoveel, zes wingers waarvan vier jonkies die zich moeten ontwikkelen terwijl je maar twee plekken hebt is verre van ideaal.
Niet helemaal waar, met Excelsior hebben we in het verleden net zo'n samenwerking gehad. We hadden toen zelfs nog meer voor het zeggen. En of het ECHT goed uitpakt weten we nog niet. Wat als Sebaoui, 'T Zand en Tsoungui het ook niet redden? Dan hebben we sportief vrij weinig aan de samenwerking (financieel wel).

En over het eerste dan. Ga je werkelijk hun alle drie verhuren? Wie zet je op de bank dan? En je kan ze niet allemaal naar Dordrecht sturen. Als je ze verhuurt gaan ze mogelijk naar andere clubs en krijg je weer het riedeltje zoals ik al eerder zei en eindigen ze wellicht net als Walemark, Bassett en Hendriks. We doen alsof speeltijd altijd beter is, maar het gaat vooral op het niveau waarin je acteert. 1 jaar bankzitten op hoog niveau hoeft niet slecht te zijn. Het moet niet te lang duren uiteindelijk, dat klopt, maar daar is deze voorbereiding geschikt voor om te kijken wie wel en wie niet aanhaken.
Waarvan Ivanusec en jn mindere mate Paixao de enige zijn die je in potentie kampioen kunnen maken.

Er mag echt wel een topper bij. En die jonkies lekker verhuren idd
En dan op de bank niks? En vergeet de homegrown regel niet van de CL. Vooral als Geertruida, Bijlow en later Hartman heb je spelers als Slory gewoon nodig in je wedstrijd selectie. Vooral omdat je jonkies zegt, net als Milambo, 't Zand en Zechiel die moeten komend jaar in je wedstrijd selectie zitten.
Uitstekend nieuws. Dit nu goed beleid voeren.
Ilias Sebaoui heeft diepte en heeft scorend vermogen.
Feyenoord is toch niet gek? Zeker op en na 6 juli oefenwedstrijden,
deze man op links en Anis Hadj - Moussa op rechts eindelijk goed genomen corners en daarnaast zijn het lopende spelers. Ik durf het wel aan dat allebei van waarde zijn, aankomend jaar in ED.
Handig is oom Luca Ivanusec en Igor Paixoa ( of vacature RB) op de flanken te hebben in CL.
Feyenoord wil ook nog een derde spits, Dus de voorhoede 3 dubbel bezet (wat een weelde).
Kortom het is heerlijk om Feyenoorder te zijn!
@Bombarda,
Wanneer is Rutger back in town en komt er weer eens een podcast er zijn nu zoveel geruchten over komende en vertrekkende spelers 😁
mis hem niet(lol). Bombarda neemt de honneurs uitstekend waar.
Onnodige reactie. Rutger heeft ons altijd uitstekend op de hoogte gehouden. Hij heeft het privé zwaar, anders neemt hij geen afstand van 1908 en Feyenoord, en dan plaats jij zo'n opmerking. Lekker ondankbaar
niks negatiefs naar Rutger alleen compliment voor Bombarda. je kan woorden altijd uit zn verband rukken natuurlijk.
Ik had vroeger ook veel potentie. In de loop der jaren is dat echter flink afgezakt😀
Top nieuws! @Bombarda vanavond nog een primeurtje?👀
Hij had nog wel wat, had t prive nog wel druk zei die. (in een eerder stukje gelezen van vandaag)
Ik heb nog iets geweldigs in de pijplijn
Afhankelijk van groen licht, rustig aan kan later in de week ook nog
Inkomend of uitgaand? Hoop het eerste.
Ahh top man! Laten we hopen op zsm
Dat is goed nieuws, goeie speler
Hier gaan we nog veel van horen. Prima speler, waar je in de toekomst veel geld op kunt verdienen.
Van alle Feyenoord gerelateerde spelers bij Dordt vind ik Sebaoui na Osundina het minst. Kan me ook niet voorstellen dat hij ooit basisspeler bij Feyenoord zal worden. Positieve van deze verlenging is iig dat Feyenoord meer kan vragen mocht het een definitieve transfer worden.
Zit denk ik vooral een groot niveauverschil tussen Osundina en de rest. Die heeft echt nog een jaartje nodig om aan profvoetbal te wennen. Sebaoui, Tsoungui en 't Zand kunnen alle drie mee bij een subtopper in de ED.
Ik vond 't Zand en Sebaoui de uitblinkers. Sebaoui constant gevaarlijk en heel verassend. 't Zand heeft zich prachtig ontwikkeld op het middenveld. Osundina moet wennen aan Europa en het niveau, die heeft zoals eerder gezegd nog en jaartje nodig (hopelijk Eredivisie). Ik vond Tsoungui veel onnodige kaarten pakken, vond hem erg jeugdig overkomen, maar zit zeker potentie in die jongen.
Al die duimpjes omlaag, maar dit is toch geen hele gekke uitspraak? Hebben in het verleden vaak genoeg van zulke type spelers gezien, en die dan in eredivisie niks bijzonders bleken te zijn. Azarkan, emil hansson bijvoorbeeld. We gaan het zien.
Denk dat de duimpjes omlaag vooral zijn omdat hij zegt dat hij van de geleende spelers Sebaoui een van de mindere vond terwijl Sebaoui juist een van de grote uitblinkers was.
Ik vond Sebaoui helemaal niet 1 van de grote uitblinkers. Dat vond ik Tsoungui en 't Zand.
Dan delen we een andere mening, maar dat die mensen dan allemaal duimpjes omlaag doen is wel kinderachtig.
Wie zeurt over duimpjes omlaag, krijgt……………. Juist…
@Bombarda gaat Ruijl deze weken ook weer de recruitment voor Dordrecht doen? Zou leuk zijn als we dit soort spelers kunnen blijven ontdekken.
Ja, maar Ruijl zelf geniet ook belangstelling
Ah ik hoop dat daar snel duidelijkheid over komt. Ik vind hem echt een vakman die zijn rol tot nu toe heel goed invult!
Niet alleen tegen Bombarda zeggen, hè. Ook tegen ons!!
Oke kuipvrees bij deze: deze jongen is wel echt top! Blij?
Nu Sauer en Luka op het EK zijn, heeft ie wel een kans om zich in de kijker te spelen, al zou ik hem persoonlijk verhuren.
Na Zand en Sebaoui ook nog een verlenging voor Tsoungui in de maak? @Bombarda
Die heeft eerder al verlengd tm 2026
Komt nog tekort voor Feyenoord hoor, lekker verhuren in de Eredivisie.
Goede zaak!
Een speler met veel potentie!
Top nieuws, ik vind zn opwaardering naar 800k nog wat mager.