Bevestigd
yv2022731yv2022731a1a02231

VK Sportphoto

Transfers

POLL • Was dit een goede transferwindow voor Feyenoord?

FeyenoordTM

Eén dag na het verstrijken van de transferwindow likt Feyenoord de wonden na een drukke en hectische slotfase. Feyenoord is er niet in geslaagd om versterkingen binnen te halen. De rood/witten zullen de tweede seizoenshelft de strijd met de bestaande selectie aan moeten gaan.

Laten we beginnen met het positieve nieuws: Het is niet zo dat er helemaal geen transfers zijn gemaakt. De Stadionclub deed uiteindelijk twee transfers voor de lange termijn: De club trok Isak Alemayehu Mulugeta en Luc Netten aan voor Feyenoord onder 21. Daarnaast maakt Javairô Dilrosun een transfer naar het Mexicaanse Club América. Hierdoor ontstond ruimte in het salarishuis van Feyenoord en kreeg de club ook wat financiële mogelijkheden voor de slotdag.

Feyenoords positie op de markt

Helaas had deze transferwindow ook een keerzijde: Trainer Arne Slot en algemeen directeur Dennis te Kloese hadden na eerdere publicaties van dit medium al aangegeven geen grote verrassingen te verwachten, maar hoopten op een buitenkans als Luciano Rodríguez. De achterliggende reden voor het temperen van de verwachtingen is dat Algemeen & Technisch Directeur Dennis te Kloese bezig is met een vrijwel onmogelijke missie: Zonder geld op zak spelers uit een hoger segment halen. 

De spoeling is dunner, de onderhandelingen zijn zwaarder, de eisen zijn hoger. Feyenoord is voor de buitenwereld nu een club van Champions League niveau, waardoor de onderhandelingspositie totaal anders is geworden. De situatie is daarom geenszins meer te vergelijken met twee seizoenen geleden toen Feyenoord de ene na de andere buitenkans binnen kon harken. 

Interne kritiek op de clubleiding

Binnen de club stak ook deze transferwindow de nodige kritiek op. Met name een geplande vakantie van Dennis te Kloese schoot in het verkeerde keelgat. De Bussumer lijkt er een gewoonte van te maken om tijdens de transferwindow een andere setting op te zoeken. De selectieve verontwaardiging is niet geheel terecht: Het leeuwendeel van transferonderhandelingen vindt toch al op afstand plaats via telefonische gesprekken; daarnaast is te Kloese 24/7 bereikbaar en werkt hij vanaf zijn vakantie-locatie druk door zoals hij de voorgaande keren ook heeft aangegeven. Een andere reden is dat te Kloese in alle rust wil onderhandelen en denken over grote deals uit het hogere segment, ook dat valt hem niet kwalijk te nemen. Haastige spoed is zelden goed. 

Relativeren van de teleurstelling

Voor veel supporters voelt het einde van de winterse transfermarkt toch als een enorme teleurstelling. Luciano Rodríguez was de naam die het meest werd genoemd. De komst van Rodríguez bleek echter ingewikkelder dan gedacht en kon dan ook niet in dit transferwindow voltooid worden, waardoor Feyenoord nu hoopt op een deal voor aankomende zomer.

Het valt daarnaast meer dan te prijzen dat Dennis te Kloese in alle hectiek toch het hoofd koel wist te houden. Er werden geen paniek aankopen gedaan. Op deadlineday werd concrete toenadering gezocht voor Driouech, maar de vraagprijs al snel als onverantwoorde investering bestempeld. Ook liet te Kloese zich niet gek maken rond Rodríguez, waardoor Feyenoord in alle rust naar de aankomende zomerwindow kan toewerken in een betere onderhandelingspositie. Dit is in het verleden onder andere directeuren wel eens anders geweest toen op de laatste dag van het transferwindow de ene na de andere toekomstige miskoop werd aangetrokken.

Wat zijn jou gedachten?

Ondanks de teleurstelling, is er dus ook voldoende om trots op te zijn. Feyenoord gaat de tweede seizoenshelft in met een selectie die nagenoeg identiek is aan de kampioensploeg van afgelopen seizoen. Wat zijn je gevoelens over de transferwindow? Stem met de peiling! Wat zijn jou gedachten over deze transferwindow? Laat je mening achter in de reacties! 

Poll: Wat zijn jou gevoelens rond deze transferwindow?

Versterkingen waren voor mij toch al niet nodig

Ik ben vooral blij dat er geen paniek aankopen meer gedaan worden

Stiekem had ik toch graag wel een versterking gezien

Ik baal als een stekker dat we niet versterkt hebben

Anders, namelijk... (zie mijn reactie)

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Een vreselijke transferwindow net zoals iedere winter. Traag en voorspelbaar altijd gezeik over geld. Onderhandelingen van weken en dan een bod waar iedereen om moet lachen. En altijd op het laatste moment... Nee dtk moet iedere Window zo nodig op vakantie dat kan niet als je td bent.... En sorry al zijn aankopen in samenspraak met slot voegen niks toe en spelen niet er zit een kleine 35 miljoen op de bank. Stengs is de enige die speelt
Nee hoor. Niet teleurgesteld. Alleen kopen als het écht iets toevoegt, en anders centjes op zak houden
Ik kan niet kiezen in de poll. Ik ben blij dat we geen paniek aankopen gedaan hebben. Ik baal als een stekker dat we geen versterkingen hebben gehaald. Stiekem had ik wel op een versterking gehoopt.
Bepaalde aankopen van de vorige window renderen nauwelijks... het enige dat je nu kan doen is hopen dat ze de komende wedstrijden het licht hebben gezien want anders ga je er tegen Roma gewoon weer af en is plek 2 die heilig is ineens onrealistisch.
Wat is de definitie van een paniekaankoop?

Pratto valt daar zeker onder: te zware spits aan het einde van zijn carrière die eerder al was mislukt in Europa.

Driouech had de een als paniekaankoop gezien. Wie de Eredivisie volgt, heeft gezien dat Driouech tot de betere buitenspelers behoort.

Vaak slaagt de beste speler van Excelsior elders: Schouten, Dallinga en vooral Wieffer.
Michel Bastos, Thomas Buffel, Mounir el Hamdaoui, Jordy Clasie =)
Als de Feyenoord-huurlingen ook mee mogen doen in het rijtje, dan moet je Salomon Kalou natuurlijk ook noemen. :-)
Paniek aankoop is in mijn optiek als je op de laatste dag ineens nog een speler binnen probeert te halen waar je eerder geen interesse in had. Driouech in dit geval, Pratto, maar nooit te vergeten Charisteas, of Kenneth Vermeer.
Vermeer paniekaankoop ???
Dat was een fantastische stunt.
Mulder was natuurlijk een van de zwakste keepers, in wezen Feyenoord-onwaardig.
Met Vermeer haalden we kwaliteit binnen. Bijlow heeft in een interview ooit gezegd dat hij ontzettend veel heeft geleerd van Kenneth Vermeer. Hij heeft zijn waarde meer dan bewezen.

Uit de reactie van Slot leid ik af dat hij Driouech toch wel een paniekaankoop had gevonden. Ik denk wel dat hij beter iets beter is dan Dilrosun en Minteh. Maar Slot wil een speler die duidelijk beter is dan die twee. Dat is Driouech nog niet. Dat kan wel komen want hij is in tegenstelling tot Pratto nog jong.
Blij dat dossier Dilrosun dicht kan en ik gun hem weer veel voetbal plezier.
En een verdubbeling van zijn salaris, win-win
Waarom staat deze optie er niet bij?
‘Blij dat er geen belangrijke spelers zijn vertrokken’
Goedemiddag Boa Tarde vanuit Brazil
Wat betekent deze poll uitslag nu exact dat ga ik nu uitleggen.
Het betekent dat wij supporters ons helemaal niet druk maken of teleurgesteld zijn over deze transfer window,en wat directeur Te Kloese betreft helemaal goed en je kunt gewoon op afstand bijna alles organiseren.
Eigenlijk ligt het antwoord al in de strekking van het verhaal opgeschreven.
Ik ben heel blij dat we niet de speler van excelsior hebben gehaald omdat Feyenoord daar niet van uitging anders hadden ze hem wel in het begin gehaald dus overtuiging???(scouting)
Ik zou wel eens willen weten waarom in het verhaal staat dat veel supporters teleurgesteld zijn waar komt dat vandaan?(verificatie toegepast?)
oke op naar zondag winnen hoewel ik op 2 gedachten hint omdat 2x achter elkaar winnen van dezelfde ploeg meestal niet lukt en dat zeg ik uit ervaring en feiten spreken voor zich daar mogen anderen zich over denken peinzen.
het ga jullie goed vrienden en vriendinnen supporters

Ps. alles wat ik hier boven geschreven heb zijn puur mijn gedachten opinie etc
.
Een sportieve groet
Ruud
Boa noite,

Over alles eens behalve je wedstrijd voorspelling.
Niemand kan tevreden zijn natuurlijk maar zoals de meeste al zeggen gelukkig geen aankopen die niks toevoegen.
Ik zou nu toch een TD aanstellen, want met2 petten blijkt niet te werken
Volgens mij heeft Dennis het prima onder controle. Zie het als een Formule 1 team die op een bepaald punt in het seizoen stopt met het doorontwikkelen van de auto van dat jaar om extra geld achter de hand te houden voor het nieuwe jaar. Dat is hier gaande. Prima beleid.
Naar verwachting zal er voor Wieffer, Hancko, Hartman, Geertruida, Bijlow, Timber en Gimenez veel belangstelling komen. Dan had het verstandig geweest om al een aantal spelers te laten wennen aan de tactiek en trainingswijze. Zo werd er door Te Kloese en Slot vaak over aanwinsten gesproken. Angst is nu dat een half team vertrekt en pas weer eind augustus wordt in en aangevuld. Dus in die zin...gemiste kansen. Wil je stappen maken.
Ik snap je ijver, maar zoals Slot terecht zegt, zijn wij enkel gebaat bij versterking aan de bovenkant. Dit is dus niet kaliber 4-5-6 miljoen maar eerder rond de 10 voor een speler die of al gearriveerd is met ervaring en er direct staat, of een volgens onze scouting supertalent (Rodriguez) met groot potentieel.
En dan denk ik dat ik nog zuinig ben met 10, misschien eerder tussen 10 en 15miljoen.
@FeyenoordTM
Rutger is het 100% zeker een directe verkoop van Dilrosun? Blijkbaar heeft een Mexicaan die normaal gesproken er niet vaak naast zit gezegd dat het een verhuurperiode is.
Met de namen die voorbij kwamen ben ik blij dat daar niemand van is gekomen.
Plek 2 moet met deze selectie te behalen zijn.
Dilrosun weg dus positieve balans deze window.
Beter wat er nu te besteden was bij de zomertransferwindow leggen en voor kwaliteit gaan.
Gewoon teleurgesteld. Rodriguez was een must i.m.o. We missen scorendvermogen...
Of je kijkt waarom spelers waarvan iedereen ook dacht dat ze dat vermogen hadden bij ons niet scoren en probeert op basis daarvan andere types te scouten... Vond Rodriguez namelijk verdacht veel weg hebben van Ivanusec en zelfs Paixao.
dat er geen paniek aankopen zijn gedaan is goed maar dat wil nog niet zeggen dat het een goed transfer window was , een fatsoenlijke rechtsback had eer gewoon moeten komen , valt trauner uit dan moet geert naar het centrum , nieuwkoop is meer geblesseerd dan fit en al is hij fit dan heb je nog niks aan hem
met het aankomende drukke programma moet je maar gaan hopen dat iedereen fit blijft , ik vind dat je hier een risico mee neemt , 2e worden is een must
Dat er geen “paniek” aankopen zijn gedaan ben ik zeer tevreden mee. Volgens mij moet Slot met de huidige selectie gewoon tweede kunnen worden.

Wat mij wel wat zorgen baart indien het klopt is dat wij steeds meer zijn afgeweken van de scouting die is opgezet door Frank. Volgens mij is dit de basis geweest van de opmars..
Afgelopen zomer inderdaad, nou dat hebben we gezien.....Gewoon een echte TD aanastellen
Ik weet niet precies waar Rodriguez opgeklapt
Ik zou het eeuwig zonde vinden als we hem mislopen. Ergens zou ik zeggen dat zijn komst haalbaar was. Als hij van de zomer komt, prima.

Anders heb ik een slecht gevoel aan dit window. Dan is er teveel tijd/energie verspild.

Dilrosun is op te vangen als Zerrouki, Ueda en Jahanbaksch terug zijn.
Waar baseer je dat “Ergens zou ik zeggen dat zijn komst haalbaar was” op?
Als je nu nog aan het onderhandelen bent, dan ben je dichtbij. Had je waarschijnlijk in de onderhandeling eerder iets omhoog gegaan of alvast iemand erheen gestuurd

Maar zijn aannames
Het ontbeert de club aan daadkracht. Ik vind het bijzonder dat er een deal uiteindelijk klapt omdat er ‘geen tijd is’. Het is een aanname maar het lijkt of DTK te veel ballen hoog te houden heeft en er gewoon een TD moet worden aangesteld die hier full time mee bezig gaat.

Een cruciale fase om echt door te pakken nu, CL voor jaar 2 binnen handbereik, een te kloppen Roma op ‘t programma en de beker waar we zwaar favoriet zijn. Dat zou voor mij een moment zijn om echt te investeren en afstand te nemen van een Ajax dat in nood zit, AZ dat spartelt en om aan te haken bij PSV!
Kan het zijn dat de eerste 3 regels ook een aanname zijn?
Dat haal ik uit artikelen van verschillende media dus nee. Niet persé nee. Fijn weekend.
Ik bedoel of het de club aan daadkracht ontbeert. Dat kunnen wij én de media niet beoordelen, want het is niet onze portefeuille en kennen de eisen/wensen van Liverpool Montevideo niet. Het zou net zo goed kunnen dat zij de boel hebben lopen rekken omdat ze hem pas van de zomer willen verkopen.
En op het laatst was Feyenoord heel daadkrachtig in de stekker uit Driouech trekken. Godzijdank
Beleid is gewoon veel beter dan paar jaar geleden, steeds meer binnen laten komen dan er uitgegeven wordt op een gegeven moment gaat dat het waard zijn. Hopen dat Slot en Te Kloese nog lang bij Feyenoord blijven
Fawaka met de onderhandelingen met Liverpool Montevideo?
Deze transferwindow is prima. Grootverdiener die niets brengt er uit.
Hopelijk komt Ivanusec eens los of pakt Sauer zijn kans.

Wordt je 2e en pak je de beker dan heeft Slot het geweldig gedaan met deze groep.
Geen hele of halve paniekaankopen, dus is er weinig om echte kritiek op te hebben wat deze transferwindow betreft. Wel had ik had het vertrek van Dilrosun beter begrepen als hij eerder een serieuze kans had gehad. Nu vermoed ik toch dat Slot's eerdere opmerkingen over kleine verschillen de welbekende 'praatjes voor de vaak' waren en dat hij Dilrosun allang had afgeschreven. Hij mocht recent nog even in de etalage en dat was het dan. Als de berichten over een afkoopsom van rond de €4.000.000 kloppen springen we er nog aardig uit ook.
De kritische noot die ik hier blijf kraken is het feit dat Dilrosun één van de acht vleugelaanvallers is, die onder Slot zijn aangetrokken maar nauwelijks echt succesvol zijn (geweest). Op dat punt zouden hij en Te Kloese zich wel eens wat zelfkritischer mogen opstellen. De wat zelfingenomen analyses van Slot na een teleurstellend resultaat, ken ik nou wel. Zo eendimensionaal is de werkelijkheid echt niet.
Verder is de toon van het artikel wel heel hijgerig op het hielen likkende af. 1908.nl als informele Dennis Te Kloese-fanclub. En dan hebben jullie nog een kans gemist ook. Want de Technisch Directeur was dan weliswaar op vakantie maar hij vertoefde op het zelfde vakantieadres als de Algemeen Directeur dus was er op elk moment overleg mogelijk. Of we met die werkelijkheid blij moeten zijn, waag ik echter te betwijfelen en dat is een fout die ik ernstiger opneem dan wel of geen inkomende transfers in januari 2024.
Wat ik eerder al aangaf;

Waarom teleurstellend?
Er is geen middelmaat bijgekomen maar juist een grootverdienende middelmaat voor een leuk bedragje verkocht.

Ja, het is jammer van Rodriquez maar met de opbrengst van Dilrosun ken je hem wellicht van de zomer nog binnenhalen.

Er is afgelopen zomer voor ruim 40 miljoen ingekocht, dan verwacht je een selectie die op niveau is. De huidige selectie is veelal door Slot hemzelf samengesteld, aan hem dus ook de taak het zootje aan de praat te krijgen.

Aan het einde van de rit kunnen we best tevreden zijn.
We hebben al zoveel spelers op de payroll staan. Neem maar afscheid van een aantal en het budget wat daar van vrijkomt toppers a la Hancko halen.
Als je in de winter aankopen moet gaan doen betekent dit, dat je aan het begin van het seizoen ergens een miscalculatie gemaakt hebt. Wij staan 2e met de beste spelers die we hebben, de bankzitters zijn niet duidelijk beter. We moeten gericht aankopen om sterker te worden, en geen paniek aankopen voor de breedte. Het is jammer dat we het elke keer nalaten om verder afstand te nemen van Twente. Dan kun je met een geruster hart die jonkies aan het werk zetten. Als je dat nu doet en het loopt verkeerd, dan help je daar niemand mee. In mei gaan we de balans opmaken.
Ik ben blij dat er geen paniek aankopen gedaan worden.
Maar ik vind het wel jammer dat er niet alsnog een versterking is binnen gekomen.
Had Rodriguez graag gezien, ook al zou hij dan moeten acclimatiseren.

En een extra verdediger was ook niet mis geweest.
Ik denk dat iedereen over het algemeen wel zeer tevreden is over Dtk en Slot.
Mooie aankopen voor 021 en Dilrosun voor een mooi bedrag van de hand gedaan.
Maar je mag ook zeker kritisch zijn op bepaalde dingen.
Het argument dat we nu anders benaderd worden omdat we op een hoger niveau acteren dat weet je van tevoren. Dus daar kun je gewoon rekening mee houden.
Dat je geen geld hebt weet je ook. Dus als dat voor langere onderhandelingen zorgt weet je ook.
Maar er was wel (extern) geld beschikbaar gekomen. En ze kwamen eruit met speler en club volgens jullie info maar dat tijd het grootste probleem bleek te zijn. Dan mag je wel kritisch zijn dat de onderhandelingen mbt Rodriguez te laat zijn gestart.
Wel positief is dan weer dat ze geld beschikbaar hebben gekregen en dat ze eruit zijn gekomen qua onderhandelingen.
Dat we dus anders benaderd worden, geen geld hebben doet er hierdoor niet toe. Ook niet trouwens dat hij op vakantie is geweest. Daar kun je allemaal rekening mee houden.

Ook mag je kritisch zijn op het aankoopbeleid. Je weet dat als je jonge spelers aantrekt, zeker ook vanuit het buitenland, dat ze tijd nodig hebben om aan het spel en niveau aan te passen. Dit hebben ze de afgelopen jaren ondervonden.
Je weet ook dat Minteh komende zomer vertrekt en dat Dilrosun en Jahanbakhsh komende zomer ook zullen vertrekken, weg mogen. Dan weet je dat je sowieso een rechter vleugelaanvaller erbij nodig hebt. Dan was dit wel het juiste moment geweest om deze aan te kopen en nog aanpassings tijd heeft.
Daarnaast weet je ook dat er komende zomer weer spelers verkocht zullen worden. Dan mag je hier gerust op voorsorteren om hiervoor geld beschikbaar te stellen voor een vleugelaanvaller.
Om op dit niveau te acteren en te blijven hoort dit allemaal bij.
Prima transferperiode.
Een grootverdiener als uitgaande yransfer schept ruimt in het salariskosten om in de zomer een "topper" binnen te halen.
Als Rodriguez in de zomer alsnog komt dan is dat prima gedaan alhoewel het mooier was geweest als hij nu was gekomen.
Gelukkig geen paniekvoetbal met Excelsior gespeeld maar met verstand gehandeld.
Slot moet aanvallend maar creatief zijn met de huidige spelers of het spelsysteem afstemmen op de huidige selectie zodat iedereen in zijn kracht komt.
Het enige dat deze transferwinter gebeurd is daar ben ik wel tevreden over. Hoe vaak verkopen we een speler waar we niet tevreden over zijn voor een flink bedrag? Kan ik me niet herinneren. We zijn niet verzwakt zonder Dilrosun vind ik. Misschien kunnen we dan straks in de zomer of wie weet eerder voor Rodriguez of een andere speler dit geld besteden.

Jammer dat Rodriguez (nog) niet komt maar de spelers die we nu hebben zullen wat extra kansen krijgen om te groeien naar het vereiste niveau. Misschien wishfull thinking maar ik hoop het toch.
Goed gedaan, geen onzinnig geld uit gegeven en een nutteloze grootverdiener verkocht.
Op tijd de stekker uit driouech getrokken en sauer lekker in huis gehouden
..."Interne kritiek op de clubleiding

Binnen de club stak ook deze transferwindow de nodige kritiek op."...

Dit is meer iets wat onder de supporters leeft lijkt mij. Hoe dan ook is het voor ons niet of nauwelijks te controleren of het klopt. Het woordje "ook" doet verder vermoeden dat het vaker gebeurd is in voorgaande windows. Dat ik dit nog nooit iemand heb horen zeggen in bv. een interview met andere media doet mij dan ook ernstig twijfelen of dit wel zo is. Volgens mij zijn ze binnen Feyenoord gewoon erg tevreden over Dennis te Kloese.
Soms is kritiek terecht op de artikelen, en we luisteren er ook zeker naar, maar in dit geval leggen we denk ik heel duidelijk uit dat de kritiek op die vakantie een beetje onnozel is. Dan ontkom je er niet aan om het te benoemen. Feit is wel dat er intern wel degelijk kritiek op is (dat is namelijk de hele reden waarom we erop geatendeerd worden)...

Maar je kan niet anders dan concluderen dat dit de eerste transferwindow is waarbij 'het' niet gelukt is. Kan een keer gebeuren, over het algemeen zijn de transfers van de combinatie Slot/Te Kloese tot op heden gewoon goed. Toch, ik vind het dan ook een beetje onterecht om precies die zin eruit te halen, maar de rest van de alinea in het geheel niet te benoemen.

Vind je dat we het dan helemaal niet moeten benoemen? En waarom?
Gerard, binnen de club kan je ook lezen als onder de supporters. Volgens velen, incluis mij, is de club namelijk van de supporters.
Kritiek is verder prima. De lat moet zo hoog mogelijk gelegd worden en dan is een kritische, doch redelijke, benadering noodzaak. Moeten nooit tevreden zijn en dat zijn we dan ook zeker niet over de laatste transferperiodes. Je kan nooit 100% raak schieten, maar na een begin met veel onverwachte voltreffers is het toch een stuk minder geworden (terwijl er meer geld is). Ook groot aantal spelers die uiteindelijk niet gekomen zijn en welke je toch als missers mag beschrijven. Anderhalf jaar geleden vonden ze 9 ton voor Bergvall te veel en nu gaat hij weg voor 10 miljoen. Als je echt overtuigd ben mag je natuurlijk ook zo een deal met Rodrigues niet laten klappen. Is erg amateuristisch en past niet bij een topsportorganisatie.
Ik zeg alleen dat ik het nergens anders lees en er dus mijn twijfels bij heb. Dat mag toch ook gewoon? Is niet zo dat er iemand binnen Feyenoord geciteerd word hier of zo. Dus we moeten het dan maar gewoon voor waar aannemen?!
M.i. heeft Slot een prima selectie om mee te werken. Hopelijk gaan Paxiao en Ivanusec op korte termijn wel weer leveren, zodat de aanvallen wat soepeler gaan lopen.
DtK en Slot zijn beide echt vakmensen! Als je Feyenoord van nu vergelijkt met de jaren hiervoor is het echt een enorme stap voorwaarts geweest. Het transferbeleid is alleen sinds het ontbreken van een echte TD een rommeltje.
Scouts als Mark Ruil en Schuiteman worden weggepromoveerd. Terwijl die toch hebben bewezen goed werk te leveren. Nu ook want kijk maar naar Dordt.
We zijn nog steeds een club met weinig geld. Dan geven we volgens transfermarkt ruim 15 miljoen uit aan spelers, ueda zerrouki, die inprincipe komen voor een reserverol/stand in rol. Waarvan ook ik uit directe bron weet dat er geen scoutingsrapporten over waren. Vrij bizar want waarom zitten die jongens er dan?
Omdat Slot en met name DtK het naast hun al bizar drukke baan doen ben je altijd trager of besluitelozer. Kijk hoe lang het afgelopen zomer duurde voordat de selectie rond was. Nu ook weer heel laat. Dan is geld waarschijnlijk de oorzaak maarja dan had je niet zoveel moeten uitgeven afgelopen zomer. Als top 3 club in Nederland moet je altijd bedrag x achter de hand hebben.
En wat doet die Jelle Goes eigenlijk? Is dat een stroman van DtK zonder een kritische blik?
Komende zomer moet de selectie echt voor het trainingskamp echt rond zijn. We weten allemaal dat het even duurt voordat spelers gewend zijn aan het spelletje van Slot. En zet er aub weer gewoon een echt TD bij!!!
Inderdaad ben ook blij dat er nu ook serieuzer gekeken wordt naar de scouting. Tweede worden en in de zomer die stap maken naar de absolute top moet lukken.
Er zijn twee belangrijke dingen. TWEEDE worden en het liefst de beker winnen. Beide zou moeten lukken met deze selectie. Als de juiste drive er maar is (komt). Kortom steun het team en je club. Je zag tegen de lampies wat De Kuip kan doen met de speler. Ik heb er vertrouwen in.
En UEDA een keer 90 minuten laten spelen, scoort altijd
Is ff niet mogelijk. Zelfs invallen niet.
Ik denk dat het prima verlopen is met 2 talenten voor jong en een grootverdiener vertrokken. Dit vergroot alleen maar de kans dat je Rodriguez kan halen voor de zomer. Slot is niet klaar voor een buitenlandse club als hij deze selectie niet draaiende krijgt en niet gewoon 2e wordt.
Veel te veel namen de revue gepasseerd. Hopelijk van de zomer meer verassingen zonder de zogenaamde Primeurs!
Veel mensen vinden het wel spannend om ook de geruchten te volgen, we geven de zekerheid aan met het medaillesysteem. Brons = leuk om te vermelden, maar gaat waarschijnlijk niet komen. Zou je sommige berichten dan liever niet willen zien?
Transferwindow die als ‘ok’ bestempeld kan worden, wat mij betreft. Geen paniekaankopen en een veel te dure bankzitter verkocht met (minimale) winst.

Toch wel blij dat Dilrosun weg is. Die ene goede actie per 2 wedstrijden is gewoon te weinig. Is bij geen enkele club definitief doorgebroken, dat zegt toch genoeg.

Vrees dat we het tegen Roma niet gaan redden trouwens. De vorm van dit Feyenoord is dalende, terwijl Roma na het ontslag van Mourinho de weg omhoog weer lijkt te vinden.
Dat geld altijd een issue is komt omdat Feyenoord al decennia lang geld uit geeft aan randzaken. Van een falend jeug team wat zo nodig naar de kkd moet, tot terug kopen aandelen, bouwen van een trainings gebouw, het betalen van veel te hoge premies tot het onderhouden en willen kopen van vastgoed.

Als men nu eens on track zou blijven richting de core business wat het prof voetballen eerste elftal is, zou men ook spelers als psv nu heeft kunnen kopen. Maar altijd moet geld voor andere dingen apart worden gehouden.

Dat is bij de andere top 4 veel beter geregeld.
Het jeugdteam ben ik met je eens. Maar het trainingscomplex was noodzaak. Terugkopen aandelen was een belofte die nagekomen moest worden. Feyenoord is pas sinds kort aan het verdienen aan zijn spelers en investeert veel van dat geld aan verbetering van de selectie. Nooit eerder hadden we 16 min of meer gelijkwaardige spelers. Met een beetje mazzel verkoop je in de zomer weer voor veel geld een aantal spelers en kunnen we danvoir het eerst versterkingen terug kopen die ons zoals Slot het niet aan de bovenkant versterken. Kortom, zo slecht doen we het op het moment niet
Maar het gebrek aan financiële middelen komt natuurlijk wel doordat op de bank aankopen zitten van ca. 30 miljoen.... Bij een goede transferzomer is het niet nodig om in de winter weer te investeren.
Het is van belang dat de volgende buitenspeler echt een versterking is en niet van het niveau Jahanbakhsh.
Prima dat Dilrosun is vertrokken. Dan zie ik liever Sauer.
Gewoon 2e worden, Rodriguez van de zomer ophalen. Geen paniek aankopen.
Nu het toch voorbij is, zijn er nog leuke namen gevallen die niet concreet werden of onhaalbaar bleken?
Ik vind het nog te vroeg om te zeggen, er is nog te veel onduidelijk. Als Sauer en Slory inderdaad bijtekenen, Dilrosun voor 5 miljoen verkocht wordt, en Rodriguez binnenkort tekent, ben ik erg tevreden

Als de contractverlengingen uitblijven, Dilrosun verhuurd wordt en Rodriguez niet komt, valt het mij tegen.
Het enige positieve aan deze transferwindow is dat Dilrosun eindelijk verkocht is en zelfs nog met winst ook👌🏼
Jammer dat Rodríguez niet tijdig over de streep getrokken kon worden, dat half jaartje acclimatiseren kon je nu goed winnen.

Daarbuiten, godzijdank, op het laatste moment geen gekke dingen gedaan en een grootverdiener verkocht. Met deze selectie moet je een vuist kunnen maken tegen AS Roma, de beker kunnen pakken én in de huidige competitie tweede worden — wat recht geeft op een nieuw avontuur in de UEFA Champions League.

Komende transferzomer wordt wel echt cruciaal. Ik hoop dat de hele clubleiding er dan wel wat scherper op zit en volledig bereikbaar en beschikbaar blijft, zodat we snel kunnen schakelen mocht het nodig zijn.

Kan nog wel eens de drukste zomer ooit worden, nog gekker dan 2022.
Dat wordt zeker een uitdaging! Hanco, Geertruide, Wieffer, Gimenez en misschien ook Timber vervangen! Dan heb je een berg met geld maar ben je ook weer terug bij af! En wat gaat Slot doen!? Misschien handig om dan een geslepen TD te hebben!? Eerst maar is 2de worden want dat is super belangrijk om de volgende stap te nemen! Dit weekend gaat erg spannend worden! Laten we hopen dat psv dat clubje uit Duivendrecht een geweldig pak slaag gaat geven want die komen weer erg dicht bij... en krijgen weer een hele grote mond... en dat wij ons herpakken en met 3 punten uit Alkmaar vertrekken!
Het is trouwens Geertruida... sorry voor de tik fout!
En Hancko! Maak er een potje van! 🙈
De grootste teleurstelling is denk ik dat we gewoon nog steeds geen geld te besteden hebben. M'n hele leve lang hoor ik dat er geen geld is.

Zal er ooit een dag komen dat, mede door een goed bestuur, dat we elke transferperiode gewoon geld hebben om (mocht dat nodig zijn) uit te kunnen geven?

Lijkt mij ook voor een TD en trainer ontzettend klote situatie.
Komende zomer wordt hopelijk veel cashen. Ik verwacht wel wat grote uitgaande transfers (Geertruida, Gimenez, Hancko misschien, Wieffer?) en inkomende CL gelden. Daarmee moet er toch financieel wel wat ruimte gecreëerd kunnen worden lijkt me.
Lui als jij volgen de club echt niet. Cashen door verkopen, betekend niet dat geld weer voor nieuwe spelers uit geven. De club heeft namelijk het megalomane plan om de kuip te kopen en te renoveren dit jaar. Dat gaat niet met een paar euro. Daar zal dus een aardig gedeelte van transfer opbrengsten voor worden gebruikt.
Lui zoals jij kunnen echt niet lezen.
Nergens zeg ik dat de volledige transferinkomsten ook weer uitgegeven kunnen of zullen worden aan inkomende transfers. Alleen dat er financiele ruimte komt.
Dat Feyenoord heeft geopperd om de De Kuip te willen kopen, wil niet zeggen dat ze dat meteen komend seizoen gaan doen, helemaal niet als er een leegloop is in de selectie. Dan gaat t bestuur zn plannen echt wel bijstellen.
Maar goed, zal wel minder computerspelletjes moeten spelen volgens jou 🤷🏼‍♂️
Ze hebben te lang achterover geleund te veel Zuid-Amerikaans gedacht terwijl je het ook dichterbij gezocht kan worden.
Het grappige is dat als er dichtbij gezocht wordt men dan snel zegt dat het bord-op-schoot-scouting is en dat er eens naar Zuid Amerikaanse pareltjes gekeken moet worden. En jij vind weer andersom.
Kortom, we kunnen nooit iedereen tevreden houden :)
Clubleiding heeft in mijn ogen gefaald je verkoopt een rechtsbuiten terwijl je er niemand voor terug haald.
Ieder zn mening en die respecteer ik ook.
Ik ben van mening dat we een dure, over het algmeen bankzitter, kwijt zijn. Met Minteh, Jahanbakhsh, Paixao, Gimenez, Ivanusec, Sauer en, als t nodig is, Stengs hebben we voldoende flankspelers in huis. Dat ze momenteel niet renderen is een andere discussie, maar Rodriguez had waarschijnlijk de eerste weken tot maanden toch niet fatsoenlijk inzetbaar geweest om dat op te lossen.
Sorry, ik weet niet waarom ik Gimenez in het rijtje flankspelers heb gezet, vlaag van verstandsverbijstering denk ik 😂
Ik baal niet zozeer van het mislopen van Rodriguez (in deze window in ieder geval), maar wel een beetje dat we geen rechtsback hebben gehaald, of kunnen halen, met een drive naar voren.
  • 1
  • 2