Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Feyenoord O21 speelt doelpuntloos gelijk tegen ADO

Van de redactie

Feyenoord Onder 21 heeft punten gemorst tegen ADO O21. Het duel tegen de ploeg uit Den Haag eindigde in 0-0. De Onder 21 was sterker op thuisbasis Varkenoord, maar vond het net niet. Op basis van de tweede helft verdiende de ploeg van Boel een stuk meer.

Na de midweekse overwinning op de FC Twente/Heracles Academie, moest ook deze thuiswedstrijd worden gewonnen om zicht te houden om het voorjaarskampioenschap. Al vroeg in de eerste helft leek de Onder 21 van Feyenoord een stap in de goede richting te zetten. Leo Sauer kreeg de bal in de zevende minuut vanuit de kluts voor de voeten, maar zag zijn inzet nog net gekeerd worden door ADO-Keeper Kilian Nikiema. Feyenoord O21 bleef de bovenliggende ploeg, maar scoorde gedurende de eerste 45 minuten niet.

Boel greep in de rust in. El Moussaoui en Karim werden van het veld gehaald voor Rust en Hokke. Het duurde even voordat de tweede helft echt loskwam, maar na een klein half uur ging de voet op het gaspedaal bij de beloften. In de slotfase regende het kansen op Varkenoord, maar tevergeefs. Feyenoord O21 deed zichzelf enorm te kort. Het puntenverlies maakt de kleine kans die de Onder 21 nog had op de voorjaarstitel, nog een stuk kleiner.

Komend weekend staat er een belangrijk bekerduel op het programma voor de mannen van Boel. Op zaterdag 29 april speelt Feyenoord O21 om 15:00 de halve finale van het bekertoernooi tegen Cambuur O21 in Leeuwaarden.

Feyenoord O21 – ADO Den Haag O21 0-0 (0-0)

Opstelling Feyenoord Onder 21: Troost; Arnaud, Valk, Van der Zeeuw, Kleijn (69’ Candelaria); Zechiël, Karim (46’ Hokke), Rais (69’ Groen); Sauer, El Moussaoui (46’ Rust), Slory.