Gerucht
legioen-vlaggen-supporters-2

Nieuws

'Feyenoordsupporters welkom in Rome'

Van de redactie

Donderdag 20 april zijn er Feyenoordsupporters welkom de uitwedstrijd tegen AS Roma. In de Italiaanse media wordt melding gemaakt dat er geen algeheel reis- en gebiedsverbod wordt ingesteld, waarvoor burgemeester Roberto Gualtieri van Rome kort geleden nog had opgeroepen.

De lokale autoriteiten zijn tot dit besluit gekomen na een uitvoerige risicoanalyse. Men verwacht dat Feyenoordsupporters inmiddels de reis en het verblijf al hebben geboekt, en ongeacht het besluit in Rome aanwezig zullen zijn.  Wat meespeelde in het besluit zijn de recentelijke ongeregeldheden rondom de wedstrijd tussen Napoli tegen Eintracht Frankfurt. De Duitse supporters waren niet welkom in Napels voor de ontmoeting in de Champions League, maar reisden alsnog af. In de stad braken vervolgens hevige rellen uit.

Met de komst van Feyenoordsupporters heeft de club-delegatie succes geboekt tijdens het overleg in Rome. Er is nog niet bekend gemaakt hoeveel kaarten beschikbaar komen voor Feyenoordsupporters om de wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League bij te wonen. Naar verwachting zullen dit er 3.500 zijn, gelijk aan vijf procent van Stadio Olimpico. Een herhaling van 2015, toen ruim 6.000 kaarten werden verstrekt, ligt verre van de lijn der verwachting. Bovendien is het aannemelijk dat de controle en organisatie rondom de komst van Rotterdamse fans een stuk strenger zal zijn. Feyenoord heeft het nieuws nog niet bevestigd.

De wedstrijd in Rome is inmiddels uitverkocht voor supporters van AS Roma. De Romeinen zijn eveneens welkom in Rotterdam voor de heenwedstrijd op donderdag 13 april.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Super mooi nieuws natuurlijk, nu hopen op een goede afloop. En dan vooral ook de zaken buiten het veld / zelfs buiten het stadion.
Laten we hopen dat er geen rellen komen en dat het bij iedere uitslag een feest mag worden.
Goed nieuws als dit inderdaad klopt en gaat gebeuren! Dan is het hotelletje boeken en gaan. Vliegticket al gelijk na de loting geboekt.
Alleen met hoeveel is de vraag?! Hulde!
Vliegticket prijzen ook aardig gestegen 😅