yv20221022yv20221022a1a07270

Nieuws

Miljoenen stromen binnen bij Feyenoord: "Waarde van de club is enorm toegenomen"

Stan

Naast dat Feyenoord op het veld de laatste jaren uitstekende prestaties levert, timmert het ook op financieel vlak goed aan de weg. Door de Champions League-deelname van dit seizoen maakte de club al een flinke klapper en de afgelopen weken sloten de Rotterdammers ook lucratieve sponsordeals met MediaMarkt en QTerminals. Arne Slot werd er vrijdag naar gevraagd tijdens de persconferentie.  

"Ik denk dat het een geweldige ontwikkeling voor de club is", zegt Slot over de vele nieuwe geldstromen die bij Feyenoord binnenkomen. "Maandagavond hadden we een sponsorbijeenkomst waar ook de commerciële afdeling een aantal dingen vertelde. Een van de dingen die ze vertelden, is dat het grote verschil tussen drie jaar geleden en nu is dat er onder andere wachtlijsten zijn voor stoelen. Dat ook de partners die ze binnenhalen substantieel meer willen, maar misschien ook moeten, betalen, omdat de waarde van de club gewoon enorm is toegenomen door een Conference League-finale, door een kampioenschap, door vorig jaar Champions League en hopelijk dit jaar weer."

"Dat is precies wat je als club probeert te bewerkstelligen", gaat de Feyenoord-trainer verder. "Dat gaat negen van de tien keer gepaard met sportieve prestaties en dan kan de rest van de club meegroeien. Daar moet dan een voldoende stevige basis onder komen te liggen, om die volgende financiële stappen te zetten. Als je daar een goed antwoord op wil, moet je iemand anders hier neerzetten."

Dat Feyenoord door de samenwerking met QTerminals in zee gaat met een Qatarees bedrijf, zegt Slot weinig. "Dat is ook iets wat je niet aan mij zou moeten vragen, maar aan de commerciële man, of aan Dennis. Volgens mij is dat gewoon wel de nieuwe realiteit van het voetbal. Geef me even de tijd om daar nog even een goed gefundeerde mening over te hebben. Ik was meer met Utrecht bezig dan de Qatarese sponsor."

Delen

Reacties

Daarom kotsen ze weer aan alle kanten op supporters, want zo gaat dat.
Beter één vogel in de hand...
Woensdag officiële presentatie nieuwe hoofdsponsor aan de pers
@FeyenoordTM dezelfde bron die het al heel vroeg bij het juiste eind had bij de transfer van Stengs meldt nu dat Feyenoord geïnteresseerd zou zijn van Hadj Moussa, klopt hier iets van?
Prima speler maar alleen als Minteh niet nog een jaar gehuurd gaat worden. Beetje teveel van hetzelfde anders.
Hoop het niet, vind dit een leuke zaalvoetballer maar denk ook dat Dilrosun een goed voorbeeld is dat er meer bij komt kijken dan alleen een trukendoos.
Ze vallen allemaal over elkaar heen op tv om deze speler te bewieroken na een paar leuke akties, zegt veel over de kwaliteit van de huidige wijze mannen aan de tafels en langs de velden.
Laaste nieuws zou zijn dat het zo goed als rond is.
Ik las dat het zo goed als rond zou zijn
De Telegraaf schrijft dat Feyenoord een akkoord nadert.
Niet zo lang geleden waren we bijna bankroet.
Toch knap gedaan.
Big Willem wordt ook niet goed van dat oeverloze heen en weer gebrei in de verdediging. Heerlijk dat hij dat zegt, want toen ik het laatst zei werd ik voor ... verklaard. Zo sloom, terwijl je de bal juist snel rond moet laten gaan tegen die muur waar je in de kuip altijd tegen speelt. De tegenstanders wachten je anders zo op met een samengeklonte bonk vlees.
Financieel gaat het iig lekker
Alleen zijn we een voetbalclub en geen beleggingsfonds. Ik zie veel liever mooie voetballers in de Kuip op het veld staan dan voor vele miljoenen naar het buitenland vertrekken.
Mooi. Hopelijk kunnen we komend seizoen weer een extra stap omhoog zetten.
Dat lukt dus juist niet. Je moet elk seizoen weer opnieuw beginnen met opbouwen.