gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Santiago Gimenez verkozen tot Johan Cruijff Talent van de maand

Van de redactie

Feyenoord spits Santiago Gimenez is door de eredivisie verkozen tot Johan Cruijff Talent van de maand april. De Mexicaan maakte vier doelpunten en een assist. Gimenez, die op 18 april 22 jaar werd, werd de eerste Feyenoord-speler met meer dan tien Eredivisiedoelpunten in een seizoen voor zijn 22e verjaardag sinds John Guidetti in 2011/12 (20 goals).

"Het was een geweldige maand voor mij. Mijn moeder is in april jarig en ik zelf ook. April is altijd een mooie maand voor mij", aldus de spits van de Rotterdammers in gesprek met ESPN. "Gelukkig kon ik wat doelpunten maken en deed het team het fantastisch. Ik voel me goed want het team groeit."

"We vechten nu voor de landstitel en daar voelen we ons wel comfortabel bij. We moeten gewoon doorgaan". Het was in zijn eerste maanden in Nederland wel flink aanpassen. "Het is een ander land, andere cultuur met ander soort voetbal. Het is moeilijk om je snel aan te passen. Fysiek was ik er nog niet klaar voor", vervolgt Gimenez.

De spits is blij met zijn stap naar Rotterdam. "Toen ik net kwam, speelde ik ook nog niet zo goed. Ik voel me nu erg comfortabel omdat het team en de coaches mij zelfvertrouwen geven. De stap naar Feyenoord is 100% het beste voor mij geweest. Ze willen altijd het beste voor jou. Het is een club die altijd alles uit je wil halen. Dat heeft me enorm geholpen."

Delen

Reacties

Alleen nu nog even laten weten dat hij blijft.s.v.p.