slot-3

VK Sportphoto

Nieuws

Slot gaat in op fitheid selectie: Trauner en Ivanušec ontbreken, Gimenez start

Stan

Zaterdagavond om 21:00 hervat Feyenoord de Eredivisie met een wedstrijd tegen Vitesse. De selectie van de Rotterdammers is grotendeels ongeschonden uit de interlandbreak gekomen, maar Arne Slot kan tegen de Arnhemmers nog niet over een volledig fitte selectie beschikken, zo vertelt hij tijdens de persconferentie.

Ook na de interlandperiode moet Feyenoord nog twee belangrijke krachten missen. "Niet iedereen is fit", geeft Slot aan. "Omdat Luka Ivanušec nog steeds geblesseerd is. En Gernot Trauner is de piekbelasting die hij achter elkaar had ook niet goed doorgekomen, waardoor hij de wedstrijd in Zwolle al miste en zal er morgen ook niet bij zijn."

Ook Ivanušec is dus nog niet van de partij tegen Vitesse, al tilt Arne Slot zich daar niet al te zwaar aan."Het is geen teleurstelling, maar we willen hem natuurlijk zo snel mogelijk terug. Er was best wat schade en het was de eerste echte blessure uit z’n carrière. Voor medische de staf is dit een logisch herstelproces. Hij zit dicht bij meetrainen met de groep, ik verwacht hem een dezer dagen weer op het trainingsveld met de groep, maar dat doen we gefaseerd."

Gimenez
De vermeende jetlag van Santiago Gimenez, die door interlandverplichtingen met Mexico pas laat terugkeerde in Nederland, lijkt gelukkig mee te vallen. "Als ik er zelf naar moet luisteren wel, ja. Maar goed, hij weet natuurlijk dat hij vorige keer tegen Heerenveen niet zijn beste wedstrijd voor ons gespeeld heeft. Dus ik denk dat het moment dat hij uit het vliegtuig stapte, dat hij gedacht heeft ‘als ik de trainer tegenkom zeg ik elke keer dat het goed gaat.’ Hij zegt tegen iedereen dat hij zich véél beter voelt dan voor de wedstrijd tegen Heerenveen destijds", vertelt Slot met een lach. 

Zoals dat hoort bij een echte Feyenoorder, onderstreept Santi zijn woorden met daden tijdens de training. "Ik moet eerlijk zeggen dat hij vandaag op het trainingsveld ook die indruk achterliet, dat is ook wel prettig. Hij zal normaal gezien gaan starten morgen."

Slot vertelt dat ook Ayase Ueda geen pijntjes heeft opgelopen bij de Japanse ploeg. Bovendien is Justin Bijlow weer volledig fit en zal hij tegen Vitesse weer terugkeren in de basis. 

Nieuwkoop start
Bij het ontbreken van Trauner, verklapt Slot alvast dat Nieuwkoop zaterdag in de basis zal starten. De rechtsback kon tijdens de interlandbreak aan zijn samenspel met Yankuba Minteh werken. "Je probeert altijd wel een manier te vinden om bepaalde samenwerkingen misschien te verbeteren. Bijvoorbeeld Bart Nieuwkoop, die natuurlijk nu gaat spelen omdat Gernot geblesseerd is, hij kan wel met Yankuba Minteh, die er ook was, aan de slag."

Delen

Reacties

Als Gertruida of Hancko zich blesseert en Trauner is al twijfelachtig, dan gaat de verdediging er hard op achteruit. Er zijn eigenlijk maar 7 verdedigers, inclusief Beelen...
Hopelijk speelt Ivanusec wel tegen Lazio volgende week