trauner-almere-city

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over fitheid Trauner: "Zijn fysiek gestel zorgt ervoor dat we dat goed moeten managen"

Stan

Gernot Trauner zal niet bij de selectie zitten als Feyenoord de Eredivisie zaterdag hervat tegen Vitesse. De Oostenrijkse verdediger is niet altijd bestand tegen het drukke schema van de Rotterdammers. Het is iets waar Arne Slot en zijn staf rekening mee moeten houden, zo geeft de trainer tijdens de persconferentie van vrijdag aan.

Dat Trauner steeds vaker kampt met pijntjes ligt niet aan zijn leeftijd van 31, geeft Slot aan. "Maar zijn blessureverleden en zijn fysiek gestel zorgt ervoor dat wij zijn load, het aantal wedstrijden en rust, heel goed moeten managen. Daar hebben we hem ook heel erg voor nodig, dus hij moet zelf ook aangeven hoe hij zich voelt. Het is niet zozeer zijn leeftijd, maar meer zijn fysieke gesteldheid."

Feyenoord is er dan ook op ingesteld dat de aanvoerder niet alles zal kunnen spelen. "Voorafgaand het seizoen is al tegen mij en Dennis te Kloese gezegd dat het bijna een wonder zou zijn als hij een heel jaar lang drie wedstrijden in de week zou kunnen spelen. Op het moment dat hij ook nog elke keer wordt opgeroepen voor het nationale team, zou dat nog moeilijker zijn. Dat is wel iets waarom we bijvoorbeeld ook Thomas Beelen hebben aangetrokken en waarom we zo graag wilden dat Lutsharel Geertruida bleef."

Trauner is desondanks van dergelijk belang voor Feyenoord dat hij, mits fit genoeg, basisspeler is. "Daar moeten we dus samen nog heel goed in communiceren. Ook de wedstrijd in Madrid was natuurlijk een ontzettend mooie wedstrijd voor hem", vertelt Slot. "Maar daar bleek wel dat hij net iets meer last had voorafgaand aan die wedstrijd dan hij in sommige andere wedstrijden had. Hij heeft daarvoor te weinig rust gehad. We kunnen nu niet zeggen dat we hem vanaf nu maar één keer in de week gaan laten spelen. Nee, hij moet vooral goed gemanaged worden en er moeten geen onvoorziene omstandigheden komen."

Delen

Reacties

Oh. Das niet best.
Ik kom morgen eigenlijk wel voor Gernot.
Jammer dat hij morgen niet kan spelen, gelukkig is Gimenez fit genoeg om te starten.
Achterin is de keuze of Beelen of Nieuwkoop.
De keuze voor ons Bartje is reeds gemaakt. We mogen blij zijn dat Geertje is gebleven.
Tjsa, beter had je dus verkocht en betere vervanger dan Beelen gehaald.
Ik denk dat Beelen helemaal goed gaat komen. Ff laten wennen aan het niveau.