slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Strafschop missen is nooit prettig, maar over stiften is waardeloos"

Van de redactie

Feyenoord heeft zaterdagavond drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk: 1-2. Ondanks het feit dat de thuisploeg ruim een helft met een man minder speelde, moest het team van trainer Arne Slot heel diep gaan voor de overwinning. Na afloop van het duel sprak Slot met ESPN.

Slot is tevreden met de drie behaalde punten van zijn ploeg. "Als je naar het resultaat kijkt wel. De manier waarom wij de tweede helft hebben gespeeld vond ik ook uitstekend. Het is normaal dat je dan veel beter bent als je tegenstander met tien man komt te staan. Ik vond dat we daar meer dan voldoende kansen uit hebben gespeeld. De eerste helft was ik niet tevreden. Al niet met het feit dat we al vroeg achter kwamen en ook niet met het feit hoe wij met ons balbezit omgingen", aldus de oefenmeester van Feyenoord.

Slot vond de rode kaart persoonlijk erg zwaar, maar zo zijn de regels. "Ik vind die regel van een strafschop plus een rode kaart sowieso erg zwaar, maar regels zijn regels en de VAR vond dat deze regel vandaag gehandhaafd moest worden. Al zou ik toch persoonlijk willen pleiten dat die regel niet top is, maar vandaag kwam hij voor ons goed uit."

GImenez miste een strafschop door de bal over het doel te 'chippen'. "Het geeft in ieder geval aan dat hij veel zelfvertrouwen heeft om die strafschop zo te nemen. Dat is logisch omdat hij dit seizoen al veel goals gemaakt heeft. Ik vind een gemiste penalty nooit prettig en als je hem dan over stift is het gewoon waardeloos", aldus Slot. Meteen iemand anders aanstellen als strafschopnemer ziet Slot niet direct zitten. "Daar zullen we even over moeten nadenken, maar nee. Gimenez heeft ons al zo vaak geholpen en de reactie van zijn medespelers in de rust viel ook mee."

"Nog veel belangrijker, vind ik dat hij al twee wedstrijden wat ongelukkig speelt en we moeten ervoor zorgen dat hij weer snel op zijn oude niveau komt en zijn kansen binnen schiet, los van de strafschop", vervolgde Slot over zijn spits. 

Dinsdag staat de wedstrijd tegen Lazio in de Champions League op het programma, uit in Rome. "Je hebt het Sarri horen zeggen, dat hij onder de indruk was van ons spel in De Kuip en dat hij het Lazio publiek oproept om erachter te staan. Dan mag ik hopen dat wij het niveau van Lazio-thuis te pakken hebben en niet het niveau van de eerste helft van vandaag, want dan wordt het heel lastig. Al zijn deze wedstrijden totaal niet met elkaar te vergelijken. We gaan moet een goed gevoel daar naartoe, zonder enige arrogantie omdat we weten hoe lastig Europees gezien een uitwedstrijd is."

Delen

Reacties

Dan heeft Slot zelve het team dat toch niet duidelijk genoeg gemaakt: Bij penalties geen grappen maken maar resultaat halen en simpel houden.
Er zijn maar weinig schouders die de weelde kunnen dragen. Misschien moeten we stoppen met over het paard gooien, deze jongen is nog heel jong en moet nog heel heel veel leren.
Hij had zijn dinosaurus schoenen nog aan.